De band met je paard

Je paard je constante gezelschap, wat betekent dat ze je moeten vertrouwen. Je moet goed voor je dier zorgen, zodat de band tussen jullie zal groeien. Er zijn 59 verschillende soorten vachten en een groot aantal aanpasbare tuigen, waaronder zadels, hoorns, beugels en sporen. Hiermee kun je een paard creëren dat echt van jou is, en een persoonlijke band ontwikkelen.

Je kan de band (Horse Bonding Level) verhogen door tijd te besteden met je paard. Je paard berijden en zelfs ermee zwemmen zal jullie band naarmate de tijd vordert steeds wat sterker maken. Let wel op dat je paard niet uitgeput raakt. Ook het voeden met bijvoorbeeld appels, hooi of wilde planten versterken de band.

Horse in water

Na een tijd wordt je paard, net zoals in het echt, vies. Het is erg belangrijk om voor je paard te blijven zorgen en schoon te houden. Dit kan met de paardenborstel uit het horse item menu. Wanneer je paard schrikt of gestrest is, is het handig om je dier te kalmeren. Als je deze dingen allemaal doet en je verantwoordelijkheid neemt voor je paard, zal jullie band sterk toenemen. Je paard zal je beste maatje worden en een goed gezelschap. Hierom spelen paarden in Red Dead Redemption 2 een grote rol in de game.