Marvel’s Spider-Man 2 is gemaakt ‘zonder compromissen’ als PS5 exclusive

News
zaterdag, 20 mei 2023 om 11:30
marvels spider man 2f1649944285
Later dit jaar verschijnt eindelijk Marvel’s Spider-Man 2, maar veel weten we nog niet over de game. Dit verandert waarschijnlijk volgende week woensdag, wanneer de PlayStation Showcase plaatsvindt. Hoewel we dus nog even moeten wachten, heeft PlayStation baas Jim Ryan nu al een boekje opengedaan over de technische kwaliteiten van de game.
De PlayStation baas sprak onlangs met Famitsu. Tijdens dit interview liet Ryan weten dat ontwikkelaar Insomniac ‘geen compromissen’ heeft gesloten voor Marvel’s Spider-Man 2, omdat de game exclusief gemaakt is voor de PlayStation 5. Insomniac heeft daardoor de nieuwe technische mogelijkheden van de PS5 kunnen maximaliseren, zonder dat de ontwikkelaar belast werd door het tegelijkertijd ontwikkelen voor de PlayStation 4. Dit was wel nog het geval met Marvel’s Spider-Man: Miles Morales, die zowel op de PS5 als PS4 uitkwam.

Marvel’s Spider-Man 2 ziet er ‘prachtig’ uit

Marvel’s Spider-Man 2 ziet er volgens Ryan ook ‘prachtig’ uit. Het uiteindelijke resultaat van het lange ontwikkelingsproces is ‘indrukwekkend’ en de PlayStation baas laat ook weten dat hij indrukwekkende feedback voor de game heeft gekregen.
Ook insider Millie Amand, die in het verleden vaker PlayStation scoops heeft gehad, laat weten dat de game er visueel goed uitziet. Op Twitter schreef ze:
‘’Weet je nog toen je de lichtreflecties op de auto door de bomen in Gran Turismo 3 zag. Of Snake op de brug in MGS 2. Killzone en Motorstorm voor het eerst op PS3 op E3. Als je de zwaai- en springanimaties van Spider-Man 2 ziet… (Geen woorden).’’ De laatste zin wordt gevolgd door een emoji met hartjesogen.
Marvel’s Spider-Man 2 verschijnt dus later dit jaar. Volgens een van de stemacteurs en een insider zouden we in september al met de game aan de slag kunnen.