Top 10 beste drama series op Netflix

  Misdaad, spanning en sensatie. Al deze elementen zijn terug te vinden in de beste drama series op Netflix. Wij hebben er tien op een rijtje gezet die wij van harte kunnen aanraden. Kies en begin met kijken!

  Netflix

  10. Ozark (2017)

  We beginnen onze lijst van beste drama series op Netflix met Ozark. De serie is enorm in de smaak gevallen, want een tweede seizoen is al in de maak.

  In Ozark volgen we Martin "Marty" Byrde (Jason Bateman) een financieel adviseur gevestigd in Chicago. Wanneer een deal met een drugskartel de verkeerde kant opgaat moet de familie Byrde zich terugtrekken naar het plaatsje Missouri Ozarks. Nu is het aan Martin om een manier te vinden om de Mexicaanse drugs lord terug te betalen.

  Je hoort het al, deze situatie is rijp voor drama en dat is precies wat Martin Byrde en zijn familie te wachten staat. Het witwassen van geld zal altijd gepaard gaan met een aantal gevaren. Lukt het de familie Byrde om veilig uit deze situatie te komen?

  9. O Mecanismo (2018)

  Binnen onze lijst van beste drama series op Netflix zijn we van alle markten thuis. Daarom hebben wij The Mechanism aan de lijst toegevoegd. Een Braziliaanse serie die oorspronkelijk O Mecanismo heet.

  De serie is losjes gebaseerd op echte gebeurtenissen en toont de corrupte onderwereld van Brazilië. We volgen een speciale divisie binnen de politie die probeert om de corruptie te ontmaskeren binnen de Braziliaanse regering en verschillende bedrijven die hierin assisteren.

  De serie bestaat uit acht afleveringen en is sinds kort op Netflix beschikbaar. Liefhebber van drama? Dan is dit de serie om te bingewatchen!

  8. Seven Seconds (2018)

  In onze lijst van beste drama series op Netflix is Seven Seconds vrij recent uitgekomen. De serie bestaat uit tien afleveringen en deze zijn allemaal op de bekende streamingservice te vinden.

  Seven Seconds staat letterlijk in het teken van drama en de spanningen die kunnen veroorzaakt worden door drama. De dood van een 15-jarige Afro-Amerikaanse jongen in New Jersey lijkt in de doofpot gestopt te worden door de politie. Deze gebeurtenis leidt tot hoge spanningen tussen het Afro-Amerikaanse volk en de blanke politieleden uit de stad. Welk onrecht is hier aangedaan?

  De serie laat zien hoe een gebeurtenis invloed kan hebben op een hele stad en de gevolgen die dit met zich mee kan brengen. Dramatisch, maar zeer krachtig neergezet. Seven Seconds is absoluut een kijkje waard.

  Netflix

  7. House of Cards (2013)

  Politiek brengt een hoop elementen met zich mee, waaronder macht, hebzucht en wraak. Althans, dat is als we House of Cards mogen geloven. House of Cards is een remake van de gelijknamige Britse serie die in 1990 verscheen.

  We volgen het duo van Frank en Claire Underwood die beide proberen om de eer van hun naar groot te houden. Door middel van snode plannetjes en slimme manoeuvre probeert Frank Underwood er alles aan te doen om hogerop te komen in het politieke landschap. Maar onthoud goed: niks is hem te extreem.

  Het zesde en laatste seizoen van House of Cards moet ergens aan het einde van 2018 verschijnen op de bekende streamingservice. Een exacte releasedatum is nog niet bekend.

  6. 13 Reasons Why (2017)

  Een bekende titel in onze lijst van beste drama series op Netflix. 13 Reasons Why wist de wereld te verrassen met een goed verhaal, drama en genoeg emotie.

  In de serie volgen we Clay Jensen, een vriend van een meisje genaamd Hannah Baker. Laatstgenoemde heeft zelfmoord gepleegd vanwege verschillende omstandigheden, waaronder pestkoppen op school. Clay Jensen vindt en beluisterd dertien tapes die Hannah heeft achtergelaten voordat ze haar leven ontnam. Hierop staan de dertien redenen waarom Hannah haar leven wilde beëindigen.

  Je raad het al, de serie bestaat in totaal uit dertien afleveringen. Elke aflevering onthult een nieuwe reden waarom Hannah niet meer verder wilde leven en de spanning en emoties lopen hoog op. Deze geliefde dramaserie zal ergens in 2018 een tweede seizoen krijgen. Het verhaal is nog niet voorbij!

  FX Networks

  5. Sons of Anarchy (2008)

  Scheuren met die motoren! In onze lijst van beste drama series op Netflix is deze al in zijn geheel te vinden op Netflix. Sons of Anarchy begon namelijk in 2008 en had in totaal zeven seizoenen. De serie eindigde in 2014.

  In de serie volgen we Jackson "Jax" Teller (Charlie Hunnam), een lid van de motorbende SAMCRO (Sons of Anarchy Motorcycle Club, Redwood Original). Jax moet zijn leven als lid van de motorbende zien te combineren met zijn persoonlijke leven als vader. De serie focust zich ook op de conflicten tussen de leden van de bende en op alle legale en illegale praktijken die dagelijks worden uitgevoerd.

  Met een beschrijving als deze ligt drama op de loer. Loyaliteit wordt geschonden, vriendschappen vallen in duigen en bloed zal vloeien. Alle zeven seizoenen van Sons of Anarchy zijn op Netflix te vinden. Maak wat tijd vrij en begin met bingewatchen.

  Netflix, Inc.

  4. Narcos (2015)

  In onze lijst van beste drama series op Netflix kan Pablo Escobar niet ontbreken, die centraal staat in Narcos.

  Deze serie speelt zich af in Colombia en volgt het verhaal van Pablo Escobar, de beruchte drugsbaron die in de loop der jaren de rijkste crimineel ooit is geworden met zijn handel aan cocaïne. Hiernaast zien we ook de relaties die Escobar onderhoudt met andere criminelen, de DEA (Drug Enforcement Administration) en andere individuen.

  Het leven van Escobar is fascinerend om naar te kijken en bevat een aantal heftige momenten. Er staat genoeg drama en intense momenten op je te wachten. Aanrader!

  AMC

  3. Mad Men (2007)

  Aangekomen bij de top drie beste drama series op Netflix zien we Mad Men een plekje bemachtigen. De serie speelt zich af in een span van tien jaar, tussen maart 1960 en november 1970.

  Kijkers volgen het verhaal van Donald "Don" Draper (Jon Hamm), de creative director van het reclamebureau Sterling Cooper. De serie gaat aan de haal met het dagelijks leven van Draper en andere medewerkers binnen het bedrijf, die ookwel de bijnaam Mad Men krijgen.

  Met zestien Emmy Awards op zak bevindt Mad Men zich tussen de meest geprezen televisieseries ooit gemaakt. Geweldig acteerwerk, dramatische wendingen en onverwachte gebeurtenissen maken Mad Men een aanrader.

  British Broadcasting Corporation

  2. Peaky Blinders (2013)

  In onze lijst van beste drama series op Netflix gaan we flink terug in de tijd. Peaky Blinders speelt zich namelijk af in Engeland en de serie begint in 1919.

  We volgen een zigeuner familie, de Shelby's, en hun criminele bende de Peaky Blinders. In de loop van de serie zien we hoe de bende zich uitbreid naar verschillende steden en in aanraking komen met andere bendes, de overheid en de maffia. Het meest recente seizoen, seizoen 4, kreeg een fantastische 9.0 in onze review.

  Peaky Blinders bevat het hele pakket. Nagelbijtende spanning, realistische actie en interessante drama. Een serie die je ademloos voor de buis achterlaat.

  AMC

  1. Breaking Bad (2008)

  We sluiten onze lijst van beste drama series op Netflix af met Breaking Bad. Ondertussen wordt de serie geprezen als een van de beste series ooit gemaakt, de 9.5 IMDb score versterkt deze uitspraak absoluut.

  Walter White (Bryan Cranston), een bescheiden leraar scheikunde, krijgt te horen dat hij is geinfecteerd met kanker. Niet wetende hoelang hij nog zal leven schakelt hij de hulp in van Jesse Pinkman (Aaron Paul). Samen gaat dit duo aan de slag met het maken van de drugs chrystal meth. Met dit geld wilt Walter White zijn gezin eventueel onderhouden na zijn dood, maar de criminele onderwereld stap je niet zo gemakkelijk meer uit.

  Opzoek naar drama? Elke aflevering van Breaking Bad omarmt het genre en houdt je in zijn greep. De gehele serie is op Netflix te vinden en moet absoluut door iedereen gezien worden!

  Beste drama series op Netflix

  Dit waren tien drama series op Netflix die wij van harte kunnen aanraden. Kun je geen genoeg krijgen van Netflix? Bekijk dan ook ons overzicht met alle nieuwe releases die in april op de bekende streamingservice te zien zijn.

  © 2005 - 2019 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.