Wanneer kun je The Witcher 4 release verwachten?

Article
zaterdag, 17 april 2021 om 9:00
the witcher 4 geralt cirif1618225331
CD Projekt RED is waarschijnlijk nog wel even bezig met de nodige updates voor Cyberpunk 2077, maar de Poolse studio heeft ook The Witcher 4 op de planning gezet. Maar wanneer kunnen we de release van de fantasy game precies verwachten?
Na de release van The Witcher 3: Wild Hunt keken veel mensen uit naar een volgend deel in The Witcher-serie met de geliefde Geralt of Rivia. Niet zo vreemd, want de game was voor velen met afstand de game van het jaar en zelfs de game van het decennium. CD Projekt RED stak daar alleen al snel een stokje voor, door te zeggen dat de studio voorlopig klaar is met Geralt of Rivia.
Dat werd opgevat als een mededeling dat er een einde was gekomen aan The Witcher games, maar dat klopt niet. De Poolse studio zag The Witcher games namelijk als een trilogie met Geralt of Rivia, waardoor er geen The Witcher 4 zal komen met de witharige protagonist. Maar in een interview met de Poolse krant Bankier geeft CEO Adam Kicinski aan dat CD Projekt RED helemaal niet van plan is om de wereld van The Witcher achter zich te laten. We zullen alleen niet meer in de stevige schoenen van Geralt stappen.
the witcher 3 wild huntf1579116110

Release The Witcher 4 eindelijk bevestigd

Dat de release van The Witcher 4 eraan zit te komen, werd dan ook eindelijk bekendgemaakt tijdens de presentatie van CD Projekt RED over haar toekomstplannen. The Witcher werd niet specifiek bij naam genoemd, maar de ontwikkelaar liet wel weten vanaf 2022 twee grote titels naast elkaar te ontwikkelen. Aangezien de studio in het verleden heeft aangegeven haar succes te willen bouwen op twee franchises - The Witcher en Cyberpunk - hoef je geen geleerde te zijn om te weten welke titels dat zullen zijn. En The Witcher is tot nu toe ook een stuk succesvoller gebleken dan de andere franchise.
De vraag is alleen hoe lang we nog op de release van The Witcher 4 moeten wachten. Zoals gezegd heeft de studio tijdens de presentatie aangegeven vanaf volgend jaar twee grote titels naast elkaar te ontwikkelen. Dat betekent dat er opnieuw veel gevraagd zal worden van de medewerkers bij CD Projekt RED.
Waarschijnlijk zal het ook betekenen dat het nog flink wat jaartjes zal duren voordat we met het volgende deel in The Witcher franchise aan de slag kunnen. Wanneer de productie namelijk pas in 2022 van start gaat, kunnen we de release op z’n vroegst ergens in 2026 verwachten.
the witcher 3 ciri 2f1618225673

Toch een eerdere release?

Het zou alleen toch mogelijk kunnen zijn dat The Witcher 4 eerder verschijnt dan we nu verwachten. CD Projekt RED heeft namelijk aangegeven dat vanaf 2022 The Witcher 4 en - naar verwachting - Cyberpunk 2078 naast elkaar zullen worden ontwikkeld. Dat kan ook betekenen dat de productie van The Witcher mogelijk al eerder van start is gegaan en dat de ontwikkeling van de volgende Cyberpunk game in 2022 begint.
The Witcher 3: Wild Hunt kwam namelijk alweer bijna zes jaar geleden uit in 2015. Daarna is de Poolse studio druk bezig geweest met de ontwikkeling van Cyberpunk 2077, maar niet elk team is gelijktijdig in alle fases aan het werk. Zo zal er bijvoorbeeld eerst een concept en een verhaal worden gemaakt voordat een team met de assets en de quests aan de slag kan. De concept teams kunnen vervolgens al werken aan het volgende project.
Het is dus zeker goed mogelijk dat de eerste fases van The Witcher 4 al zijn afgerond terwijl er aan Cyberpunk 2077 is gewerkt. Als dat het geval is, dan kunnen we mogelijk al in 2023 van The Witcher 4 genieten. Als CD Projekt RED van haar vorige game geleerd heeft, dan zullen we in ieder geval geen grote reveal ver van tevoren te zien krijgen...
Wil je meer weten over The Witcher 4 en alles om de game heen? Check dan zeker ons artikel waarin we alles wat je over de aankomende fantasy titel moet weten!

Populair Nieuws