Safer Internet Day - Wat is de beste antivirus app?

  Internetten is leuk; tot je een virus hebt. Wat doe je dan? Je kan wel elke keer die vervelende pop-ups van naakte vrouwen en gratis iPhones wegdrukken of je downloadt gewoon een antivirus app om dit te voorkomen. Vandaag is het Safer Internet Day, dus behandelen wij hier de vijf beste antivirus apps op Android en iOS.

  Avast Mobile Security

  Met deze Android-applicatie ben je volledig beschermd tegen indringers. Wanneer je namelijk verbinding maakt met een vreemd netwerk, checkt deze app of het een veilige verbinding is. Hierdoor hoef je niet meer te bidden dat al je gegevens veilig zijn. Van chats tot foto’s tot transacties: jij bent honderd procent beveiligd met de beste mogelijkheden in deze antivirus app.

  Verder houdt deze app je alle virussen en malware van je telefoon. Dan kan je tenminste gewoon veilig alles googlen zonder dat je bang hoeft te zijn dat er een of andere porno-advertentie op je scherm verschijnt. Geef je telefoon wat hij verdient: een veilig bestaan. Deze app is voor de mensen met een Android telefoon en kun je gratis in Google Play downloaden. Je kunt ook een betaald abonnement nemen.

  Kaspersky Mobile Antivirus

  Deze Android app is gratis te downloaden. Je privégegevens zijn compleet veilig in deze app. Mensen die nieuwsgierig zijn naar jouw persoonlijke informatie kunnen niet meekijken met deze app, dus zijn al je gênante berichtjes veilig met deze app. Je kan met deze app zelfs je berichten voor je nieuwsgierige vrienden verbergen, door middel van de app locker (wat inhoud dat je een toegangscode op je berichten, foto’s en meer toe kan voegen).

  Verder als je telefoon wordt gestolen zal je jouw telefoon kunnen vinden met de “find my phone” functie in deze app. De app zal je ook waarschuwen voor gevaarlijke websites, apps, virussen en gevaarlijke bestanden. Deze android app kan je dus gratis downloaden, maar je kan ook een betaalde versie nemen, in de Google Playstore. Karpersky is ook gratis voor desktops beschikbaar.

  McAfee (Mobile Security & Wifi Scan)

  Het beste aan deze antivirus app is dat je privacy op nummer één staat. Je kan praktisch alles beveiligen met deze app. N Je kan bijvoorbeeld je foto’s beveiligen, zorgen dat je beveiligd het internet op gaat en zelfs zorgen dat je veilig met het internet verbindt. Met deze app kan je zelfs iedere persoon die het lef heeft om jouw telefoon te ontgrendelen in de gaten houden en betrappen door de thief cam.

  In deze app heb je ook de McAfee cloud. In deze cloud kan je een backup laten maken van je contacten zodat wanneer die een keer kwijtraken, dat je gewoon nog altijd een kopie hebt. Ook als je telefoon in de verkeerde handen zou vallen, kun je je contacten van een afstandje van je telefoon wissen zodat de dief tenminste niet ertussen kan gaan zitten neuzen. Je kan deze iPhone app kan je gratis downloaden (of je kan een betaald abonnement nemen) in de App Store.

  Avira Mobile Security

  Deze app is zo handig omdat hij zo veel verschillende mogelijkheden heeft. Je kan bijvoorbeeld je e-mail laten scannen, om te checken of je e-mail niet gelekt is (dat niet allemaal bedrijven of apps zomaar je email hebben) op internet. Het beste aan deze antivirus app is dat je zelf in kan plannen wanneer deze scan gedaan wordt. Je kan dus ook bepalen hoe vaak je wil dat je e-mail gecheckt wordt. Ook in deze iPhone app kan je weer een backup maken van je contacten, wat ook handig is voor het geval je contacten allemaal verwijderd worden.

  Verder zal deze app je ook beschermen tegen phishing websites en heeft deze app ook een anti-dieven tool. Hier kan je dan je telefoon mee vinden, voor het geval je telefoon kwijt raakt. Je kan deze iPhone app in de App Store gratis downloaden. Er is ook een betaalde versie die advertenties uit de app weghaalt.

  AVG AntiVirus

  Wees nooit meer bang voor virussen met deze Android app. AVG AntiVirus zal je beschermen tegen malware en virussen. Zorg dat al je apps, games, bestanden en berichten veilig zijn en dat je niet opeens je hele telefoon moet resetten omdat je een virusje hebt gekregen. Dan ben je meteen je highscore kwijt in al je games. Verder kan je met deze app je privéfoto’s bewaren in een beveiligde “kluis” (functie in de app zelf) en zal deze app het je vertellen als je te veel overbodige bestanden hebt.

  Je kan ook weer met deze app je wifi-netwerken laten checken (en zelfs de downloadsnelheid via dat netwerk checken) en het beste aan deze antivirus app: je batterij gaat langer mee met de energiebesparingsfunctie. Je kan deze Android app gratis downloaden, maar je kan ook de betaalde versie nemen, in de Google Play Store.

  Safer Internet Day - Welke antivirus app vind jij het beste?

  Niet alleen smartphones en computers kunnen virussen krijgen, onze games zitten er ook vol mee! Daarom hebben wij de vreselijkste virussen op een rijtje gezet. Welke antivirus app vind jij het beste? Laat het weten in de comments!

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.