Dit zijn de beste Spider-Man films volgens jullie

Article
donderdag, 06 juli 2017 om 16:55
xgn google image
Vorige week vroegen wij in de poll wat jullie de beste Spider-Man film vonden. Nu hebben wij de uitslag en zetten wij de beste Spider-Man films op een rij!

5. The Amazing Spider-Man 2 (2014)

Op de laatste plek van de beste Spider-Man films staat The Amazing Spider-Man 2. Helaas werd deze film minder goed ontvangen door de critici en zorgde deze film ervoor dat we geen deel drie zagen in The Amazing Spider-Man franchise.
Het was de bedoeling om een vervolg te maken, The Amazing Spider-Man 3. Niet alleen dit vervolg stond gepland, ook een spin-off met de Sinister Six was in het vizier. Vanwege de teleurstellende elementen van The Amazing Spider-Man 2 zijn al deze plannen niet doorgegaan.
Hierna werd een deal gemaakt tussen Sony en Disney. Met deze deal zagen wij de komst van Tom Holland als Spider-Man. Zijn incarnatie van het bekende personage was als eerst te zien in Captain America: Civil War en is nu te zien in zijn eigen film, Spider-Man: Homecoming.
114665

4. Spider-Man 3 (2007)

Ook Spider-Man 3 belandt onderaan het lijstje van beste Spider-Man films. Net als The Amazing Spider-Man 2, was ook deze film teleurstellend. Om deze reden werd de geplande Spider-Man 4 afgeblazen.
Spider-Man 3 wordt voornamelijk bekritiseerd vanwege de grote hoeveelheid verhaallijnen. Zo hebben we Sandman die voor zijn zieke dochter moet zorgen, Harry Osborn die transformeert in de nieuwe Green Goblin, het zwarte pak & Venom die geïntroduceerd worden en Peter die relatieproblemen heeft met Mary Jane.
Al deze verhaallijnen belasten de film te zwaar, waardoor Spider-Man 4 uiteindelijk niet is doorgegaan. De ideeën voor het vierde Spider-Man deel waren wel interessant. Zo zou Dr. Curt Connors eindelijk in de Lizard transformeren en was het de bedoeling dat John Malkovich de Vulture zou spelen.
Helaas is Spider-Man 4 niet doorgegaan en kregen wij een reboot van de franchise met Andrew Garfield in de titelrol.
114666

3. The Amazing Spider-Man (2012)

We zijn aangekomen bij de top 3 beste Spider-Man films. Op deze plaatst staat The Amazing Spider-Man, een reboot van de franchise nadat Spider-Man 4 met Tobey Maguire niet is doorgegaan.
The Amazing Spider-Man probeert het personage op een andere manier te vertonen. Je kunt stellen op een meer 'realistische' manier. Zo verschijnt Spider-Man in deze film bijna alleen in de avond en brengt Andrew Garfield de kenmerkende Spider-Man humor met zich mee.
De chemie tussen de twee hoofdrollen, Andrew Garfield als Peter Parker & Emma Stone als Gwen Stacy, is een hoogtepunt uit de film en enorm sterk. De band tussen de twee voelt reëel. Dit is niet zo gek, aangezien de twee acteurs na hun ontmoeting in deze film ook in het echte leven gingen daten en jarenlang een relatie hebben gehad.
The Amazing Spider-Man was wel een succes en zag daarom ook een vervolg. Het is jammer dat dit vervolg, The Amazing Spider-Man 2, het einde betekende voor deze kortdurende nieuwe franchise.
114668

2. Spider-Man (2002)

We gaan terug naar de klassieker in onze lijst met de beste Spider-Man films. De originele Spider-Man dateert alweer uit 2002 en is geregisseerd door Sam Raimi. Dit was een aparte keus, aangezien Raimi bekend is in het horrorgenre.
Raimi wist de essentie van Spider-Man mooi neer te zetten. Tobey Maguire was sympathiek als nerd, maar tegelijk heldhaftig als Spider-Man. Het is vooral de cast die geweldig samenkomt in deze film. Willem Dafoe als Norman Osborn, James Franco als Harry Osborn, Kirsten Dunst als Mary Jane en de geweldige J.K. Simmons als J.Jonah Jameson.
Deze cast helpt mee om een onwijs goede film neer te zetten, één die nog steeds enorm geliefd wordt onder superhelden fans. Zo is de transformatie van Willem Dafoe als de Green Goblin verbazingwekkend goed. Een vijand die je de stuipen op het lijf jaagt.
Spider-Man is een klassieker. De film wist ook de mensen die geen kennis hadden over het personage te introduceren aan deze wereld. Dankzij de originele Spider-Man film kregen we twee jaar later één van de beste vervolgen binnen het superhelden genre.
114669

1. Spider-Man 2 (2004)

Op de eerste plek van de beste Spider-Man films staat het vervolg op de originele Spider-Man van Sam Raimi. Spider-Man 2 deed wat elk goed vervolg moet doen: de personages uitdiepen, een sympathieke slechterik neerzetten en de drama verhogen.
In Spider-Man 2 zit namelijk alles tegen voor onze held. Peter Parker probeert er te zijn voor Mary Jane, maar kan niet eens opdagen voor haar toneelstuk. Ondertussen is zijn baan als pizzabezorger verleden tijd en krijgt de vriendschap tussen Peter en Harry een klap in het gezicht.
Met al deze drama worden we ook getrakteerd op de beste Spider-Man slechterik, Doctor Octopus (beter bekend als Dock Ock). Deze slechterik wordt gespeeld door Alfred Molina, die een geweldige acteerprestatie weet te leveren. Zijn personage heeft een bepaalde humaniteit, waardoor hij ondanks de slechte daden enorm sympathiek is.
De actiescène op de trein is nog steeds zenuwslopend, en wist het in onze lijst met de tien beste superhelden filmgevechten te halen. Uiteindelijk is Spider-Man 2 volgens jullie nog steeds de beste film van het welbekende personage.

Waar belandt Homecoming in de beste Spider-Man films?

Vandaag, op 6 juli, is tevens de release van Spider-Man: Homecoming. Wij hebben de film al mogen aanschouwen. In onze Spider-Man: Homecoming review lees je waarom dit misschien wel de nieuwe beste Spider-Man film kan zijn!
Waar denken jullie dat Spider-Man: Homecoming zal belanden? Wordt de film top 3 materiaal of raken we ondertussen uitgekeken op het personage? Wij zijn enorm benieuwd wat jullie van de nieuwe Spider-Man film gaan vinden.

Populair Nieuws