Bigfoot

In Red Dead Redemption 2 is een Bigfoot, ook wel bekend als Sasquatch, skelet te vinden. Bigfoot is een legende in Noord-Amerika, er wordt al jarenlang onderzoek gedaan naar het mysterieuze harige wezens dat op zijn twee enorme voeten loopt. Bigfoot is in Red Dead Redemption 2 een van de easter-eggs, aangezien het skelet te vinden is op Mount Shann ten noorden van Hawks Eye Creek.

Er is niet alleen een skelet van Bigfoot te vinden. Voor de volgende easter-egg moet je eerst dertig diersoorten bestudeerd hebben. Ten oosten van Wapiti Indian Reservation en ten zuiden van Calumet Ravine is een groep met vogels die je moet volgen. Deze vogels leiden je namelijk naar een grot, waarin je Bigfoot zult horen praten. In totaal kun je twee gesprekken met hem voeren.

Volgens Rockstar is Bigfoot erg eenzaam. Dit vertelt hij namelijk aan jouw personage, hij wil graag vrienden maar mensen zijn bang voor hem omdat hij zo groot is. Naar buiten komt hij niet, hij is namelijk bang dat hij vermoord zal worden. “Ik sta voor een moeilijke keuze, eenzaamheid of waarschijnlijk vermoord worden.” Zou dat de reden van het Bigfoot skelet zijn? Er wordt nog over gediscussieerd of het om Bigfoot of een Giant gaat.