De 5 tofste Red Dead Redemption 2 quests - Missies die je niet mag missen

Article
zaterdag, 10 november 2018 om 14:00
xgn google image
De wereld heeft het de afgelopen weken voornamelijk over Red Dead Redemption 2 en dat is ook te zien aan de opbrengst; drie dagen na de release stond de teller op maar liefst 725 miljoen dollar! Bovendien is er genoeg te doen, zoals de vele missies. XGN zet de 5 tofste Red Dead Redemption 2 quests op een rijtje!
Voordat je deze lijst begint te lezen, is een kleine spoilervermelding waard. De meeste Red Dead Redemption 2 quests zijn natuurlijk het tofst en het leukst als je zelf beleeft, zonder dat je weet wat er gaat gebeuren. Op die manier heb je optimale ervaring die Red Dead Redemption 2 biedt. Bij dezen een spoiler-alert dus.

5. A Quiet Time

We beginnen deze top 5 met een afzakkertje. Arthur Morgan heeft even meer dan genoeg meegemaakt in het Wilde Westen en gaat met zijn maat Lenny de bar in Valentine verkennen. De barkeeper is een beetje huiverig, aangezien je kort daarvoor nog een flinke matpartij hebt veroorzaakt, maar je belooft je rustig te houden. Maar het beloven en het doen zijn twee hele verschillende dingen.
Kennelijk hebben Arthur en Lenny geen grens qua drank, want de twee gaan helemaal los. Dit levert meerdere situaties op dat jij en Lenny elkaar kwijt zijn en aan jou dan de taak om je kameraad te vinden. Dit doe je natuurlijk door hardop zijn naam te schreeuwen en andere mensen aan te spreken of zij Lenny hebben gezien.
Deze queeste is ook vooral hilarisch door het dronkenschap van Arthur. Naarmate de nacht vordert en jij Lenny alweer kwijt bent geraakt, mag je hem weer vinden. Alleen lijkt iedereen in de bar nu op Lenny! Voeg daar ook nog de dronken tong van Arthur toe die op dat moment in de weg zit en je schatert het uit tijdens deze missie.
Op het einde is de overlast die jij en Lenny hebben veroorzaakt te groot en kun je twee dingen doen: vluchten voor de politie of een nachtje ontnuchteren in de cel. Vluchten is een optie, maar lastig; elke paal is een obstakel die je moet ontwijken voor je pad naar vrijheid. En een flinke kater de volgende dag.
141783

4. The Ties That Bind Us

Het criminele leven kan zwaar zijn. Dat weet Arthur natuurlijk ook met de vele volksverhuizingen met zijn kampgenoten. Maar als je constant op de vlucht bent en er hangen meerdere posters van je gezicht in diverse steden, dan wordt het wel heel lastig.
Dat is het uitgangspunt van de queeste The Ties That Bind Us. In het stadje Rhodes vind je, als je bij chapter 4 bent, twee ruziënde mannen in gevangeniskledij. Ze moeten nieuwe outfits hebben, maar door de vele ‘Wanted’ posters in het dorpje is dit schier onmogelijk. De heren, Mr. Black en Mr. White, vragen aan jou of jij die posters kunt weghalen.
Als je dit eenmaal hebt gedaan en de posters hebt verbrand, moet je op zoek naar de heren om de volgende stappen in de queeste te doen. Je krijgt geen tips en hints waar ze zitten, dus in de gigantische wereld van Red Dead Redemption 2 mag jij op zoek naar twee bekvechtende vrienden die samen soms net een getrouwd stel lijkt te zijn.
De missie is vooral door de constante bikkeringen tussen White en Black memorabel en dat de twee toch niet elkaars zijde verlaten. Zelfs aan het einde van de missies, als ze met zijn tweeën in een boomhuis wonen, liggen ze nog steeds overhoop met elkaar over zo’n beetje alles. Maar een crimineel helpt zijn medecriminelen natuurlijk mee! Mede daardoor een plekje in de tofste 5 Red Dead Redemption 2 quests.
141784

3. The Mercies of Knowledge

Als iemand aan jou vraagt om een grote lading moonshine voor een wetenschappelijk project, zou je die persoon dan helpen? Het is slechts de eerste stap in de queeste The Mercies of Knowledge. In de stad Saint Denis vraagt professor Andrew Bell III aan jou om een grote lading van de zelfgemaakte sterkedrank.
Gelukkig voor jou rijdt er binnen aanzienlijke tijd een wagen richting Saint Denis met een flinke lading van het spul. Het enige wat je hoeft te doen is de wagen te onderscheppen en hem richting de professor te sturen.
Hier komt niettemin de aap uit de mouw als Andrew Bell III zegt dat hij bezig is met het prototype van de elektrische stoel. Maar een prototype moet nog wel worden uitgeprobeerd, dus Arthur mag op pad om een gewillig slachtoffer te vinden. Lees: een voortvluchtige crimineel die jij moet opsporen en afleveren bij de professor.
Bell III nodigt je ook uit voor de executie, maar hoe dat gaat vertellen we niet. Het komt erop neer dat het allemaal wat anders loopt en je nog eens bij de professor langs moet gaan als zijn wilde executieplannen zijn uitgevoerd. Niettemin verdient dit kortstondige avontuur in een plekje in de top 5 tofste Red Dead Redemption 2 quests.
141785

2. A Bright Bouncing Boy

Rockstar Games is geen vreemde om enkele verwijzingen naar echte personen in hun games te stoppen. In Red Dead Redemption 2 wordt de uitvinder Nikola Tesla geeerd in de queeste A Bright Bouncing Boy. Een missie die zeker een plaatsje verdient in de de 5 tofste Red Dead Redemption 2 quests.
In de stad Saint-Denis zit een park waar je een Russische wetenschapper vindt die zichzelf voorstelt als Marko Dragic en jouw hulp dringend nodig heeft. Er komen andere uitvinders langs en Dragic moet één van zijn uitvindingen laten zien: een klein, bestuurbaar bootje. Aan jou de taak om met het bootje in een vijver mijnen te ontwijken en andere zeilboten te vernietigen.
Het is slechts de eerste stap in de A Bright Bouncing Boy queeste. Vervolgens moet je ’s nachts bij Dragic langs, die jou vraagt om drie elektrische palen ergens neer te zetten die elektriciteit absorberen van het onweer wat over de wereld heen rolt. Dit is een voorbode dat Dragic misschien toch een beetje een gekke wetenschapper is.
Helemaal als blijkt dat zijn doel is om zijn eigengemaakte robot tot leven te wekken. De mechanische man zet een paar stappen, voordat hij in elkaar zakt. Desalniettemin ziet Dragic het als een succes en gaat hij verder.
Als je een paar dagen later weer op bezoek gaat, vind je het lijk van Dragic in de sneeuw. Van de robot is geen enkel teken, maar als een elektrische lamp van Dragic oppakt en naar de bergen in het noordwesten reist, dan kun je de robot weer vinden. Die zit dan eenzaam voor zich uit te staren, terwijl hij zachtjes papa roept. Een queeste met een enerverend begin, maar een lugubere afloop.
141786

1. American Dream

Op de eerste plek in de 5 tofste Red Dead Redemption 2 quests is de American Dream quest te vinden. Het najagen van de Amerikaanse Droom is voor velen een ideaal en in Red Dead Redemption 2 tekenend voor de wereld: de krantenjongen op de hoek in Valentine zou met hard werken en doorzettingsvermogen de directeur van de krant kunnen worden.
Helaas gaat de American Dream in Red Dead Redemption 2 niet om dat ideaal, maar om mensen die het helaas niet is gelukt. Niet vanwege een gebrek aan wilskracht of geluk, maar omdat ze vermoord zijn door een seriemoordenaar. Aan jou de taak om die seriemoordenaar op te sporen.
Dit doe je door uit elkaar gereten lichamen te vinden, waar de seriemoordenaar kaarten heeft neergelegd en een spelletje met jou wilt spelen. Je moet drie lichamen vinden, verspreid over de map, die een kaart vormen en jou naar de maniak leiden. Een soort Batman-achtig tafereel, maar dan in het Wilde Westen.
De complete zoektocht is natuurlijk al de moeite waard, want je wilt graag het monster stoppen dat mensen vermoordt. Maar dat hij jou ook nog uitdaagt is een reden om zo snel mogelijk de andere missies links te laten liggen en achter de dader aan te gaan. Een missie die zeker niet voor zwakkeren is met veel missende ledematen en helemaal aan het einde, als je zijn verstopplek vindt.

Red Dead Redemption 2 quests - Wat is jouw favoriet?

Dit zijn volgens ons de vijf tofste Red Dead Redemption 2 quests. Wat is jouw favoriete missie uit Rockstar's nieuwste titel? Laat het ons weten in de reacties hieronder!
Dit waren de 5 beste Red Dead Redemption 2 quests. Benieuwd naar meer? Lees anders onze Red Dead Redemption 2 review of de easter eggs of meer over de paarden!