Sony producten om naar uit te kijken - Het beste afkomstig van CES

Article
zondag, 05 februari 2017 om 14:02
xgn google image
Het begin van het jaar wordt op het gebied van tech jaarlijks geopend door de CES beurs in Las Vegas. Hier laten de grootste bedrijven hun spierballen zien met de beste nieuwe producten. Ook Sony was met veel producten te vinden op de beurs en wij mochten een blik werpen op de Sony producten om naar uit te kijken.
Sony staat wereldwijd bekend als een van de grootste bedrijven op het gebied van persoonlijke audio, fotografie en audiovisueel materiaal als televisies. Het Japanse bedrijf was dit jaar groots te vinden op een van de belangrijkste beurzen ter wereld, namelijk de Consumer Electronics Show ofwel de CES in Las Vegas. Hier heeft Sony een aantal nieuwe producten geïntroduceerd, maar ook een aantal producten getoond dat we al kenden en onderdeel is van een nieuwe lijn aan producten.

Sony producten om naar uit te kijken

Wij werpen een blik op de producten die Sony in Nederland liet zien, die eerder werden gepresenteerd op CES 2017. Hieronder de aller nieuwste koptelefoons van het bedrijf, de nieuwste lijn aan bluetoothspeakers en de televisies van Sony waaronder het nieuwste paradepaardje, de Sony Bravia A1.
105419

Headphones

Sony heeft dit jaar een van de meest uitgebreide line-ups aan headphones, in alle soorten, maten, types en kleuren. Sony probeert met de koptelefoons elk segment van de markt te voorzien. Zo is er een koptelefoon in een van de laagste prijsklasses, maar is er ook de MDR-1000X die je in huis kan halen voor 400 euro.
Op CES 2017 maakten we voor het eerst kennis met de MDR-XB950N1 en de MDR-XB950B1. Twee vergelijkbare koptelefoons waarbij de N1 wordt geleverd met actieve Noise Cancelling en de B1 zonder. De koptelefoons hebben een extra grote oorschelp voor de Extra Bass functionaliteiten nog beter naar voren te laten komen.
Beide worden aangestuurd door Bluetooth en met de Sony Headphones Connect app kan de equalizer van de koptelefoons aangepast worden voor de beste geluidsbeleving. De koptelefoons hebben geen Hi-Res Audio, maar daar zal de (tot nu toe nog onbekende) prijs ook naar zijn.
Andere koptelefoons om in de gaten te houden zijn de MDR-100 ABN en MDR-100 AAP, deze zijn respectievelijk zonder en met draad. Degene met draad heeft een adviesprijs van 180 euro en de draadloze kost rond de 300 euro. Vrij duur, maar daar krijg je een koptelefoon voor die Hi-Res Audio af kan spelen, zowel met draad als draadloos voor de MDR-100ABN.
De Sony MDR-1000X is een van de meest opvallende en chique koptelefoons die Sony recentelijk te bieden heeft aan haar fans. Dit is wel één van de duurste in het segment van noise canceling koptelefoons, maar maakt dat goed met een scala aan features en uiteraard met geluidskwaliteit. De koptelefoon biedt namelijk de opvallende Quick Attention functie. Door simpelweg drie vingers op de rechteroorschelp te leggen wordt omgevingsgeluid toegelaten.
105420

(Portable) Speakers

Sony heeft momenteel een bijzonder sterke lijn aan speakers die van elk saai feest een werkelijk knalfuif kunnen maken. Het gaat hier om de SRS-XB lijn en de GTX-XB7 speaker. Voornamelijk de Sony SRS-XB40 springt in het oog.
De XB40 is de grootste speaker uit de SRS-XB lijn en knalt er ook het meeste op los. De speaker beschikt over de Extra Bass functionaliteit en heeft net als de GTX-XB7 en de de SRS-XB en SRS-XB30 flitslichten en gekleurde lichten om het feestje tot in de late uren door te laten gaan.
Is je feestje nou te groot voor één zo'n speaker? Dan kan je er maar liefst tien aan elkaar linken die gezamenlijk jouw favoriete muziek afspelen. De speaker is waterbestendig met een IPX5 beoordeling en de accu gaat tot wel 24 uur mee. Voor wie de SRS-XB40 te groot is, kan altijd nog een blik werpen op de kleinere speakers in de SRS-XB serie.
De SRS-XB10 is de kleinste speaker van Sony en valt een beetje in de categorie JBL Go en Creative Muvo 2c. Deze valt ook in dezelfde prijsklasse, maar lijkt bij eerste aanraking en blik toch een stukje robuuster dan de twee concurrenten.
Daarnaast zijn er nog de SRS-XB20 en SRS-XB30. Deze versies zijn iets compacter en beperkter dan het grote broertje in de SRS-XB serie, maar passen perfect in het rijtje en geven meer dan genoeg geluid voor kleinere groepen of chillen in met wat minder mensen in de buitenlucht.
105421

XE-serie televisies

Op CES heeft Sony een aantal bijzondere 4K televisies laten zien. Om te beginnen met de XE94 en de X93. Deze televisies zijn allemaal in 4K en hebben allemaal verbeterde contrast door de technologieën van Sony. Sony vindt dat goede kwaliteit in televisies wordt geleverd door een goede processor in combinatie met goede backlighting.
De X94 en X93 zijn voorzien van de nieuwe X1 Xtreme processor die worden gebruikt in de beste nieuwe televisies van Sony. De backlighting wordt verzorgd door de X-Tended Dynamic Range Pro. Deze zorgt ervoor dat de helderheid dynamisch verandert aan de hand van wat er op het scherm te zien is voor een nog groter helderheidsbereik.
XE85 en XE80 vallen in de iets lagere klasse dan de toestellen uit XE90 serie. De XE85 zal geleverd worden met een X1 Xtreme processor, maar zonder X-Tended Dynamic Range Pro. Bij de XE80 ontbreekt beide technologiën, maar dat zal ook doorberekend worden in de prijs van de Sony TV's.
Alle TV's worden aangedreven door Android TV, het platform van Google op het gebied van Smart televisies. Maar niet alleen de XE televisies, maken hier gebruik van. Ook de belangrijkste TV van Sony draait op dit platform en die TV heet de Sony Bravia A1.
105489

Sony Bravia A1

De Sony Bravia A1 is DE televisie waar Sony de show mee heeft gestolen op CES 2017. Een OLED televisie, die is volgestauwd met alle beste techniek die Sony in huis heeft. Dankzij de ijzersterke X1 Xtreme processor kan de TV objecten en dieptes inschatten en daarop de scherpte van objecten bepalen. Opvallend is hoe scherp alle voorwerpen op de televisie zijn, ondanks de verschillende afstanden van de objecten die te zien zijn.
Het opmerkelijk hoe zwart de televisie is, ondanks dat er op een ander gedeelte van afbeeldingen te zien zijn met veel helderheid. De contrast tussen de kleuren is gigantisch en vooral het helderheidsbereik van de Bravia A1 is bijzonder. De TV valt op tussen de rest, maar springt er helemaal als het aankomt op geluid.
De Sony Bravia A1 gebruikt namelijk het scherm als speaker. Niet langer zitten er speakers verstopt achter de TV of lelijk aan de zijkant. Door een aantal elementen te monteren op het scherm wordt het mogelijk om via het scherm geluid te produceren. Je voelt het scherm ook daadwerkelijk trillen zodra je je hand op het scherm legt.
Daarbovenop komt dat het nu mogelijk is om geluid vanuit bepaalde gebieden van de het te sturen. Mocht het zo zijn dat er iemand in de rechterhoek gitaar speelt, dan zal de Sony Bravia A1 daarop anticiperen en daarvandaan het geluid van de gitaar afspelen. Het verschil hoor je vrijwel direct, maar wordt pas echt bijzonder zodra je er goed op gaat letten.

Populair Nieuws