Tip: Score deze verdwenen HBO series nu op Blu-ray en DVD

Article
maandag, 03 januari 2022 om 18:00
the sopranosf1641225689
Slecht nieuws voor alle abonnees van Ziggo GO. Sinds 1 januari zijn alle HBO films en series van de streamingdienst verdwenen. Als je nog van deze HBO toppers wil genieten, dan moet je ze nu halen op Blu-ray en DVD!
Ziggo heeft de rechten op alle HBO content verloren, omdat de Amerikaanse zender dit jaar naar Nederland zal komen met de streamingdienst HBO Max. Vooralsnog is alleen weinig bekend over de service, een precieze releasedatum is niet bekend, noch hoeveel het maandelijks zal kosten. En tot de lancering kan je niet via andere streamingdiensten naar de briljante HBO series kijken. Gelukkig kan je ze nu nog wel fysiek aanschaffen en vaak ook nog eens met korting!

The Sopranos

HBO heeft door de jaren heen veel klassieke series voortgebracht, waardoor er vaak de discussie langskomt welke show nu de beste is. Volgens velen is dat nog steeds The Sopranos, een snoeiharde maffiaserie, maar die ook ruimte biedt voor de nodige (zwarte humor).
In The Sopranos volgen we Tony Soprano (gespeeld door de inmiddels overleden James Gandolfini), die aan het hoofd staat van de DiMeo familie. Een leven van een maffiabaas gaat alleen niet over rozen, dus praat Tony geregeld met zijn psychiater over zijn professionele, maar ook persoonlijke problemen. Een serie die dus ook een stukje menselijkheid weet te tonen tijdens de zes seizoenen, tussen alle criminele activiteiten door.
game of thronesf1638269257

Game of Thrones

Heb je het over HBO, dan kan je natuurlijk niet om Game of Thrones heen. De fantasy-serie was een enorme hit en introduceerde miljoenen kijkers wereldwijd aan de diepgaande, harde wereld van Westeros. Sinds de show is gestopt na acht seizoenen is er dan ook een enorme krater achtergebleven in het serie-landschap, die veel zenders en streamingdiensten proberen op te vullen. Denk bijvoorbeeld aan The Witcher van Netflix, The Lord of the Rings serie van Amazon en natuurlijk House of the Dragon, de Game of Thrones-prequel van HBO zelf.
In Game of Thrones maak je kennis met de machtige families van Westeros, die allemaal strijden voor macht. ‘Het spel’ gaat helemaal los wanneer de Hand van de Koning plotseling sterft en koning Robert Baratheon (Mark Addy) de hulp inschakelt van zijn oude vriend Ned Stark (Sean Bean). Het is het startschot voor een bloederige strijd die de geschiedenis van Westeros voor altijd zal veranderen.
band of brothersf1641225898

Band of Brothers

Op Ziggo GO stonden niet alleen maar series van HBO die heel veel seizoenen hebben gekregen. De zender is namelijk ook heel sterk in het maken van miniseries, die in één seizoen een krachtig verhaal vertellen. En ongetwijfeld het beste voorbeeld daarvan is Band of Brothers.
Deze miniserie volgt Easy Company, 506ste regiment van de 101st Airborne Division, tijdens hun avontuur in de Tweede Wereldoorlog. Van de trainingen in Engeland en de verschrikkelijke leiding van Herbert Sobel (David Schwimmer) tot aan de gruwelijke veldslagen in Frankrijk en Duitsland. De briljante cast laat de groep soldaten echt aanvoelen als broeders en heel vreemd is dat ook niet. Het verhaal is namelijk gebaseerd op feiten en soldaten die echt hebben geleefd. Een verhaal dat je ook zeker niet mag missen!
the wiref1641226139

The Wire

De serie die normaliter altijd strijd met The Sopranos om de titel ‘beste HBO serie ooit’ is niet Game of Thrones, maar The Wire. Een serie van vijf seizoenen die vriend en vijand wist te verrassen vanaf 2002. In The Wire wordt de focus gelegd op verschillende onderdelen van de stad Baltimore, die in elk seizoen in de spotlight worden gezet, zoals de illegale drugshandel, bureaucratie en de pers.
Ondanks dat de focus steeds ergens anders op licht, betekent het niet dat The Wire een zogeheten ‘anthology series’ is. Door de seizoenen heen blijven er karakters terugkeren en blijven we hun verhaallijnen volgen, zoals detective Jimmy McNulty (Dominic West), drugscrimineel Russell ‘Stringer’ Bell (Idris Elba) en overvaller Omar Little (gespeeld door de recent overleden Michael K. Williams). Alles samen zorgt voor een indrukwekkend geheel dat met recht een klassieker genoemd mag worden.
2021 11 19 succession brian coxf1637336927

Succession

Hoewel bovenstaande series allemaal al een einde hebben gekregen, kon je tot voor kort op Ziggo GO ook genieten van een show die juist net een compleet nieuwe seizoen heeft gekregen: Succession. Met drie ijzersterke seizoenen achter de rug is de serie hard op weg op een moderne klassieker te worden voor HBO. De show heeft dan ook al onder andere negen Emmy’s in de wacht gesleept.
In Succession staat de machtige familie Roy centraal, dat sterk gebaseerd is op de familie Murdoch. Pater familias Logan Roy (Brian Cox) is de eigenaar van een enorm imperium, dat een mediaconcern, een cruiselijn en pretparken omvat. Logan wordt alleen oud en zijn kinderen (Jeremy Strong, Sarah Snook, Kieran Culkin en Alan Ruck) zien hun kans om zelf aan het roer te staan van het imperium. Dat gaat alleen niet zo makkelijk als gedacht…