Yoshi Switch gameplay - De nieuwe Yoshi-ervaring!

  Tijdens het Post E3 Event hebben we een presentatie mogen aanschouwen van de nieuwe Yoshi-titel voor de Nintendo Switch. Deze keer gaat Yoshi op avontuur in wederom een erg unieke spelwereld. Je leest meer over de Yoshi Switch gameplay.

  Tot nu toe was er nog niet zoveel bekend over de nieuwe Yoshi. Daar komt nu verandering in!

  Eén ding valt meteen op, namelijk hoe de nieuwe Yoshi je weet te verwonderen met een nieuwe creatieve art-style. Terwijl we Yoshi al in een hoop avonturen voorbij hebben zien komen, valt het direct op hoe prachtig de wereld in elkaar kan steken. Waar Yoshi al verschillende wollen werelden onveilig maakte in Yoshi's Woolley World, zie je hem hier door verschillende werelden lopen die volledig van materialen als karton zijn gemaakt.

  De spelwereld is een knutselwerkje

  Dit is voornamelijk interessant als opvalt dat deze kartonnen wereld is opgesteld op de tafel van een woning. Terwijl je op de achtergrond duidelijk een raam ziet, wordt al snel duidelijk dat Yoshi en de vijanden zich bevinden in een diorama, een knutselprojectje. Wc-rolletjes vormen een schoorsteen of een pijp, huizen zijn gemaakt van een plat stuk karton, op de voorgrond dansen kartonnen bloemetjes en er rijd een melkpaktrein rond.

  Alhoewel we eerder al zagen hoe Yoshi in een wollenwereld rondliep, voelt het kartonnen wereldje best verfrissend. We hebben nog niet heel veel gezien, maar van wat we zagen zag alles er erg verzorgd uit. Eerder hebben we in games als Paper Mario al gezien dat spelwerelden gemaakt van knutselmaterialen voor veel interessante gameplay-mogelijkheden kunnen zorgen, maar voornamelijk ook een hoop sfeer neerzetten.

  Verschillende lagen

  Ook valt gelijk op hoe de verschillende kartonnenbouwwerken voor diepte in de spelwereld zorgen. Er wordt gewerkt met verschillende lagen waar dan andere delen van karton weer zijn geplaatst. Het gebruik van de verschillende lagen, wordt dan ook in de gameplay gebruikt door Yoshi nu ook de mogelijkheid te geven om eieren naar een andere laag te laten schieten. Zo kun je op de achtergrond een stuk karton wegschieten dat gras voorstelt, om zo tot bijvoorbeeld de conclusie te komen dat hier iets achter verborgen ligt.

  Er zijn verschillende kartonnen gebouwen waar je bijvoorbeeld deurtjes kunt ingooien en er zijn ook een hoop vijanden in de achtergrond die jou geen kwaad kunnen doen, maar die jij wel lastig kunt vallen met een goed gericht Yoshi-ei.

  Voor- en achterzijde

  Maar het gebruik van het karton en de verschillende lagen komt al helemaal samen doordat je levels op verschillende manieren kunt spelen. Zo kun je hetzelfde level van zowel de voor- als de achterzijde spelen. Waar je alles aan de voorzijde heel mooi beschilderd ziet, wordt vanaf de achterzijde pas helemaal duidelijk dat alles in de omgeving eigenlijk van karton is gemaakt. Zo zie je duidelijk dat die verhoging waar je eerder overheen liep een wcrol was.

  Het toevoegen van een voor- en achterzijde van een level, zorgt er ook voor dat je sommige extra's alleen kunt vinden door beide zijden te spelen. Zo verzamel je als bonus weer bloemen. Een deel van de bloemen van een level ligt verborgen in de voorzijde en een ander deel van de bloemen ligt verborgen in de voorzijde. Je doorzoekt dus hetzelfde gebied twee keer, maar bekijkt dat gebied de tweede keer vanuit een ander perspectief. Op die manier geeft het spel je de mogelijkheid om hetzelfde level toch net weer op een andere manier te ervaren.

  De broodnodige humor

  Het lijkt erop dat ook Yoshi Switch weer boordevol humor komt te zitten. Zo zie je een deel van die humor al terug als je switcht tussen de verschillende zijden. Waar je op de voorzijde over enkele platforms in- en uitschuivende platforms loopt, merk je in de achterzijde dat dit komt doordat hardwerkende Shy Guys de stukken karton duwen en trekken.

  Ook zien we een stukje humor terug doordat een Shy Guy eeuwig op een trein staat te wachten die nooit zal komen. De trein rijdt door een wissel alleen maar rondjes en zal nooit rechtsaf slaan naar het perron waar de Shy Guy de kartonnen trein staat op te wachten. Zo zijn er tijdens de presentatie meer van dit soort subtiele grapjes getoond.

  Herinner je de kartonnen bloemetjes uit de spelomgeving die we eerder in deze special subtiel naar voren brachten? Deze dansen op een neer doordat een Shy Guy de taak heeft gekregen om ze heel het spel lang vast te houden. Dit wordt duidelijk als je het spel vanuit de achterzijde speelt en ziet hoe een Shy Guy met de bloem staat te zwaaien.

  Yoshi's Crafted World

  Verkijgbaar vanaf 29 march 2019

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.