Top 10 beste co-op games voor Valentijnsdag - Liefde gaat door een game

  Naast het bezoeken van een bioscoop, uit eten gaan of een ander romantisch uitstapje buiten de deur, kan je Valentijnsdag ook romantisch doorbrengen met je geliefde met het spelen van een leuke game. Mits jullie beiden gamen. Wij zetten de top 10 beste co-op games voor Valentijnsdag voor je op een rijtje om een suggestie te geven wat te doen!

  10. Cuphead

  We trappen deze top 10 beste co-op games voor Valentijnsdag maar direct af met een spel dat jullie relatie zal testen. FIFA 18 en Dark Souls 3 zouden ook prima voldoen aan dat criterium, maar Cuphead is wat dat betreft toch net iets makkelijker om samen mee te beginnen. Tenminste, dat zou je denken als je de grafische stijl voor de eerste keer ziet.

  Niets is minder waar, want Cuphead is simpelweg een moeilijke game. Om ervoor te zorgen dat er op Valentijnsdag geen liters bloed van je beeldscherm knallen, stellen we daarom voor om het vriendelijk ogende Cuphead in co-op te spelen met je geliefde. Weet je 14 februari zelfs dan zonder kleerscheuren te overleven, dan weet je dat je relatie tegen een stootje kan!

  9. Dead Island

  Een vakantie op een tropisch eiland valt volledig in het water als er plots zombies je hotelkamer binnendringen. Wat een aantal weken tot rust komen aan het zwembad had moeten zijn, wordt plots een nachtmerrie die je dwingt om zombies tot moes te meppen en over het hele eiland meeneemt.

  Behalve jijzelf zijn er nog drie andere ongelukkigen die bereid zijn de provisorische wapens op te pakken en de zombie uitbraak tegen willen gaan. Perfect dus om samen met jouw lief te doen! Want wat is er nu romantischer dan om de beurten een mep uitdelen aan een torenhoge zombie?

  8. Grand Theft Auto 5

  Ook het meest recente deel uit de Grand Theft Auto serie mag niet ontbreken in de top 10 beste co-op games voor Valentijnsdag om samen met je vriend of vriendin te spelen. Want waar je je als compleet bezetene uit kan leven in GTA 5 (online), kan je je ook normaal gedragen en rustig genieten van al het moois dat Rockstar in het spel heeft gestopt.

  Waar je in het echte leven na een romantische date in een club, restaurant of bioscoop weer terug naar huis moet, kan je in GTA 5 naar hartenlust een bank beroven á la Bonnie en Clyde en vervolgens keihard wegscheuren van de aansnellende politie. Gelukkig maar dat zoiets alleen in games kan.

  7. Stardew Valley

  De multiplayer van Stardew Valley laat nog even op zich wachten, maar tot die tijd is er genoeg te doen in de vallei. Gewassen verbouwen, dieren verzorgen, op onderzoek uitgaan in de plaatselijke mijn of natuurlijk werken aan relaties met andere bewoners uit het stadje!

  Om de beurten een dag in Stardew Valley voltooien is zeker een aanrader voor de gamende stelletjes. Mocht je vriend of vriendin niet blij zijn met de keuze in partner van jullie personage, dan weet je immers zeker dat jij de volgende dag keihard kan werken aan het saboteren van de relatie. Het is gelukkig maar een spelletje.

  6. Rayman Legends

  Waar je in Mario je handen vol hebt aan het redden van prinsessen, draait het in de Rayman games voornamelijk om jouw bolle vriend Globox uit de penarie te helpen. Nadat je dit in het tweede deel (Rayman: The Great Escape) gelukt is, ben je wel toe aan een dutje. Eentje van 100 jaar wel te verstaan.

  Jammer genoeg staat de wereld gedurende die 100 jaar niet stil en word je in Rayman Legends abrupt ontwaakt om de wereld te redden van naderend onheil. Al platformend baan je je een weg langs nachtmerries om het uiteindelijk op te nemen tegen de grote boze droom zelf. Perfect om een leuke tijd mee te beleven en dus ook zeker een aanvulling voor deze top 10 beste co-op games voor Valentijnsdag! En hoe romantisch is het om samen Teensies te redden?

  5. Portal 2

  Moeilijke games, gezellige game en romantischer games: allemaal leuk om te doen, maar er ontbreekt nog één belangrijk genre. Want hoe kan je beter testen of jullie elkaar aanvullen, dan door de hersenen te laten kraken bij een aantal puzzels. Daarom staat Portal 2 ook in deze top 10 beste co-op games voor Valentijnsdag!

  Gewapend met een portalgun zal je elkaar nodig hebben om puzzels op te lossen maar het liefste zelf toegang hebben tot zowel jouw wapen als dat van je geliefde. Want vroeg of laat klikt één van beide verkeerd en mag je de puzzel weer van voren af aan proberen. Nu maar hopen dat jullie gamen niet altijd even serieus nemen.

  4. Don’t Starve Together

  Waar je in het spel Don’t Starve al een flinke kluif hebt aan het overleven en het vinden van betere spulletjes, zal je in de multiplayer variant zowel meer steun als meer gevaar hebben. Want waar je beiden op speurtocht kan naar grondstoffen, heb je ook opeens twee keer zoveel monden te voeden.

  Wat je ook doet in Don’t Starve, het doel van het spel is simpel. Overleven tegen alle kosten, en voornamelijk niet door honger sterven. Net zo moeilijk als Cupehad is de game niet, maar het spel is zeker net zo mooi qua artstijl als de schietende theekopjes. Geen gekke suggestie dus voor in deze top 10 beste co-op games voor Valentijnsdag.

  3. Ilomilo

  Waarbij je in Portal 2 samen in een level begint en je ervoor moet zorgen dat je het beiden levend tot het einde weet te halen, zijn er ook games waarbij het de bedoeling is elkaar te vinden. Ilomilo is zo'n game, want je begint in het spel allebei aan een andere kant van een map.

  49 levels lang is de taak voor jou en je liefje hetzelfde: weet elkaar als Ilo en Milo te vinden en ze te herenigen. Het probleem is dat je als het ene personage soms jouw eigen weg moet blokkeren om een doorgang voor de andere mogelijk te maken. Want net als in het echte leven, bestaat een relatie uit geven en nemen! Let op de geweldige soundtrack zodra je elkaar gevonden hebt. De twee doen een blij dansje, dan wil je toch onmiddellijk de ander in je armen nemen?

  2. Keep Talking and Nobody Explodes

  Met een vreemde titel als deze weet je dat het niet anders kan dan dat je letterlijk voorgeschoteld krijgt wat je denkt. In dit geval een spel met een tikkende tijdbom, één ontmantelaar en de rest als ontmantel experts.

  De experts krijgen een volledig instructieboek hoe bepaalde onderdelen van een bom te ontmantelen en het is de taak van de ontmantelaar om te beschrijven wat hij of zij ziet. Jammer genoeg voor de kleurenblinden onder jullie bevatten sommige bomelementen ook gekleurde kabels, waardoor je flink in het nadeel zal zijn. Het uiteindelijke doel is de bom zien te ontmantelen.

  1. Lovers in a Dangerous Spacetime

  Op Valentijnsdag staat de liefde natuurlijk centraal. In Lovers in a Dangerous Spacetime ook, want zonder elkaar zal je niet ver komen in het spel. Je zal goed samen moeten werken om jullie ruimteschip vooruit te stuwen, de wapens te bemannen en ontvoerde konijntjes kunnen bevrijden.

  Lovers in a Dangerous Spacetime is geen serieus spel maar een vrolijke en kleurrijke game om met z’n tweeën, drieën of vieren te spelen. Hoe meer mensen je aan boord neemt, hoe meer verschillende functies je moeten beheren en coördineren. Wat dat aangaat ben je beter af met enkel je geliefde. Perfect dus voor in de top 10 beste co-op games voor Valentijnsdag.

  De top 10 beste co-op games voor Valentijnsdag – Wat ga jij de 14de doen?

  Of je nu een reservering hebt gemaakt bij een romantisch tentje op de hoek, of van plan bent zelf een goddelijke maaltijd neer te zetten, er valt genoeg te doen op Valentijnsdag. Wij zijn uiteraard benieuwd hoe jij de dag van de liefde door gaat brengen. Laat ons weten wat jij woensdag gaat doen. Tenzij je geliefde meeleest natuurlijk!

  Valentijnsdagcadeaus voor hem/haar

  Mocht je nog op zoek zijn naar iets attents voor je vriend of vriendin, dan hebben wij voor beide ook een lijstje gemaakt met suggesties. Wat te denken van een Chromecast zodat streamen een eitje wordt, of een custom gemaakter controller voor de Xbox One?

  Cuphead

  Verkijgbaar vanaf 29 september 2017

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.