The Wire- en Boardwalk Empire-acteur Michael K. Williams overleden

News
dinsdag, 07 september 2021 om 9:30
De filmwereld moet opnieuw afscheid nemen van een grote naam. Michael K. Williams, die vooral bekend is door zijn rollen in The Wire en Boardwalk Empire, is op 54-jarige leeftijd overleden.
Het nieuws dat Michael K. Williams is overleden, kwam maandagavond binnen via The New York Post. De acteur is naar verluidt dood aangetroffen in zijn appartement in Brooklyn, mogelijk door een overdosis heroïne. Een misdrijf wordt door de politie uitgesloten. In 2016 heeft Williams in een interview aangegeven te worstelen met drugsgebruik.
Een familielid had Williams vrijdag nog gesproken en de acteur zou zaterdag op een evenement aanwezig moeten zijn. Nadat hij daar niet op kwam dagen, is het familielid maandag naar zijn appartement gegaan en heeft vervolgens de politie gebeld.

Doorbraak met The Wire

Michael K. Williams begon al met acteren in de jaren ‘90, maar zijn grote doorbraak had hij met de HBO serie The Wire, waarvan het eerste seizoen in 2002 verscheen. In The Wire speelt Williams Omar Little, een crimineel in Baltimore die drugsdealers overvalt. Williams werd geprezen voor zijn vertolking en is één van de dragende krachten achter The Wire geweest.
Daarnaast heeft Williams in nog veel meer films en series gespeeld, met uiteindelijk 110 projecten op zijn naam. Zo werd de acteur ook geprezen voor zijn rol als de gangster Chalky White in de HBO serie Boardwalk Empire en ook voor zijn bijdrage in de recente serie Lovecraft County. Voor die laatste show wordt verwacht dat Williams postuum zijn eerste Emmy wint, nadat hij meerdere keren al is genomineerd voor de prijs.