The Lion King 2019 live action release wel of niet in de bioscoop kijken?

  The Lion King 2019 herleeft weer met haar eigen live action release. Hier vind je vijf redenen waarom je wel of niet brullend als een leeuw de The Lion King 2019 release wil zien in de bioscopen. Zo krijg je een indruk of dit echt de koning der bioscoopfilms is, of eerder een film voor thuis op de bank.

  The Walt Disney Company

  Eerder verscheen al de The Lion King 2019 live action review. Samen met deze special krijg je een goed beeld of je de film direct wilt zien, of dat je dat bioscoopbezoekje mogelijk nog beter even kunt uitstellen. Er komen zowel positieve als negatieve punten voorbij.

  Prachtig in beeld

  Als er één ding is waar The Lion King’s nieuwe versie flink op vooruit gaat, dan is het wel het visuele aspect. In de trailers was het al te merken dat alles er levensecht uitziet. Wanneer je de film op het grote witte filmdoek bekijkt zul je pas echt met je mond open zitten hoe levensecht die Savannah is. Het lijkt net alsof je naar een natuurdocumentaire zit te kijken wanneer bepaalde momenten van de film in beeld worden gebracht.

  Het laat echt de pracht van de Savannah zien. Dit valt al op in de allereerste seconden van de film. Ook later in de film zijn er genoeg momenten waarbij de natuur van haar mooiste kant wordt getoond. Zo is er een moment dat een mestkever volledig in beeld wordt gebracht die giraffenstront vooruit duwt. Deze momenten zijn bijna fotorealistisch.

  The Walt Disney Company

  Geloofwaardigheid

  Sowieso zijn de leeuwen in deze film bijna fotorealistisch in beeld gebracht. Vergelijk het eens met een Jungle Book en je ziet dat de animatie echt vooruit is gegaan. Toen Jungle Book een live action kreeg zagen al die dieren uit de jungle er al best gelikt uit, maar nu helemaal. Zelfs een beestje als Zazu wordt prachtig en geloofwaardig geanimeerd, terwijl zo'n beestje eigenlijk enkel een bek heeft die op en neer kan. Het ligt ook grotendeels aan het feit dat de stemacteur van Zazu echt geknipt is voor deze rol. Hij is ontzettend goed gecast.

  Door het fotorealistische karakter komen personages als de hyena’s en Scar ook een stuk duivelser over. De gemene leeuwenbroer Scar heeft een lekkere diepe stem om het karakter wat duivels mee te geven. Je snapt waarom leeuwen bang voor hem zijn.

  The Walt Disney Company

  Minder sterke nummers

  Jammer genoeg wordt er bij Scar ook een wel een duidelijk puntje van kritiek geplaatst. Waar hij in de animatieversie nog mocht stralen met zijn nummer Be Prepared, is het nummer zodanig veranderd dat er niks van het origineel overblijft. Ook wordt de Morning Report in gesproken tekst veranderd. Dit zijn gemiste kansen die het verder best indrukwekkende repetoire qua niveau toch een beetje onderuithalen. Je bent zo sterk als de zwakste schakel en Be Prepared is op dit moment toch echt wel de zwakste schakel.

  Beyoncé mag voor deze film wel zingen. Ze krijgt een prachtig nummer: Sprit. In de film krijgt het daarentegen niet de aandacht die het verdient, door de wijze hoe het in de film wordt gebruikt. Zo wordt het nummer enkel op de achtergrond van een scène gebruikt.

  The Walt Disney Company

  Weinig vernieuwends

  Daarnaast is dit een verhaal zoals we dat eigenlijk al kennen. Sommige shots zijn letterlijk één op één nagemaakt en verhaaltechnisch verandert er eigenlijk helemaal niks. Er wordt met deze release van The Lion King heel erg op veilig gespeeld. Dit kan op de ene manier goed zijn, want op die manier doe je niets verkeerds waarmee je fans van het allereerste uur tegen de schenen stoot. Daarentegen wordt het zo wel een erg brave interpretatie.

  Er mocht wel meer pit en lef inkomen. Het zou deze versie hebben gesierd als hier en daar het verhaal wat was veranderd of ruimte was gemaakt om toch bepaalde personages net wat meer uit te diepen. Dit gebeurde bijvoorbeeld wel in Beauty and the Beast (meer verdieping voor het beest) en Aladdin (Jasmin kreeg meer aandacht).

  The Walt Disney Companyf

  Maar blijft wel gaaf

  Maar goed, er is geen enkele reden om te zeggen dat dit echt een film is die slecht is. Hij is met doldwaze humor en de nodige momenten om toch even een traantje weg te pinken, eigenlijk best wel goed. Vooral het doldwaze duo Timon en Pumba zul je niet vergeten. Ze drijven hier en daar de spot met hun eigen nummers, denk aan Hakuna Matata en The Lion Sleeps Tonight. Hun stunts zorgen telkens voor een grijns op je gezicht.

  En als we toch over die personages praten: wat is Pumbaa onwijs goed gecast. Je zou bijna denken dat stemacteur Seth Rogen Pumbaa in het dagelijks leven is. Zo goed doet hij het!

  The Lion King 2019 live action release in bios kijken?

  Ga jij de The Lion King 2019 live action release in de bioscoop kijken, of wacht je liever tot hij op DVD of Bluray verschijnt? Deel jouw ervaringen en verwachtingen in de reacties hieronder!

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.