Fantastic Beasts 2 Cast - Jonge Dumbledore en een grijze Johnny Depp

  Bekende en nieuwe namen komen voor in de cast van Fantastic Beasts 2. Voor het eerst zullen wij een jonge Dumbledore zien en krijgen we meer te zien van Grindelwald, gespeeld door Johnny Depp. Laten we een kijkje nemen naar een aantal belangrijke personages. Let op: het artikel kan spoilers bevatten voor de Harry Potter-filmreeks en de eerste Fantastic Beasts-film.

  WARNER BROS

  Gellert Grindelwald (Johnny Depp)

  Zijn naam was al even genoemd, maar we beginnen de lijst met één van de meest belangrijke personages in de aankomende film. Grindelwald was al een bekende naam uit de Harry Potter-filmreeks, maar wij hebben hem in die films maar heel even voorbij zien komen in een flashback. Dit komt doordat Grindelwald in het tijdperk van de Harry Potter-films al niet meer aanwezig was. De eerste, echte blik op Grindelwald was pas aan het einde van Fantastic Beasts And Where To Find Them.

  Gellert Grindelwald is een duistere tovenaar ver voor Voldemort zijn tijd, de enige duistere tovenaar waarvan mensen zeggen dat hij Grindelwald heeft overtroffen. Grindelwald volgde zijn lessen op Durmstrang, een school die bekend stond om zijn tolerantie voor de dark arts. Toch wist Grindelwald deze tolerantie te overschrijden, want toen hij 16 werd vond de school het toch tijd om hem van school af te sturen. Zij konden de verknipte experimenten van Grindelwald namelijk niet meer door de vingers zien.

  In de aankomende film, Fantastic Beasts The Crimes of Grindelwald, zal de film het verhaal vertellen van het tijdperk waarin Grindelwald al zijn criminele activiteiten uitvoerde. Grindelwald was voor een lange tijd goed bevriend met Dumbledore, tot hij op een dag met de broer van Dumbledore een duel uitvoert waarbij het zusje van de twee broers komt te overlijden.

  In de eerste film uit de Fantastic Beasts-reeks zagen wij pas aan het einde de echte vorm van Grindelwald, maar hij was er de hele film al in vermomming. Hij had de MACUSA (The Magical Congress of the United States of America) al geïnfiltreerd door de identiteit van Percival Graves aan te nemen. Hierbij had Grindelwald een grote invloed op Credence Barebone, een jongen die niet op de hoogte was van zijn eigen kracht als Obscurial. Grindelwald wilde misbruik maken van de kracht van Credence door hem uit te lokken, tot op het punt dat hij aan het einde van de film ontmaskerd en gearresteerd werd. In de aankomende film ontsnapt hij van de MACUSA.

  Johnny Depp is een ontzettend bekende acteur, die al sinds 1984 actief is in Hollywood. Hij staat het meest bekend om zijn rol als Captain Jack Sparrow in Pirates of the Caribbean, maar ook als The Mad Hatter uit Alice in Wonderland en Willie Wonka uit Charlie and the Chocolate Factory. Nu behoort Depp tot de cast van Fantastic Beasts 2 als Grindelwald.

  WARNER BROS

  Albus Dumbledore (Jude Law)

  Iedereen die ook maar een beetje bekend is met de Harry Potter-films, kent Albus Dumbledore. Hij speelt een grote rol in de Harry Potter-filmserie. In Fantastic Beasts And Where To Find Them komt Dumbledore helemaal niet voor, hoogstens wordt hij één of twee keer genoemd. In de trailer van Fantastic Beasts The Crimes of Grindelwald zien wij voor het eerst de jonge Dumbledore, maar niet zo jong dat hij nog niet is begonnen met zijn iconische baard.

  Dumbledore staat erom bekend dat hij Grindelwald heeft gestopt. Toch gaat hier een gecompliceerde en verdrietige geschiedenis aan vooraf. Dit werd een stukje duidelijker gemaakt in de Deathly Hallows. Wij hopen en denken dat wij hier meer over te zien krijgen in Fantastic Beasts The Crimes of Grindelwald, hoewel dat niet is waar de film om draait. Misschien dat wij meer achtergrondverhaal zullen krijgen door de film heen, want de meest tragische gebeurtenissen speelden zich af voor de tijdlijn van de film.

  In de aankomende film kunnen wij Dumbledore zien terwijl hij alleen nog maar lesgeeft, in plaats van zijn functie als schoolhoofd. In de trailer van Fantastic Beasts 2 kunnen wij zien dat Dumbledore een goede relatie heeft met zijn ex-leerling Newt, die wij al kennen uit de eerste Fantastic Beasts-film.

  Jude Law is vaak in de huid gekropen van vijanden in films, zoals Vortigen in King Arthur: Legend of the Sword, Pope Pius XIII in The Young Pope en Harlen Maguire in Road to Perdition. Maar deze keer zal hij dus de rol van een goed karakter vertolken. Blijkbaar heeft Jude Law een dag met J.K. Rowling gespendeerd om zijn rol als Dumbledore beter te kennen. Jude Law komt voor het eerst voor in deze magische wereld en behoort nu dus ook tot de cast van Fantastic Beasts 2.

  WARNER BROS

  Newt Scamander (Eddie Redmayne)

  Newt werd voor het eerst geïntroduceerd in Fantastic Beasts And Where To Find Them, de film draagt dezelfde titel als het boek dat hij geschreven heeft. Hiervoor werd hij wel een paar keer genoemd, dit was al voor het eerst in Harry Potter and the Philosopher's Stone. Ook werd hij heel stiekem vermeld op de Marauder's Map in Harry Potter and the Prisoner of Azkaban.

  Newt gaat verder na zijn avontuur in New York in de aankomende film. In zijn tijd op Hogwarts vond Newt het fantastisch om magische wezens te bestuderen. Ook raakte hij daar bevriend met Leta Lestrange, die net als Newt geïnteresseerd was in magische wezens. Leta had een Jarvey in haar bezit, een grote fret die de menselijke taal tot op een zekere hoogte kan beheersen. Toen één van de experimenten met de Jarvey te ver ging en er een andere student in gevaar werd gebracht, nam Newt de schuld op zich en werd hij van school gestuurd.

  In Fantastic Beasts And Where To Find Them zien wij dat Newt nog een foto bij zich draagt van Leta. Ook zien we dat hij nog steeds gek is op magische wezens, die hij in de laatste film bij zich draagt in een magische koffer.

  Eddie Redmayne staat vooral bekend om zijn rollen in Les Misérables als Marius, The Theory of Everything als Stephen Hawking en als Lili in The Danish Girl. Het meest bekend staat hij nu om zijn rol als Newt in Fantastic Beasts And Where To Find Them en Redmayne behoort ook tot de cast van Fantastic Beasts 2.

  WARNER BROS

  Nagini (Claudia Kim)

  Een grote verrassing in de trailer van Fantastic Beasts 2 was een verbazingwekkende nieuwe rol in the cast van Fantastic Beasts 2, namelijk Nagini. Ondanks dat dit een nieuw lid in de cast is, is Nagini een oude bekende. Zij is namelijk de slang van Voldemort in de Harry Potter filmreeks. In Fantastic Beasts The Crimes Of Grindelwald krijgen we haar achtergrondverhaal te zien.

  De trailer was de eerste keer dat wij Nagini hebben zien transformeren in een mens. Blijkbaar is Nagini een Maledictus, wat ook wel bekend staat als een blood curse. Deze vloek betekent dat een vrouw die eerst kan veranderen in een bepaald dier, uiteindelijk permanent in deze vorm zal blijven. Welk dier dit is, is afhankelijk van wie de vloek draagt. De vloek wordt overgedragen van moeder tot dochter.

  Nagini is de eerste in de filmreeks die wij met deze vloek hebben gezien. Voorheen gebruikte Nagini haar bijzondere gave in Circus Arcanus. Hier werd zij bevriend met Credence Barebone, een jongen die rond dezelfde tijd bij het circus terecht was gekomen als zij. Hoe Nagini uiteindelijk bij Voldemort terecht is gekomen is nog niet bekend.

  Claudia Kim is een Zuid-Koreaanse actrice en ze staat vooral bekend om haar rollen als Dr. Helen Cho in Avengers: Age of Ultron en Arra in The Dark Tower. Vanaf heden zal zij bekend staan als Nagini in Fantastic Beasts The Crimes of Grindelwald.

  WARNER BROS

  Credence Barebone (Ezra Miller)

  Nog een bekend gezicht uit de eerste Fantastic Beasts is Credence, de jongen die wij hebben leren kennen als een wat vreemde, maar zielige jongen. Hij werd mishandeld door zijn adoptiemoeder en er werd misbruik van hem gemaakt door Grindelwald. Credence was een Obscurial, een tovenaar die geïnfecteerd raakte met het Obscurus-parasiet.

  De meeste tovenaars en heksen komen te overlijden aan Obscurus, een parasiet die bij kinderen voorkomt als zij een angst of haat krijgen voor hun eigen magie en het niet willen gebruiken. De meeste kinderen komen voor hun tiende verjaardag te overlijden aan de Obscurus, Credence is de enige tovenaar waarvan bekend is dat hij al zo lang een Obscurial is. Het was eerst nog onzeker voor de kijkers van Fantastic Beasts And Where To Find Them of Credence nog leefde aan het einde van de film.

  Dit werd pas bekend in de trailer van de aankomende film, waarin wij hem kort voorbij hebben zien komen. Na de grote verwoesting van New York door de Obscurus van Credence is hij naar Parijs gereisd en hij heeft hij zich aangesloten bij Circus Arcanus. Hier raakt hij bevriend met de Maledictus Nagini.

  Ezra Miller is een Amerikaanse acteur die vooral bekend staat om zijn rollen als Patrick in The Perks Of Being A Wallflower, Kevin in We Need To Talk About Kevin en The Flash/Barry Allen in Justice League. Sinds de vorige Fantastic Beasts-film staat hij bekend als Credence Barebone en behoort hij nu ook tot de cast van Fantastic Beasts 2.

  WARNER BROS

  Porpentina Goldstein (Katherine Waterston)

  Wij maken voor het eerst kennis met Porpentina, ook wel bekend als Tina, in Fantastic Beasts And Where To Find Them. Tina is een Amerikaanse heks en heeft eerst gewerkt voor de MACUSA, tot zij ontslagen werd na het aanvallen van Mary Lou Barebone, de adoptiemoeder van Credence. Zij viel haar aan omdat Mary Lou Credence en de andere kinderen sloeg. Het geheugen van de aanwezige dreuzels moesten worden gewist.

  Hiervoor werkte zij als een Auror, iemand die duistere tovenaars vangt. Zij ontmoet Newt als zij kijkt hoe Mary Lou haar anti-tover-gebeden opleest, tot zij een Billywig (een magisch wezen) ziet vliegen en Newt verdacht vindt. Newt is op dat moment op zoek naar de Niffler die uit zijn koffer was ontsnapt. Vervolgens gaat ze met Newt mee op zijn zoektocht naar de ontsnapte wezens.

  We zien nog niet veel van Tina in de trailers van Fantastic Beasts The Crimes Of Grindelwald. Het is daarom nog niet helemaal duidelijk wat haar rol in de aankomende film zal zijn, maar aangezien wij haar gezicht al wel voorbij zien komen, weten we dat het een vroegtijdige hereniging wordt met Newt.

  Katherine Waterson is onder andere bekend als Shasta Fay Hepworth in Inherent Vice, Daniels in Aliens: Covenant en Chrisann Brennan in de film Steve Jobs. Zij speelde de rol van Tina al in de vorige Fantastic Beasts film en vertolkt die opnieuw in Fantastic Beasts 2.

  WARNER BROS

  Jacob Kowalski (Dan Fogler)

  Jacob Kowalski is de sukkelige dreuzel die wij al kennen uit de eerste film van Fantastic Beasts. Newt ontmoet hem in Amerika nadat hij per ongeluk van koffer wisselt met de arme bakker, die nu in plaats van heerlijke gebakjes magische wezens bij zich draagt. Gelukkig staat de koffer op dreuzel-stand als hij de koffer openmaakt om de bankier te overtuigen.

  Later, als hij thuis is, is dit niet het geval en komt er een lading met magische wezens vrij. Jacob, die nog nooit zoiets in zijn leven heeft gezien, vond het eerst maar moeilijk om ineens in de magische wereld te belanden en moest wennen aan de vreemde verschijnselen. Uiteindelijk begint hij de magische wereld steeds meer te waarderen, wat vooral blijkt nadat zijn geheugen is gewist. Hij weet namelijk nog steeds de vormen van de wezens voor zich te halen, die hij uit in koekjesvorm in zijn eigen bakkerij.

  Ook voor Jacob geldt dat wij niet goed weten wat zijn rol in de nieuwe film is. Wij hebben zijn gezicht wel voorbij zien komen, dus hij zal opnieuw kennis moeten maken met de wereld van magie. Of was het laatste bezoek van Queenie, de zus van Tina, al genoeg om de herinneringen in zijn hersenen te laten tintelen aan het einde van de laatste film?

  Dan Fogler is ook bekend van de film Don Peyote als Warren, de film Fanboys als Hutch en hij speelde de rol van Randy Daytona in Balls of Fury. Sinds Fantastic Beasts And Where To Find Them staat hij dus ook bekend als Jacob Kowalski en maakt hij weer een verschijning in de cast van Fantastic Beasts 2.

  Warner Bros

  Queenie Goldstein (Alison Sudol)

  Wij kennen Queenie Goldstein als de zus van Tina. Ze komt over als een zweverig type, vooral in vergelijking met de pragmatische Tina. Queenie werkt op een kantoor van de MACUSA, namelijk bij de Wand Permit Office. Ook Queenie helpt mee met het terugvinden van de magische wezens, waarbij ze goed van pas komt.

  Queenie is namelijk een Legimens, iemand die gevoelens en herinneringen van iemand kan weten zonder dat zij dit verteld hebben. Queenie kreeg tijdens het avontuur gevoelens voor Jacob, omdat hij de enige dreuzel is waarmee zij een goed gesprek kan voeren. Vlak voordat Jacob zijn geheugen werd gewist, kuste Queenie hem.

  Ook van Queenie is weinig te zien in de trailer, maar haar aanwezigheid laat wel zien dat zij in de aankomende film zal zijn. Er is nog niets bekend over haar rol in Fantastic Beasts The Crimes Of Grindelwald.

  Alison Sudol is ook bekend van tv-serie Dig, hierin speelt zij Emma Wilson. Ook komt in 2019 de film The Last Full Measure uit, waarin zij de rol zal spelen van Tara Huffman. In Fantastic Beasts And Where To Find Them speelde zij dus Queenie, een personage dat niet snel meer zal worden vergeten door Harry Potter-fans. Zij hoeft ook niet vergeten te worden, want ze behoort ook tot de cast in Fantastic Beasts 2.

  Fantastic Beasts 2 cast uitgelicht

  Op deze manier is de cast van Fantastic Beasts 2 een beetje uitgelicht, maar kijken jullie uit naar Fantastic Beasts The Crimes Of Grindelwald? Wij hebben in een artikel ook de Fantastic Beasts Crimes Of Grindelwald trailer uitgelicht. Wij hebben daarnaast een artikel geschreven over Fantastic Beasts 2 details en wat wij willen zien. Tijdens het lange wachten op de nieuwe Fantastic Beasts-film kun je ook een kijkje nemen op Pottermore, waar jij erachter kunt komen in welk Hogwarts-huis je hoort, wat jouw patronus is en nog veel meer.

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.