Tips en tricks om een professioneel gamer te worden!

  Heb jij de ambitie om je hobby en werk te combineren als professioneel gamer, maar heb je geen idee waar je moet beginnen? Geen zorgen, wij hebben een aantal tips en tricks op een rij gezet waardoor je binnenkort de leaderboards kan domineren!

  SteelSeries

  Oefenen, oefenen, oefenen

  Als je wil doorbreken in de wereld van eSports, dan is er één ding om goed te beseffen: je bent zeker niet de enige die de ambitie heeft om professioneel gamer te worden. Daardoor zal je niet zomaar de kost kunnen verdienen met gamen en je moet de nodige toewijding tonen.

  Het is zelfs niet genoeg om enorm getalenteerd te zijn. Dat helpt natuurlijk wel mee, maar om de beste in een game te worden zal je er veel tijd in moeten steken. Of je nu een professioneel gamer wil worden op het gebied van competitieve shooters zoals Apex Legends en Fortnite of juist in cardgames zoals Hearthstone en MTG Arena, je zal extreem veel moeten oefenen.

  Alleen op die manier kan je alle in’s and out’s leren van een game, van de layouts van maps, de populaire setups die veel spelers gebruiken en hoe je die kan counteren, welke kaarten je allemaal kan verwachten van je tegenstander en ga zo maar door. Je zal flink wat uurtjes in avonden en weekenden moeten spenderen als je door wil breken in je game naar keuze.

  Kijk naar anderen

  Je kan veel vrije tijd steken om alle informatie over een game zelf te leren, maar een andere optie is om de hulp van anderen in te schakelen. Daarmee bedoelen we niet dat je moet gaan mailen naar andere professionals, maar dat je streams van professionele spelers kan volgen.

  Vandaag de dag komen veel inkomsten namelijk binnen via streaming platforms zoals Twitch, in plaats van puur uit toernooien zoals dat vroeger het geval was. Dat betekent dat veel professionele spelers elke week, of zelfs elke dag, hun vaardigheden online voor iedereen tonen. Vaak geven ze daarbij ook tips aan kijkers, waar je veel van kan opsteken. De tips die je van de professionals krijgt kan je vervolgens meteen gebruiken wanneer je zelf weer in een competitieve match duikt.

  Dota 2 The International

  Volg professionele wedstrijden

  Zoals gezegd verdienen veel professionele gamers hun geld tegenwoordig via het streamen van games, maar dat betekent niet dat er geen toernooien meer worden gehouden. Integendeel zelfs, want het prijzengeld is hoger dan ooit door de steeds groter wordende interesse in esports. Zo kunnen er bij Fortnite-toernooien maar liefst miljoenen worden verdiend!

  De competitie tijdens zulke toernooien is dan ook moordend en spelers zullen alles uit de kast trekken om daar als overwinnaar uit de bus te komen. Als je zelf professioneel gamer wil worden, dan doe je er goed aan om deze toernooien op de voet te volgen. Tijdens de ultra-competitieve wedstrijden kan je namelijk precies zien wat er nodig is om zo’n wedstrijd te winnen.

  Het volgen van de toernooien heeft daarnaast ook nog een ander voordeel. Je weet namelijk precies hoe sterk de concurrentie is en welke spelers je in de gaten moet houden. Wanneer je eenmaal zelf bent doorgebroken weet je zeer goed wie je concurrentie is en ben je meteen bekend met hun speelstijl - die je vervolgens perfect kan counteren.

  De juiste gear

  Als je all-in wil gaan met het worden van een professionele gamer, dan heb je daarbij ook goede accessoires nodig. Fabrikanten adverteren meer dan eens dat bijvoorbeeld een muis of gaming headset perfect is voor esporters, maar daarmee zal je niet van de één of de andere dag plotseling bij de wereldtop horen.

  Een dure muis kan je dus niet ineens talent geven, maar het kan wél dat laatste stukje verschil geven in een spannend gevecht tussen competitieve spelers. Op dat niveau gaat het immers om minimale verschillen en wanneer jij je muis net even iets sneller kan bewegen omdat hij ultralight is, dan kan je een fractie van een seconde sneller je magazijn legen. Of wat te denken van een kabel die net even blijft haken achter je muismat, een probleem dat een draadloze muis zoals de SteelSeries Prime Wireless niet heeft.

  Dat geldt niet alleen voor muizen, maar ook voor andere gaming accessoires. Denk bijvoorbeeld aan een goede gaming headset waarmee je je tegenstander al van tevoren hoort aankomen. Of een mechanisch toetsenbord waardoor je een honderdste van een seconde sneller kan bewegen en een kogel kan ontwijken. Met de juiste gear heb je net dat beetje verschil waarmee je een echte professionele gamer kan worden!

  Dit artikel is geschreven in samenwerking met SteelSeries.

  Loading...
  x

  © 2005 - 2021 Alle rechten voorbehouden.