Top 10 beste games 2017 - De eerste helft

Article
donderdag, 06 juli 2017 om 10:13
xgn google image
Top 10 beste games 2017, dit eerste half jaar kent al de nodige goede spellen die zijn uitgekomen. Wat dacht je van een Mass Effect of een Zelda? Maar welke steekt er bovenuit en is echt de beste? Natuurlijk komen we aan het einde van het jaar met een definitieve lijst!
Woord vooraf: Deze lijst is samengesteld op basis van de beoordelingen die onze redacteurs aan de games hebben gegeven.

10. Kingdom Hearts HD 1.5 + 2.5 ReMIX

We trappen de top 10 beste games 2017 tot nu toe af met de HD-versie van Kingdom Hearts 1 en 2. Ondanks het feit dat je wel aanvoelt dat het spel, zeker deel één, behoorlijk oud zijn blijft het een topgame. De game is een sprookje dat je langs verschillende Disney thema's leidt.
Kingdom Hearts HD 1.5 + 2.5 ReMIX kreeg in onze review een mooie 9,0. Je krijgt meer dan 100 uur speelplezier en prijs-kwaliteitverhouding is bizar goed.
114626 1

9. The Elder Scrolls Online Morrowind

The Elder Srolls Online Morrowind is een goede uitbreiding op The Elder Scrolls Online. Het eiland Vvardenfell biedt interessant flora en fauna en de game neemt veel aspecten van de wereld van ESOmee in de verhaallijn. Ten opzichte van ESO is er nieuwe loot en een nieuwe PvP-modus.
ESO Morrowind krijgt in onze review een prachtige 9,0. De game biedt veel nieuwe content en de wereld van Vvardenfell ziet er prachtig uit. Daarnaast zijn er interessante verhaallijnen te vinden en is de nieuwe klasse anders dan de rest. Een minpuntje aan de game is de hoeveelheid informatie die je af en toe voorgeschoteld krijgt.
114630 2

8. Mass Effect Andromeda

Een Mass Effect zonder de beroemde Shepard, is dat überhaupt wel mogelijk? Dat is wat veel gamers dachten toen niet Shepard, maar Ryder de hoofdrol van de nieuwste Mass Effect op zich zou nemen. Een nieuw heelal, nieuwe vijanden en nieuwe vrienden en toch was het een vertrouwd bad waarin de speler terechtkomt. Ondanks veel kritiek op de bugs van het spel is Mass Effect Andromeda één van de beste spellen van dit jaar.
In onze review kreeg de game een 9,0. Het feit dat er geen restricties worden opgelegd in de gameplay en de mogelijkheid om naar harte lust te verkennen dragen bij aan het hoge cijfer. De hoop bugs doen hier bijna niet aan af.
114631 2

7. Little Nightmares

In de top 10 beste games 2017 kan een unieke titel natuurlijk niet ontbreken. Little Nightmares is een uitstekende Indie die met het volle recht de lijst heeft gehaald. De game kent vele interessante en leuke puzzels en de horrorvibe wordt goed overgebracht op de gamer.
In onze Little Nightmares review wordt de game beoordeeld met een 9,0. De geweldige soundtrack en de goede spanningsopbouw zorgen mede voor dit oordeel. Minpuntjes kent de game ook, zo is de camerapositie niet uitmuntend en hadden de savepoints wat sterker gemogen.
114644 1

6. DiRT 4

Een rallygame op nummer zes van de top 10 beste games 2017 tot nu toe. En niet zomaar een rallygame, DiRT 4 is één van de beste rallygames ooit gemaakt. Het spel vindt een uitstekende balans tussen het instapniveau en de moeilijkheidsgraad van de voorgaande DiRT's. Gamers hebben daardoor veel meer vrijheid om DiRT 4 te spelen op de manier waarop zij dat willen.
In onze DiRt 4 review kun je lezen dat de goede soundtrack, het grote aantal auto's en de fijne besturing de beoordeling voor de game naar een 9,0 schroeven. Op grafisch gebied had het spel nog beter gekund en een extra omgeving had ook geen kwaad gekund.
114645

5. Mario Kart 8 Deluxe

2017 is natuurlijk het jaar van de release van de Nintendo Switch en Nintendo zou Nintendo niet zijn als het bedrijf geen goede games op de markt zou brengen. Mario Kart8 Deluxe is daar een mooi voorbeeld van, ondanks het feit dat het simpelweg een goede port is van Mario Kart 8 voor de Wii U is het een topspel. De game is namelijk completer dan ooit dus mocht je het spel al in huis hebben gehaald voor de Wii U, dan is het alsnog waar voor je geld.
De content van het spel blijft je namelijk boeien en de toevoegingen doen daar nog een schepje bovenop. Zo is de Battle Mode vernieuwd en zit het online-systeem een stuk beter in elkaar. Het enige nadeel aan de Deluxe-versie is dat het ten opziichte van de voorganger geen nieuwe tracks in de aanbieding heeft. In onze review krijgt het spel een 9,0.
114646

4. Nioh

Op de nummer vier van de top 10 beste games 2017 tot nu toe staat de exclusieve PlayStation 4 game Nioh. Het spel is de digitalisering van de samoerai met een bovennatuurlijk aspect. Zonder twijfel is de game één van de meest uitgebreide actie-RPG's van dit moment. Tel daarbij de soepele combat op en je komt tot de conclusie dat je een toptitel in handen hebt.
In onze Nioh review kreeg de game dan ook een hoog cijfer, namelijk een 9,2. Naast het soepele vechtsysteem is het ook een visueel hoogstandje met een overtuigende setting. Je wordt als gamer uitgedaagd met een boeiend verhaal dat af en toe wel lastig te volgen is.
114647

3. Persona 5

Misschien zou je het niet meteen verwachten als je slechts wat gameplaybeelden hebt gezien, maar Persona 5 is zo een game die niet in je collectie mag ontbreken. Deze JRPG is één van de beste in zijn soort die ooit ontwikkeld zijn en dat komt mede door het meeslepende verhaal. Daarbij komt dat het uitgebreide script en grote aantal personages de game levendig maken.
Het is dan ook niet zo gek dat het spel in onze Persona 5 review een 9,3 scoort. De game ademt één en al sfeer en dat komt heerlijk over op de gamer. Het design maakt Persona 5 nog interessanter omdat je het voor veel spelers nieuw aanvoelt. Een topspel dat zeker in de top 10 beste games 2017 hoort.
114648

2. Horizon Zero Dawn

Een game van Nederlandse makelij op de nummer twee van de top 10 beste games 2017, het moet niet gekker worden, Horzon Zero Dawn is de naam. Deze nagenoeg perfecte PS4-exclusive biedt een enorme diverse wereld waarin je een grote uitdaging wacht. Het spel speelt zich af in een postapocalyptische wereld waarin de mensheid weer leeft zoals zij in de oertijd deden, alleen hebben zij nu robotdieren als tegenstander.
Zoals hierboven al gezegd, de game is bijna perfect. In onze Horizon Zero Dawn review krijgt de game dan ook een 9,7. De wereld ziet er prachtig uit en er is genoeg te doen voor iedereen.
114652

1. Zelda Breath of the Wild

Maar zoals bij iedere top 10, er kan er maar één de winnaar zijn, dat is hier het onvergetelijke spel Zelda Breath of the Wild. Nintendo had een goede launchgame nodig bij de Nintendo Switch en ontwikkelde waarschijnlijk de beste game van 2017, misschien wel ooit gemaakt. Breath of the Wild schotelt je een gigantische en prachtige open wereld voor met veel variatie in de missies.
Daarbij kun je ontzettend veel objecten verzamelen die altijd wel ergens goed voor zijn. Zoals in onze review geschreven staat: Het is een Zelda zoals je nog nooit hebt gespeeld. Het enige nadeel aan het spel is dan ook alleen dat de bewapening kapot kan. Wij beoordelen het spel dan ook met een 9,8.
Wat is jouw beste game van 2017? Laat het weten in de reacties!