Top 10 beste films van 2018 - De absolute toppers

  Het jaar is voorbij en gaf ons een scala aan fantastische films om van te genieten. Elk genre wist ons wel te verbazen en sommige films wisten alles en iedereen van hun sokken te blazen. Dit zijn de tien beste films van 2018 die zijn uitgekomen in Nederland.

  Disney Pixar

  10. The Incredibles 2

  We beginnen de lijst met beste films van 2018 met het langverwachte vervolg van The Incredibles, een film die misschien wel beter is dan het origineel. Het vervolg op The Incredibles pakt de draad gelijk op waar het eerste deel eindigde. De Underminer - die we aan het einde van de eerste The Incredibles film al zagen - is de superschurk waar de Incredibles familie achteraan gaat. Wij gaven de film maar liefst een 8.5 in onze The Incredibles 2 review.

  De Underminer verklaarde aan het einde van de eerst film de oorlog aan de vrede en het geluk van de mensheid. Daar gaat de geweldige familie - met de hulp van onder andere Frozone - uiteraard een stokje voor proberen te steken. De superschurk ontsnapt aan het begin van de film nog wel aan de de superhelden, maar gelukkig blijft het stadhuis van Metroville overeind staan. Toch wordt er veel van de stad beschadigd, waardoor het Superhero Relocation Program wordt stopgezet. Hierdoor zit de familie Incredible zonder financiële steun van de overheid. De Incredibles moeten nu proberen om de naam van de superhelden te herstellen, maar dat gaat helemaal niet zo gemakkelijk.

  The Incredibles 2 kan worden gekocht op Blu-ray en DVD.

  20th Century Fox

  9. Love, Simon

  Van een geanimeerde superheldenfilm gaan we over op een heel ander genre. Love, Simon is namelijk een romantische komedie-drama. Deze film is gebaseerd op het boek genaamd Simon vs. the Homo Sapiens Agenda dat werd geschreven door Becky Albertalli. Simon Spier, de hoofdpersoon uit het boek en de film, is een homoseksuele jongen die nog in de kast zit. Dit brengt de nodige problemen met zich mee wanneer hij hiermee wordt gechanteerd. De chanteur dreigt het grote geheim van Simon namelijk openbaar te maken.

  Leah, een van de beste vrienden van Simon, vertelt hem dat er een jongen online uit de kast is gekomen. Simon zoekt contact op met de jongen die online bekendstaat als “Blue”. Samen delen ze persoonlijke informatie uit en krijgen ze een band. Simon, die zichzelf online Jacques noemt, wordt verliefd op Blue. Martin, een jongen van dezelfde school, ontdekt de e-mails waarmee hij Simon chanteert. Martin is verliefd op Abby en hiermee moet Simon hem helpen, want anders maakt hij alle e-mails openbaar.

  Love, Simon is verkrijgbaar op Blu-ray en DVD.

  Warner Bros. Pictures

  8. Ready Player One

  Na de derde film in deze lijst met de beste films van 2018 zijn we er wel achter dat de genres enorm uiteenlopen. De volgende film is deze lijst is namelijk Ready Player One; een sciencefiction film die zich afspeelt in de toekomst. Ready Player One is geregisseerd door niemand minder dan Steven Spielberg, bekend van meesterwerken als Jurassic Park en de Indiana Jones films.

  Ready Player One speelt zich af in 2045. In de film willen de mensen die in deze tijd leven ontsnappen aan de barre omstandigheden op aarde. Daarvoor maken ze gebruik van virtual reality, waarin ze leven in een entertainment universum genaamd OASIS. Wanneer een van de ontwikkelaars van deze wereld overlijdt, wordt er een bericht afgespeeld en wordt bekendgemaakt dat er een Golden Easter egg gevonden kan worden. Hiermee krijg je de volledige controle over OASIS en het vermogen van de maker van de game. Verschillende partijen, waaronder hoofdpersoon Wade Watts, gaan de strijd aan om de macht over het virtual reality universum te krijgen, maar niet iedereen heeft daarbij de beste bedoelingen…

  Ready Player One is beschikbaar op DVD en 4K Ultra HD Blu-ray.

  Warner Bros. Pictures

  7. A Star is Born

  A Star is Born staat op de zevende plaats in deze lijst met de beste films van 2018. Deze topper is een romantische dramafilm, waarin onder andere Bradley Cooper en Lady Gaga een hoofdrol spelen. A Star is Born uit 2018 is de vierde remake van de film die origineel al in 1937 uitkwam. In 1954 werd er een musical van gemaakt, waarna er in 1976 ook nog een rockmusical van kwam. In 2013 werd er een Bollywood film van gemaakt. Bradley Cooper, ook bekend van de Hangover trilogie, speelt de hoofdrol, maar is ook de regisseur van de film.

  A Star is Born gaat over Jackson Maine, een countryzanger die een stiekeme strijd voert tegen zijn alcohol -en drugsprobleem. Zijn manager is zijn oudere halfbroer Bobby, waarmee hij het niet altijd even goed kan vinden. Na een van zijn shows ontmoet Jackson een vrouw genaamd Ally (Lady Gaga) in een gaybar. Ally geeft hier een optreden en Jackson is hier meteen van onder de indruk. Samen gaan ze een avontuur aan vol optredens, leugens over zijn drankprobleem en overleven met een verslaving.

  A Star is Born is nog niet beschikbaar op DVD en Blu-ray, maar daar zal op 20 februari 2019 verandering in komen.

  Marvel Entertainment

  6. Black Panther

  Black Panther is een superheldenfilm die is gebaseerd op het Marvel karakter met dezelfde naam. De film werd in 2014 aangekondigd als een van de tien films die zou gaan uitkomen gebaseerd op Marvel karakters. Het is de eerste Marvel film met een voornamelijk donkere cast, want de film speelt zich af in Afrika. In de film spelen enkele bekende acteurs, waaronder Michael B. Jordan. Black Panther was een enorm financieel succes, want de film bracht meer dan 1.3 miljard dollar op. Wij gaven de film dan ook een 8.5 in onze Black Panther review.

  Duizenden jaren geleden heerste er een oorlog tussen verschillende Afrikaanse stammen. Deze oorlog ontstond door een meteoriet die vibranium bevatte. Een van de krijgers krijgt super humane krachten door het vibranium waardoor hij de eerste Black Panther wordt. Deze krijger brengt alle stammen, behalve de Jabari stam, samen. In het heden overlijdt de koning van Wakanda, waardoor T’Challa de koning wordt van het land. Een oude vijand van T’Challa brengt niet alleen Wakanda, maar de hele wereld in gevaar. De jonge koning moet goed nadenken over wie hij wel en niet kan vertrouwen om zijn volk veiligheid te bieden.

  Black Panther is verkrijgbaar op DVD, 3D-Blu-ray en 4K Ultra HD Blu-ray.

  Paramount Pictures

  5. Bumblebee

  Wanneer je nog nooit van de Transformers gehoord hebt, denk je bij Bumblebee misschien aan een schattig klein insect. Niets is minder waar, want Bumblebee is namelijk een gele Transformer. Alleen de eerste Transformerfilms werden door de critici en het grote publiek goed ontvangen, want het laatste decennium worden de film door menig liefhebbers uitgekotst. Daar moest Bumblebee verandering in gaan brengen en dat is dubbel en dwars gelukt. Bumblebee staat niet zomaar op de vijfde plaats in deze lijst met de beste films van 2018.

  Bumblebee draait niet zo zeer om de keiharde actie die we gewend zijn van de Transformerfilms, maar ook om de emotionele band tussen Transformer en mens. Bumblebee wordt gevonden door Charlie Watson (gespeeld door Hailee Steinfeld). Ze neemt een oude kever mee uit een autoshop om de auto vervolgens op te knappen. Charlie weet namelijk ongelooflijk veel van auto’s, maar later komt ze erachter dat die auto eigenlijk Bumblebee is. De band tussen de twee hoofdpersonages is erg geloofwaardig, maar ook de gevechten bieden de nodige actie die we van de Transformers franchise gewend zijn.

  Bumblebee draait op dit moment nog in de bioscoop, maar kan ook al worden gereserveerd bij bol.com.

  Sony Classic Pictures

  4. Call Me By Your Name

  Call Me By Your Name is een coming-of-age romantische dramafilm. Dat wil zeggen dat de film gaat over de veranderingen tijdens het volwassen worden. Het is de derde film in de Desire trilogie van Luca Guadagnino, waarvan de twee eerdere films I Am Love en A Bigger Splash heten. Het verhaal gaat over de relatie tussen de 17-jarige Elio Perlman Timothée Chalamet) en de 24-jarige Oliver (Armie Hammer). Aan het begin van 2018 werd er een vervolg op de film aangekondigd.

  Elio is een Joodse Amerikaan die op dat moment samen met zijn ouders in Italië leeft. Zijn vader is archeoloog en hij nodigt een 24-jarige student, genaamd Oliver, uit om hem te helpen met zijn werkzaamheden. Elio en Oliver hebben niet veel gemeen, maar gaan langzaam toch meer met elkaar optrekken. Ondanks dat het lijkt alsof ze elkaar nog steeds niet helemaal mogen, lijken er toch gevoelens te ontstaan tussen de twee. Dit willen ze geheim houden, maar dat gaat niet gemakkelijk.

  Call Me By Your Name is een beschikbaar op DVD en Blu-ray.

  Marvel Entertainment

  3. Avengers: Infinity War

  De volgende film in deze lijst werd door Rox in de Avengers: Infinity War review beschreven als een van de beste films van 2018 en misschien wel de beste. De beste film is het niet geworden, maar Infinity War heeft wel de derde plaats bemachtigd in deze lijst met de beste films van 2018. In deze film komen alle superhelden uit het Marvel universum samen om een grote gezamenlijke vijand te stoppen. Want het is inmiddels wel duidelijk dat deze superschurk niet veel goeds in de zin heeft.

  Die superschurk heet Thanos en hij heeft in deze film maar één doel: het bemachtigen van alle zes Infinity Stones. Wanneer Thanos al deze stenen in een handschoen plaatst, heeft hij genoeg kracht om het gehele universum te vernietigen. De Avengers, met daarin onder andere Iron Man, Thor, Doctor Strange, Black Panther en Spider-Man, zetten alles op alles om Thanos te stoppen. Thanos is alleen doelgericht en doet er alles aan om het universum te vernietigen. Of hem dit gaat lukken zie je in Avengers: Infinity War.

  Avengers: Infinity War is verkrijgbaar op DVD, Blu-ray, 3D Blu-ray en 4K Ultra HD Blu-ray.

  Sony Pictures Entertainment

  2. Spider-Man: Into the Spider-Verse

  Dan zijn we inmiddels aangekomen bij nummer twee in deze lijst met de beste films van 2018. Op de tweede plaats staat Spider-Man: Into the Spider-Verse. Dit is de eerste geanimeerde Spider-Man film en daarmee meteen een van de beste Spider-Man films ooit. In deze film komen we erachter dat de Spider-Verse meerdere dimensies heeft met daarin verschillende Spider-Men. Dit weten ze alleen niet van elkaar, waardoor er veel verwarring ontstaat wanneer ze elkaar tegenkomen.

  Het verhaal draait om Miles Morales: een doodnormale jongen die fan is van Spider-Man. Hij heeft moeite om zijn plek te vinden op zijn nieuwe school en gaat daarom voor advies naar zijn oom. Die geeft aan dat hij zijn passie voor graffiti moet najagen. Hiervoor neemt zijn oom hem mee naar een metrostation, waar hij wordt gebeten door een radioactieve spin. Hierdoor krijgt hij een aantal spin-achtige vaardigheden. Samen met de Spider-Men uit de andere dimensies moeten ze het kwaad bestrijden en New York City redden. Wil jij alles weten over de nieuwste Spider-Man film? Lees dan ons artikel eens door!

  Spider-Man: Into the Spider-Verse is op dit moment te zien in de bioscoop. Wel kan de film al worden gereserveerd bij bol.com.

  20th Century Fox

  1. Bohemian Rhapsody

  We hebben nu al drie superheldenfilms gehad, maar daar blijft het zeker niet bij. We gaan nu namelijk over naar de biografie van Queen en in het bijzonder Freddie Mercury. Bohemian Rhapsody is enorm goed ontvangen omdat de film bijna identiek overeenkomt met de werkelijkheid. Uiteraard zijn er wat schoonheidsfoutjes, maar voor veel mensen staat deze film hoog in de persoonlijke lijst. Daarom staat deze film ook op de eerste plaats in deze lijst met de beste films van 2018.

  Bohemian Rhapsody volgt het bijzondere leven van zanger Freddie Mercury. De opkomst van Queen: van onbekende band tot een van de meest bekende en populaire bands aller tijden. Het hoogtepunt was uiteraard het Live Aid optreden in het volgepakte Wembley stadion in 1985. De hoogtepunten, dieptepunten en het verlies van de zanger aan de gevolgen van aids komen allemaal terug in deze biografie.

  Bohemian Rhapsody is van 27 februari 2019 beschikbaar op DVD, Blu-ray en 4K Ultra HD Blu-ray.

  Beste films van 2018 - Eervolle vermeldingen

  We kunnen natuurlijk niet alle films van 2018 in onze top tien vermelden. De volgende films vielen net buiten de boot: A Quiet Place, ROMA, Mission Impossible: Fallout, Hereditary, BlacKkKlansman, Aquaman, Deadpool 2 en Ant-Man and the Wasp. Ben jij het eens met onze keuzes? Laat het ons weten in de reacties hieronder!

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.