Fire Emblem Three Houses Preview - Game of Thrones taferelen op je Switch

  In Fire Emblem: Three Houses staat de boel op springen in het continent Fódlan. Er kan elk moment een oorlog uitbarsten tussen drie verschillende naties die allemaal samen komen in het midden van het continent waar het Garreg Mach Monastery ligt. Wat je precies kan verwachten lees je in onze Fire Emblem: Three Houses Preview.

  Fire Emblem is wat Nintendo franchises betreft een vreemde eend in de bijt. De spelserie bestaat al sinds 1990, maar we moesten wachten tot 2004 voordat een Fire Emblem spel ons koude kikkerlandje bereikte. Ondanks dat de serie in 2004 naar ons land kwam, was het pas begin dit decennium (in 2013) dat de serie gigantisch steeg in populariteit. Dit gebeurde dankzij 3DS culthit Fire Emblem: Awakening. Nog nooit eerder was de strategische RPG-franchise zo aantrekkelijk dankzij leuke diverse personages en een meer toegankelijke spelervaring.

  Vandaag de dag zijn figuren zoals Marth, Chrom, Lucina en Robin onder de juiste mensen nét zo populair en geliefd als Mario, Link, Donkey Kong en Pikachu. Met maar liefst zeven speelbare personages in Super Smash Bros. Ultimate en talloze gastrollen in andere spellen kun je er niet meer omheen; Fire Emblem is hot.

  Fire Emblem: Three Houses Preview

  Van Harry Potter naar Game of Thrones

  Fire Emblem: Three Houses is alweer het zestiende spel in de Fire Emblem spelserie, en het eerste Fire Emblem spel sinds twaalf jaar dat voor een console uitgegeven wordt. Het spel speelt zich af in het continent Fódlan, dat verdeeld is in drie verschillende naties waar onderling veel rumoer is. In het midden van Fódlan ligt het Garreg Mach Monastery, een academie gevestigd in een klooster waar alle naties en bijbehorende huizen samenkomen om toekomstige leiders en strijders van Fódlan op te leiden.

  Jij, de speler, wordt uitgekozen om les te geven op de academie als professor en moet één van de drie huizen kiezen om op te leiden. Welke van de drie huizen je kiest ligt helemaal aan jouw voorkeur. Val je voor de elegante Edelgard en haar Black Eagles huis? Sta jij voor gerechtigheid en sluit jij je aan bij heldhaftige Dimitri en z'n Blue Lions? Of spreekt de tactische en afwachtende aanpak van Claude's Golden Deer groep je meer aan?

  Eenmaal trouw gezworen aan één van de drie huizen begin je met het opleiden van jonge soldaten door je kennis over te brengen en ze onder jouw hoede het slagveld op te sturen. Deze enigszins heilzame sfeer onder de verschillende huizen doet denken aan de sfeer van Harry Potter's Hogwarts, maar wanneer er naarmate het spel vordert onderling conflicten uitbreken doet de sfeer al snel denken aan de haat en nijd uit Game of Thrones…

  Fire Emblem: Three Houses Preview

  Alle kanten het strijdveld op

  Conflicten en heftige veldslagen zijn niets nieuws voor Fire Emblem. De serie staat bekend om z'n turn-based gevechten en tactische uitdagingen. Deze gevechten zijn in Fire Emblem: Three Houses uitgebreid met toffe nieuwe opties die jouw team naar de overwinning helpen. Nu heb je namelijk naast een krachtig arsenaal ook de optie om bataljons aan personages toe te wijzen. Deze zorgen voor geweldige genadeklappen of kunnen zelfs tegenstanders achterlaten met een debuff zodat ze zwakker zijn.

  Één van de tofste nieuwe opties is het in- en uitzoomen tijdens de gevechten. Nu klinkt dit behoorlijk suf, maar het is in werkelijkheid behoorlijk tof. Waar het namelijk op neer komt is, dat Fire Emblem: Three Houses tijdens een super zoom in tijdelijk verandert in een real-time strategy RPG, waarin je niet meer je personages verplaatst via de isometrische map, maar opeens vrij bent om je strijder binnen een bepaald kader alle kanten op te sturen.

  Door deze nieuwe feature merk je dat Koei Tecmo heeft meegeholpen aan de ontwikkeling van dit spel, want deze zoom feature werkt exact zoals de gameplay uit Fire Emblem Warriors. Een toffe en verfrissende nieuwe editie, die (letterlijk) een nieuwe dimensie aan de gevechten toevoegt en waardoor je nét nog wat meer in de spelwereld getrokken wordt.

  Fire Emblem: Three Houses Preview

  (Terug) De schoolbanken in

  De gevechten in Fire Emblem: Three Houses zijn alles behalve makkelijk. In het begin matst het spel je nog wel eens met wat makkelijke tegenstanders, maar al gauw gooit het spel je in het diepe en hangt de overwinning van jouw leiderschap af. Je zal dan in het begin zo nu en dan ook wel op je bek gaan, maar dit is oké, want daar je leert ervan. Één van de manieren om dit te voorkomen is door je pupillen op te leiden. (Terug) De schoolbanken in dus!

  Als professor kun je namelijk verschillende lessen geven om je leerlingen te verrijken en te versterken. Zo kunnen ze door bepaalde examens af te leggen nieuwe skills leren voor in gevechten of zelfs een nieuw soort wapen bemachtigen. Ook tussen de lesuren door valt er genoeg te bewegen. In deze moment kun je namelijk de academie vrij verkennen om items te kopen, of verschillende sidequests uit te voeren om je band met de leerlingen te versterken. Op die manier ben je tijdens het spelen veel minder in menu's aan het bladeren en wordt de spelervaring veel rijker en minder snel saai.

  Om te voorkomen dat je eindeloos de gangen van de academie rondzwerft biedt het spel een activity gauge aan, wat aangeeft hoeveel sidequests of andere activiteiten je kan uitvoeren tot het weer tijd is om door te gaan met het hoofddoel van het spel. Nu denk je misschien 'huh? Ik maak toch zelf wel uit hoe ik mijn tijd met dit spel besteed!?' Maar de activity gauge is wat ons betreft een slimme oplossing om de spelervaring af en toe te variëren met verschillende sidequests en de speler niet in één keer overrompelen met opdrachten.

  Fire Emblem: Three Houses Preview

  Fire Emblem: Three Houses Preview - Een frisse nieuwe Fire Emblem ervaring

  De tactische gevechten van Fire Emblem waren altijd al het sterkste punt van de franchise en in Fire Emblem: Three Houses staan deze dankzij wat nieuwe toevoegingen wederom als een huis! Voorheen bestond de afwisseling in de games voornamelijk uit het doorlopen van dialogen en de gevechten. Het verkennen van de academie en daarbij horende activiteiten beloven in dit deel een frisse nieuwe ervaring te bieden die voor veel meer afwisseling moet zorgen.

  Met de populariteit van Fire Emblem in ons land zit het wel goed tegenwoordig, maar door het verhaal en de elementen die doen denken aan Harry Potter en Game of Thrones, barst de titel van de herkenning. De kans is door deze game behoorlijk groot dat de serie met Fire Emblem: Three Houses weer een heleboel zieltjes erbij weet te winnen!

  Fire Emblem Three Houses

  Verkijgbaar vanaf 26 july 2019

  Meer over deze game

  © 2005 - 2019 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.