Top 10 beste gamescom persconferentie hoogtepunten

  Op de vooravond van gamescom 2019 waren er traditiegetrouw een aantal persconferenties ingepland. Inside Xbox, Google Stadia Connect, Nintendo Direct en Opening Night Live kwamen elk met een aantal onthullingen. Wij zetten de tien beste gamescom persconferenties hoogtepunten van vanavond voor je op een rijtje, zodat je niets hoeft te missen!

  10. The Witcher 3 Switch release datum

  The Witcher 3 Wild Hunt Complete Edition komt dit jaar nog naar de Nintendo Switch. Dat werd bekendgemaakt tijdens de Opening Night Live persconferentie. De game zal 15 oktober verschijnen. Tijdens de Nintendo Direct op de E3 werd al onthuld dat de game naar de Nintendo Switch zou komen.

  The Witcher 3 kwam in 2015 uit voor de PlayStation 4, Xbox One en PC. In onze review gaven we de game maar liefst een 9.5.

  9. Disintegration trailer

  De volgende in onze lijst van gamescom persconferentie hoogtepunten is de trailer van Disintegration. In de trailer wordt het hoofdpersonage van de game geïntroduceerd en krijgen we de eerste gameplay te zien van de game.

  Disintegration zal in 2020 verschijnen voor Xbox One, PlayStation 4 en PC. Bekijk de trailer bovenaan de pagina.

  8. Minecraft ray tracing

  Minecraft ontwikkelaar Mojang maakte bekend dat zij gebruik gaat maken van ray tracing om de game visueel op te frissen. Door de ray tracing gaan objecten glanzen en ziet bijvoorbeeld water er erg realistisch uit. Ray tracing in Minecraft zal voor nu beperkt zijn tot Windows 10 met een speciale graphics kaart.

  7. Ori and The Blind Forest Switch release

  Platformgame Ori and The Blind Forest komt naar de Nintendo Switch. De game werd eerder al uitgegeven voor Xbox One en PC. Vanaf 27 september kunnen eigenaren van de Switch met de game aan de slag.

  In Ori and The Blind Forest moet je puzels oplossen om Ori en Sein op hun missie te helpen. De game kwam in 2015 uit voor Xbox One en PC en kreeg in onze review een 8.5.

  6. Insomniac Games overgenomen door Sony

  Maandag werd bekend dat ontwikkelaar Insomniac Games volledig is overgenomen door Sony. De studio was eerder al verantwoordelijk voor Marvel's Spider-Man en Ratchet& Clank. Waarschijnlijk gaat Insomniac Games deel uitmaken van Sony Interactive Entertainment Worldwide Studios. Ze zouden dan de zestiende studio zijn die zich daarbij aansluit.

  5. Little Nightmares 2 aangekondigd

  Tijdens de Opening Night Live show werden we verrast door een trailer van Little Nightmares 2. Uit de trailer zijn ook de eerste details bekendgemaakt. Zo krijgt hoofdpersoon Six uit de eerste Little Nightmares gezelschap van een ander personage genaamd Mono. Volgens ontwikkelaar Dave Mervik van Tarsier Studios zal het duo reizen naar een plek genaamd de Signal Tower.

  Er zijn nog niet veel details over de game onthuld. Het spel zal zich in ieder geval gedeeltelijk buiten afspelen en heeft daardoor een andere setting dan de eerste game. Die speelde zich namelijk af in een plaats genaamd The Maw. Verder kunnen in Little Nightmares 2 de personages zich verdedigen met enkele wapens.

  Little Nightmares 2 komt in 2020 naar PlayStation 4, Xbox One, Nintendo Switch en PC.

  4. Borderlands 3 details onthuld

  Borderlands 3 mag zeker niet ontbreken in de gamescom persconferentie hoogtepunten. De aankomende game van ontwikkelaar Gearbox liet nieuwe details zien van de game. Deze onthulde content is vooral bedoeld voor spelers die van een uitdaging houden.

  Zo keren Circle of Slaughter arena's uit de eerste Borderlands terug. Daar moet je overleven tegen hordes vijanden. Elk potje heeft vijf rondes die bestaan uit meerdere waves. Als je het weet te overleven, dan wachten mooie beloningen op je.

  Daarnaast is er een nieuwe feature genaamd Proving Grounds. In deze missies is het een race tegen de klok, omdat je binnen dertig minuten een weg moet banen door vijanden en een eindbaas moet zien te verslaan. Hoe sneller en beter jij de missie voltooid, hoe hoger je beloning aan het einde van de missie.

  Borderlands 3 verschijnt 13 september voor PlayStation 4, Xbox One en PC.

  3. Cyberpunk 2077 komt naar Google Stadia

  Via de enigszins teleurstellende Google Stadia Connect presentatie maakte Google bekend dat Cyberpunk 2077 zal verschijnen op Stadia. Dat deden ze met een gloednieuwe trailer. Het is nog niet bekend of de game al bij de release op 16 april 2020 speelbaar is op Stadia.

  Naast Cyberpunk 2077 kwam Google met een aantal andere aankondigingen. Deze zijn hier terug te lezen

  2. Gears 5 trailers tonen Horde en campagne

  Het was een goede avond voor Gears 5 fans. Tijdens de Inside Xbox persconferentie kregen we een trailer van de Gears 5 Horde mode te zien. Uit de trailer leren we dat elk personage een eigen ultimate krijgt. Zo kan Kait onzichtbaar worden om de vijanden te verrassen. Voor spelers die graag een ondersteunende rol spelen, is er het personage Jack. Het samenstellen van een goed werkend team wordt daarom belangrijker dan ooit volgens de ontwikkelaars.

  Maar dat was niet het enige Gears 5 nieuws van deze avond. Tijdens de gamescom Opening Night Live werd een verhaaltrailer getoond van de aankomende game van The Coalition. In de campagne zal de grote oorlog met de Swarm centraal staan en daarnaast zal een gedeelte draaien om Kait, die op zoek gaat naar de oorsprong van de oude vijanden: de Locust. Bekijk de trailer zelf bovenaan de pagina.

  Gears 5 verschijnt 10 september voor Xbox One en PC.

  1. Hideo Kojima geeft Death Stranding details

  We sluiten deze lijst af met een titel die ons allemaal al een lange tijd in de ban houdt: Death Stranding. We werden tijdens de Opening Night Live persconferentie getrakteerd op maar liefst drie nieuwe trailers. Daarin werden nieuwe personages onthuld en kregen we een eerste gameplay trailer voorgeschoteld. Hideo Kojima kwam zelf het podium op om de trailers aan het publiek te laten zien en uitleg te geven.

  Ondanks de nieuwe informatie is het nog steeds niet helemaal duidelijk wat de bedoeling is in Death Stranding. Kojima gaf tijdens de presentatie aan dat het hoofdpersonage Sam de steden in de wereld met elkaar probeert te verbinden. Tijdens de Tokyo Game Show later dit jaar kunnen we waarschijnlijk meer informatie over de mysterieuze game verwachten. De game komt op 8 november uit voor PlayStation 4.

  Gamescom persconferentie hoogtepunten 2019

  We zijn dit jaar weer goed verwend tijdens de persconferenties met veel nieuwe aankondigingen. Wat is jullie hoogtepunt van deze gamescom persconferenties? Laat het ons weten in de reacties!

  The Witcher 3: Wild Hunt - Complete Edition

  Verkijgbaar vanaf 15 october 2019

  Meer over deze game

  ┬ę 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.