Dit willen wij in The Mandalorian season 2 zien

  We weten eindelijk in welke maand we het volgende seizoen van The Mandalorian mogen verwachten. Maar wat gaan we eigenlijk zien in dat nieuwe seizoen? Wij hebben een aantal dingen bedacht die we graag zouden willen zien in The Mandalorian season 2.

  Disney+

  10. Meer Moff Gideon

  Dit lijkt misschien een open deur. Natuurlijk gaan we meer zien van Moff Gideon, alles wijst er momenteel op dat hij de grote schurk van misschien wel de hele serie zal zijn. We bedoelen natuurlijk dat we Gideon in The Mandalorian season 2 graag meer willen zien dan we hem in het vorige seizoen zagen. Dus niet alleen in de seizoensfinale, maar ook in afleveringen daarvoor.

  Dat we Gideon ook echt meer in actie zien zit er trouwens dik in. Er lijkt momenteel niemand meer boven hem te staan in de overgebleven imperiële rangorde. Hij heeft een zekere interesse in The Child die nog niet helemaal verklaard is. Bovendien heeft hij de Darksaber, wat betekent dat iedereen die bekend is met The Clone Wars en Rebels wil weten hoe hij daaraan komt.

  Lucasfilm

  9. The New Republic

  Je hebt vast weleens iemand horen klagen dat The Last Jedi van Snoke een verspild personage maakte. Maar je hoort eigenlijk bijna nooit dat The Force Awakens een hele regering verspilde. De New Republic werd opgeblazen bijna voordat het bij de kijker was doorgedrongen dat deze bestond. Gezien de tijd waarin de serie zich afspeelt lijkt The Mandalorian season 2 ons een goed moment om eens te zien hoe de wereld eruit ziet onder de New Republic.

  In aflevering 6 van seizoen 1 hebben we al een beetje New Republic gezien, maar we krijgen graag een nog beter beeld. Uiteraard begrijpen we het als Jon Favreau en zijn team andere prioriteiten hebben, maar toch lijkt het ons interessant om een wereld te bezoeken waar de New Republic een grote invloed heeft. Het eerste seizoen speelde zich helemaal in de Outer Rim af. Wellicht kan The Mandalorian season 2 een bezoekje brengen aan Hosnian Prime of Coruscant?

  Disney XD

  8. Mandalorian Purge

  Wie de Mandalorians in canon materiaal een beetje in de gaten heeft gehouden, heeft misschien gemerkt dat de Mandalorians in de serie anders leven dan verwacht. Zo doen ze ineens de helm niet meer af en leven ze letterlijk ondergronds. Uit context kunnen we opmaken dat dat een reactie is op een ‘purge’, een zuivering. Maar wat hield die precies in?

  We weten ongeveer drie dingen over de Purge. Het heeft veel Mandalorian-levens gekost, er is beskar geroofd en het heeft waarschijnlijk kort na de aflevering “Heroes of Mandalore” van Star Wars Rebels plaatsgevonden. Maar wat is er precies gebeurd? Waarom besloten de Mandalorians dat onderduiken de beste reactie was? Wat was de rol van Moff Gideon in het hele gebeuren? Hopelijk krijgen we wat antwoorden in The Mandalorian season 2.

  Disney+

  7. Meer van de Armorer

  Om even terug te komen op personages waarvan we veel meer willen zien: de Armorer. Gevoelsmatig had ze iets meer tijd in de spotlight dan Moff Gideon, maar het was evengoed vrij weinig. Desondanks wist ze behoorlijk indruk te maken: eerst met haar kennis van de huidige cultuur van the Mandalorians. Daarna door met alleen wat gereedschap een aantal Stormtroopers grondig in de pan te hakken.

  Allebei die functies gaan vervelen als ze teveel te zien is, maar toch is de Armorer op dit moment onze beste bron van kennis over hoe het ervoor staat met de Mandalorians. Als publiek met vragen willen we dan ook graag dat ze weer verschijnt in The Mandalorian season 2. Bovendien is er dan wellicht ruimte om haar personage uit te breiden buiten een zeer dodelijk geschiedenisboek.

  Disney+

  6. The Man-dad-lorian

  Is het jullie ook opgevallen dat The Mandalorian in het afgelopen seizoen vaak een beetje makkelijk deed over het kind? Hij liet the Child meerdere keren alleen, wat een vrij slecht idee is als je weet dat er andere premiejagers achter aan zitten. In de laatste afleveringen kwam daar wat verandering in, zeker toen besloten werd dat the Child onderdeel is van zijn clan.

  We hopen daarom dat Din Djarin in The Mandalorian season 2 iets beter zijn best doet om de baby te beschermen en op te voeden. We hoeven er geen uitgebreide scènes aan te wijden, maar nog wat meer van die leuke momentjes tussen de twee zouden welkom zijn. Oh en leer dat kind alsjeblieft het verschil tussen armpje drukken en een serieus gevecht, anders valt er een keer een dode.

  Disney+

  5. De Force, maar niet teveel

  Dit is een lastige. Aan de ene kant zijn we best te spreken over hoe de serie tot dusver met de Force omgaat. Aan de andere kant is de Force-gevoeligheid van the Child duidelijk belangrijk. Voor zover we weten is het de enige reden dat Moff Gideon überhaupt interesse in hem heeft.

  Het lijkt dan ook logisch dat de Force nog ter sprake zal komen in The Mandalorian season 2, maar we zouden er vrede mee hebben als Din Djarin zelf nooit helemaal zal begrijpen wat die baby nou doet met zijn handen. Een ontmoeting met Luke Skywalker, of een andere Force-kenner hoeft wat ons betreft niet, maar misschien dat een bezoek aan een oude Jedi-tempel de weg kan wijzen in de zoektocht naar het thuis van the Child.

  Lucasfilm Ltd.

  4. Death Watch

  De oplettende kijker had ze misschien al herkend: de Mandalorians die de jonge Din Djarin redden tijdens de Clone Wars zijn leden van Death Watch. Dat roept een aantal vragen op, zoals ‘bleef Din lang bij Death Watch?’ en ‘Hoe is het nu met Death Watch?’. Het zijn vragen waarop we in The Mandalorian season 2 graag een antwoord zien.

  Technisch gezien is Death Watch al tijdens de Clone Wars uit elkaar gevallen, maar misschien bestaat er ergens nog een groepering die eruit voort is gekomen. In dat geval willen we natuurlijk weten hoe dat eruit ziet na de Mandalorian Purge. Het zou trouwens kunnen dat Death Watch uiteindelijk niet belangrijk is voor de rest van de serie, maar zelfs dan is er één specifiek lid dat we in The Mandalorian season 2 graag zouden willen zien.

  Disney XD

  3. Bo-Katan Kryze

  Dat specifieke lid van Death Watch is Bo-Katan. Wie zij precies is zullen we hier niet uitleggen, want dan zijn we nog wel even bezig. Wat je moet weten is dat ze de laatst bekende persoon was die de Darksaber gebruikte vóór Moff Gideon en dat ze de opstand leidde die waarschijnlijk heeft geleid tot de Purge. Voor de rest kun je beter The Clone Wars en Rebels kijken.

  Die twee feiten maken Bo-Katan een interessante figuur om te zien in The Mandalorian season 2. Kan ze leven met haar falen? Hoe is ze de Darksaber kwijtgeraakt? Als dat laatste volgens de correcte tradities is gebeurd is er overigens een kans dat Gideon Bo-Katan gedood heeft. Maar, Gideon lijkt ons niet de persoon om een belangrijk wapen als de Darksaber op een eervolle manier te bemachtigen, dus alles kan nog.

  Disney XD

  2. Mandalore

  Wat willen we zien in een serie met de titel The Mandalorian? De planeet Mandalore ligt zo voor de hand dat je het bijna zou vergeten. We hebben het inmiddels vaak genoeg gezegd: er is heel wat veranderd voor de Mandalorians sinds we ze zagen in Star Wars Rebels. We zijn dan ook behoorlijk nieuwsgierig hoe hun thuisplaneet eraan toe is.

  Nu leek het in seizoen 1 alsof de planeet Mandalore niet zo belangrijk zou zijn in de serie. Maar sindsdien hebben we Gideon met de Darksaber zien zwaaien en dat doet ons van gedachten veranderen. Uiteraard verwachten we dat de zoektocht naar het thuis van the Child centraal zal staan, maar als het symbool van de leider van alle Mandalorians in handen is van een Imperial zal er in The Mandalorian season 2 vast een keer aandacht zijn voor Mandalore.

  Disney+

  1. Antwoorden over the Child

  Iedereen is blij dat the Child, of Baby Yoda, bestaat. Hij brengt ons een zekere vreugde waar de rest van de wereld maar zelden in voorziet. Maar hij brengt ons ook veel vragen. Wie is deze kleine groene baby en waarom wil Moff Gideon hem zo graag hebben? Komt er eindelijk een Star Wars verhaal dat uit de doeken doet waar Yoda vandaan komt?

  Als de serie nog lang mag lopen lijkt het onwaarschijnlijk dat The Mandalorian season 2 al die vragen beantwoordt. Dat hoeft ook niet, we hebben ook acht afleveringen lang toegekeken terwijl er letterlijk geen enkel antwoord boven tafel kwam. Toch vinden wij dat er wel iets onthuld mag worden in het volgende seizoen. We hoeven geen info-dump, maar als het tipje van de sluier een héél klein beetje opgelicht kan worden zou dat mooi zijn.

  Wat verwacht jij van The Mandalorian season 2?

  The Mandalorian season 2 kan eigenlijk nog alle kanten op. Willen jullie meer of minder Force? Wordt Din Djarin een goede vader en zullen we Bo-Katan terugzien? Als je je eigen ideeën hebt over wat je verwacht of wil zien in The Mandalorian, laat het dan vooral weten in de reacties!

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.