Kingdom Come Deliverance release - Vijf dingen die je moet weten

Article
maandag, 12 februari 2018 om 17:15
xgn google image
Het duurt niet lang meer voordat de Kingdom Come Deliverance release daar is. Natuurlijk kun je niet onvoorbereid de game in gaan en daarom hebben we vijf dingen die je moet weten voor je op een rijtje gezet.

Geen magie

De meeste middeleeuwse RPG's spelen zich af in een fantasierijke wereld waar elven, tovenaars, orks en allerlei andere mysterieuze wezens tot de orde van de dag behoren. Kingdom Come Deliverance doet daar niet aan mee, want die speelt zich af in een realistische, middeleeuwse wereld.
Geen magie, geen onmogelijke constructies en geen mythische wezens die je aanvallen in de bossen. Nee, in Kingdom Come Deliverance ga je gewoon aan de slag met je zwaard of pijl en boog, verken je sobere kastelen en dorpjes en word je in een bos hooguit aangevallen door een wolf. Het heeft z'n charme, zo'n realistische game die zich in de middeleeuwen afspeelt.
126336

Historisch correct

Dat Kingdom Come Deliverance een realistische middeleeuwen setting heeft is leuk, maar de game onderscheidt zich met één extra factor ten opzichte van vergelijkbare games. Kingdom Come Deliverance is namelijk zo historisch correct als het maar kan!
De setting van dienst is het koninkrijk van de Bohemen, wat je in feite kan zien als middeleeuws Tsjechië, en er wordt flink gestreden om de troon. Wenceslaus IV is namelijk de zittende vorst, maar zijn broer Sigismund aast op zijn plekje en heeft hem de oorlog verklaard. Dit is, even als de rest van de personages en locaties in de game, dus allemaal echt gebeurd. Sterker nog, kastelen en regio's zijn waar mogelijk vrijwel zelfs één-op-één nagebouwd.
Wat wel belangrijk is om te vermelden is dat het verhaal van Henry, de hoofdpersonage van het verhaal, wel fictief is. In Kingdom Come Deliverance wordt zijn thuisdorp aangevallen door troepen van Sigismund, waarbij zijn ouders zijn vermoord. Henry is belust op wraak en wil afrekenen met de moordenaar van zijn ouders. Zodoende wordt een fictief personage meegesleurd in een waargebeurd stukje geschiedenis.
126350

Je gaat snel dood!

Normaliter kunnen gamepersonages wel tegen een stootje, maar in Kingdom Come Deliverence lijkt het net alsof je met echte mensen te maken hebt. Ben je namelijk in een zwaardgevecht met iemand beland, dan kun je na drie rake slagen met het zwaard al dood zijn. Vervelend? Wellicht, maar zou jij nog blijven staan als je drie keer met een zwaard gestoken bent?
Wees daarom goed geconcentreerd tijdens gevechten in Kingdom Come Deliverance en let goed op wat je tegenstander doet, want met goede timing kun je zo zijn aanvallen blokkeren en hem een stoot met je wapen geven. Je vijand is namelijk net zo makkelijk dood te krijgen als jij!
Een stevig pantser wil overigens wel helpen om jouw levensduur tijdens gevechten wat te verlegen, maar verwacht geen Skyrim praktijken. Je bent met een goed pantser niet opeens onsterfelijk, al zou je misschien wel een klap of twee, drie extra kunnen verwerken.
126352

Schieten met pijl en boog leer je stap voor stap

Dat Kingdom Come Deliverence niet een game voor snelle opgevers is, blijkt ook uit het punt wat we je nu gaan vertellen. Naast je zwaard kun je namelijk ook gevechten aangaan met een pijl en boog als wapen. Niet dat je, ondanks dat je "veilig" op afstand stat, wel opeens de ene na de andere soldaat een kopje kleiner maakt. Het combatsysteem van de middeleeuwse game is namelijk ook op het gebied van afstandsgeschut weer uniek in zijn soort.
Er is namelijk geen crosshair, wat inhoudt dat je niet kan zien waar je heen mikt. Dat moet je dus zelf inschatten en dat gaat in het begin zeker niet altijd goed. Gaat je pijl te laag, dan moet je de volgende keer wat hoger mikken of juist andersom. Houd er dus rekening mee dat je met boogschieten zeker in het begin de nodige missers gaat maken.
126355 1

Moeilijk, maar elke vijand heeft een zwakte

Alhoewel op basis van de eerder genoemde punten Kingdom Come Deliverance zeker een pittige game is, is deze niet per definitie onvergeeflijk. Elke vijand heeft namelijk zwakke punten en die moet je zelf zien te ontdekken. Zo kun je gedurende de game flink in de weer zijn met Sigismunds ridders, maar blijkt al snel dat hun pantser niet zo sterk is bij hun buik. Ga dan vooral daar op in hakken met je zwaard, want dan zijn ze sneller dood!

Kingdom Come Deliverance release is aankomende dinsdag al

Zoals je uit deze special hebt kunnen opmaken is Kingdom Come Deliverence dus een moeilijke game. Gelukkig weet je nu waar je aan toe bent, zodat je je vanaf 13 februari, de dag van de Kingdom Come Deliverence release, een succesvol ridder kunt wanen in de Bohemen!

Meer medieval games

Kingdom Come Deliverance is een realistische middeleeuwen game, maar het is lang niet de enige game die het over die boeg gooit. In onze beste medieval games special kun je zien welke games nog meer de moeite waard zijn!