Final Fantasy XVI krijgt een gratis demo

News
maandag, 22 mei 2023 om 15:30
final fantasy 16 artworkf1683196528
Tijdens een preview-evenement in Parijs voor Final Fantasy XVI onthulde producer Naoki Yoshida dat de aankomende JRP een gratis demo krijgt.
De demo van Final Fantasy XVI betreft grofweg de eerste twee uur van de game, waarin spelers als Clive spelen in zijn tienerjaren. Wij kregen ook de kans dit begin te spelen tijdens het evenement in Parijs. Lees er alles over in onze preview. Er is nog geen datum bekend, maar gezien de rap naderende releasedatum van 22 juni voor de game zelf zal het waarschijnlijk niet lang duren.
Naoki Yoshida, ook bekend als Yoshi-P, heeft de afgelopen jaren vooral roem en populariteit gewonnen met zijn werk aan Final Fantasy XIV. Ook is hij de producer en directeur van het aankomende Final Fantasy XVI.

Speciale accessoires voor Final Fantasy XVI

Ben je een groot fan van de Final Fantasy-reeks, dan kan je de game ook op een speciale manier spelen. Sony heeft namelijk nieuwe accessoires voor de PlayStation 5 onthuld die helemaal in het teken staan van Final Fantasy XVI. Zo is er een DualSense controller en panelen voor de PlayStation 5 die gemodelleerd zijn in de stijl van de JRPG.
Final Fantasy XVI zal initieel exclusief voor de PS5 uitkomen. De game komt later ook nog naar PC toe, maar wanneer dat precies is, is nog niet bekendgemaakt door Square Enix.