De 10 beste games om begin 2019 goed mee te beginnen

  Het nieuwe jaar staat voor de deur. Dat betekent veel nieuwe games die gaan uitkomen, hoe kun je je daar optimaal op voorbereiden? We hebben een aantal games voor je op een rijtje gezet waarmee je 2019 maximaal voorbereid aan nieuwe games kan beginnen.

  10. Celeste

  Begin het jaar 2019 goed met het bespelen van de arcade -en platformgame Celeste. In Celeste speel je bergbeklimmer Madeline en moet je de top van de berg zien te bereiken door middel van het springen van platform naar platform. Madeline doet dit tegen het advies van Granny in, een oude vrouw die tegen de berg aan woont.

  De game is zo veel meer dan enkel een berg beklimmen. Je leert een andere kant van Madeline kennen, een kant die niet wil dat ze de top van de berg bereikt. Madeline komt meerdere personages rondom en op de berg tegen, waardoor Madeline voor een lastig karwei komt te staan: én de berg blijven beklimmen én deze personages helpen. Je gaat meeleven met Madeline en je wilt niets liever dan haar te zien slagen. Niet voor niets dat Celeste in deze lijst met de beste games om 2019 mee te beginnen staat.

  9. Tales of Vesperia: Definitive Edition

  De Tales of Vesperia franchise krijgt er op 11 januari 2019 een nieuwe game bij. De game is eigenlijk een remake van de game die in 2009 uitkwam, onder dezelfde naam, en komt in januari uit als remake. Het spel bevat een verbeterde schermresolutie, twee nieuwe speelbare teamgenoten, nieuwe personages en event gerelateerde kostuums die vroeger alleen in Japan verschenen.

  De twee teamgenoten zijn Flynn Scifo, de rivaal en beste vriend van het hoofdpersonage en Patty Fleur. Laatstgenoemde is een jonge piraat op zoek naar haar verloren geheugen. Deze game is perfect om na de release te spelen vanwege het feit dat het een remake is. Lees onze Tales of Vesperia review om alvast in de stemming te komen en optimaal voorbereid te zijn voor de remake.

  8. Pokémon Let’s Go

  Pokémon Let’s Go kwam eind vorig jaar uit en is een van de grootste releases voor de Nintendo Switch van vorig jaar. De game kwam uit in twee varianten: Pikachu en Eevee. Beide games zijn hetzelfde op enkele, kleine verschillen na. In Pokémon Let’s Go geniet je van een combinatie tussen Pokémon GO en de originele Pokémon games. Je kunt alle eerste generatie Pokémon vangen die je in het wild tegenkomt.

  Pokémon Let’s Go is alleen verkrijgbaar op de Nintendo Switch en is daardoor dus overal te spelen, zowel onderweg als op je tv. Je kan het verhaal van Pokémon Let’s Go voor het eerst in de geschiedenis van Pokémon games in co-op doorlopen. Als je samen Pokémon vangt kun je flinke bonussen ontvangen. Kortom, wie kies jij? Pikachu of Eevee?

  7. Super Smash Bros. Ultimate

  Super Smash Bros. Ultimate kwam in december 2018 al uit en is daardoor dus eigenlijk nog gloednieuw. Wij gaven de vechtgame van Nintendo een 9,7 (!) in onze Super Smash Bros. Ultimate review en dat is niet voor niets. De game bestaat uit maar liefst 70 speelbare personages uit andere games waarvan elk personage uniek is. Er is inmiddels ook al een DLC aangekondigd voor Super Smash Bros. Ultimate waarmee je Joker uit Persona 5 kan spelen. In onze review staat:

  “Vanaf het eerste moment dat je Smash Ultimate opstart is het duidelijk dat je met een speciale game aan de slag gaat. Het volledige rooster aan personages is niet vanaf het eerste moment te gebruiken, maar alleen de personages die in de originele Super Smash Bros voor op de Nintendo 64 aanwezig waren. Wat volgt is een kruistocht om de rest van de personages één voor één vrij te spelen door middel van de fantastische en simplistische gameplay.”

  6. Far Cry 5

  Far Cry 5 kwam al een tijdje geleden uit (27 maart 2018), maar met Far Cry New Dawn op komst, is het zo slecht nog niet om haar voorganger nog eens te bespelen. In Far Cry 5 speel je in een open wereld waar je al haar uithoeken kan verkennen. Je kan iedereen die je tegenkomt neerschieten in Far Cry, dat zorgt dus voor een grote portie geweld. Met Far Cry New Dawn op komst, staat Far Cry 5 dus in deze lijst met de beste games om begin 2019 te spelen. In onze Far Cry 5 review staat:

  “Kilo’s lood, ontelbaar veel vijanden en een bad guy die al die gekken zonder pardon aanstuurt. Het klinkt als een Hollywood blockbuster die je op zaterdagavond opzet tijdens het bankhangen. Niets is minder waar: dit vormt de basis voor Far Cry 5, een game waarin een gestoorde sekte de boel op stelten zet in het fictieve Hope County. Aan het roer van deze bende gekken staat Joseph Seed, een man die zo in zijn idealen gelooft dat je bijna aan jezelf begint te twijfelen.”

  5. Dragon Ball FighterZ

  Dragon Ball FighterZ kwam in januari 2018 uit op alle platformen, waaronder ook de Nintendo Switch, en is een vechtspel vol goede actie, wat we van Bandai Namco gewend zijn. Waarom staat Dragon Ball FighterZ in deze lijst? Dat is omdat Bandai Namco in 2019 met de veel geanticipeerde game Jump Force komt. Een game met een al heel uitgebreid rooster aan vechters dat alleen maar groter wordt. Des te meer reden om al in te komen met een potje knokken op Dragon Ball FighterZ.

  Wij gaven Dragon Ball FighterZ een 9 in onze review en wordt door ons als de beste Dragon Ball game ooit gezien. De game is perfect voor de vechtliefhebber, met een breed rooster aan vechters hoef je je nooit te vervelen tijdens het spelen van Dragon Ball FighterZ. Sla met Goku, Vegeta en Frieza je tegenstander helemaal in elkaar en train je vingers voor Jump Force!

  4. Florence

  Florence is een spel dat je een interactieve ervaring aanbiedt. De game kwam uit op 14 februari 2018 voor IOS en Android en gaat over de 25-jarige Florence Yeoh. Je volgt haar tijdens haar leven dat erg op routine is gebaseerd. De dagelijkse routine wordt alleen verbroken doordat Florence Krish ontmoet in het park.

  De game is verdeeld in 20 hoofdstukken en elk hoofdstuk vertelt je het verhaal. Puzzels versterken het verhaal in de game en vertalen sommige delen van het verhaal beter dan dat dialoog dat kan. De game won tijdens de Game Awards de prijs voor de beste telefoongame van het jaar 2018. Florence is erg uniek en is daarom een perfecte game om in begin 2019 te spelen.

  3. Battlefield 5

  Battlefield 5 keert terug naar de Tweede Wereldoorlog, met uitgebreide nieuwe opties als de Grand Operations, de mogelijkheid tot het bouwen van eigen fortifications en vergaande personalisering van je eigen soldaat biedt dit deel weer tal van nieuwe opties. Je kan net als in Battlefield 1 hoofdstukken uitspelen.

  Je schiet in Battlefield 5 niet alleen slechteriken neer, je leert ook nog eens iets van de geschiedenis. Je leert hoe bruut de oorlog was en van hoe groot belang het is om te voorkomen dat er niet nog eens zo’n oorlog voorkomt. Battlefield is een game voor altijd en dus ook voor in het begin van 2019. Er komen zoveel games uit in 2019, maar soms is het heerlijk om even terug te gaan naar de basis.

  2. God of War

  In God of War speel je als Kratos. De videogame is gebaseerd op een Noorse mythologie en verkozen tot de beste game van 2018 tijdens de Game Awards. Het hoofdpersonage van de gameserie, aldus Kratos, is geliefd bij alle fans. De kale held, brandend van woede, staat bekend om zijn allesverwoestende wraakacties tegen de Grieken en Olympiërs. In tegenstelling tot de voorgaande delen heeft Kratos in God of War gekozen voor een rustiger bestaan en heeft samen met zijn vrouw, Faye, een kind gekregen. Als zijn vrouw vermoord wordt, keert de onrust alleen terug.

  God of War is een simpelweg de beste game van 2018 en hoort daarom in deze lijst met de beste games om in het begin van 2019 te spelen thuis. De game is echt aan te raden en kreeg in onze God of War review een 9.

  1. Kingdom Hearts 3

  Misschien wel de grootste release van 2019 is Kingdom Hearts 3. De game gaat uitkomen eind januari (29) 2019 en is het laatste deel in de Kingdom Hearts serie. In deze game ga je uiteraard weer spelen als Sora om de wereld te redden. De trailer werd laatst gepubliceerd en daarin zagen we de oude bekende Disneyfiguren ook weer terugkomen.

  In Kingdom Hearts 3 gaan Sora, King Mickey, Donald Duck, Goof yen Riku opzoek naar de zeven Guardians of Light en de Key to Return Hearts. Ze proberen Xehanorts plan te dwarsbomen, hij wil namelijk een tweede oorlog starten. Kingdom Hearts 3 staat vanwege het belang van het verhaal en de positie van de game in de Kingdom Hearts serie op nummer 1 in deze lijst met de beste games om te spelen in het begin van 2019.

  De tien beste games om in begin 2019 mee te beginnen

  Dit zijn de tien beste games om 2019 goed mee te beginnen. Ben je het eens met onze keuzes? Laat het ons weten in de comments!

  Tales of Vesperia: Definitive Edition

  Verkijgbaar vanaf 11 january 2019

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.