Star Wars Episode 9 - de beste geruchten op een rijtje

Article
dinsdag, 05 februari 2019 om 9:36
Nog een paar maanden te gaan en we kunnen Star Wars Episode 9 in de bioscoop zien. Momenteel zijn er al flink veel geruchten te vinden op internet en wij hebben ze onder de loep genomen. Wij hebben de beste Star Wars Episode 9 geruchten op een rijtje gezet.
Let op: in dit artikel konden we niet anders dan sommige elementen van Star Wars: The Force Awakens, Star Wars: The Last Jedi en Solo: A Star Wars Story te spoilen. Lees vanaf hier niet verder als je spoilers wil voorkomen.

Rey krijgt een nieuwe lightsaber

Lightsabers zijn een belangrijk onderdeel van Star Wars en dus ook voor Episode 9. Er zijn genoeg sci-fi films en series met ruimteschepen, grote wapens en mannen met capes. De lightsaber daarentegen is iets bijzonders. Het is nu dus de vraag wat Rey in Episode 9 gaat doen, omdat ze geen lightsaber heeft. Zoals we weten gebruikte ze de lightsaber van Luke Skywalker in Episode 8, maar deze is opgeblazen.
Er zijn twee opties: Rey krijgt een nieuwe lightsaber of ze herstelt Luke’s lightsaber. Het is bijna onmogelijk dat ze Luke’s lightsaber herstelt, omdat een foto op Reddit liet zien dat het Kyber crystal van de lightsaber doormidden is. Dit houdt in dat de lightsaber een ander crystal nodig heeft om zijn kracht terug te krijgen. Vergeet alleen niet dat deze lightsaber al jaren oud is en waarschijnlijk sneller kapot gaat.
Het kan natuurlijk heel goed dat Rey een nieuwe krijgt of misschien zelf een eigen lightsaber bouwt. De vraag is dan welke kleur haar lightsaber wordt. Er zijn namelijk meerdere kleuren met verschillende betekenissen. Zo staat blauw voor een Jedi Guardians. Groen, Luke’s kleur in Return of the Jedi, staat voor een Jedi Consulars.
Dan heb je nog de rode lightsabers die gebruikt worden door mensen van de Dark Side, zoals Darth Vader en Kylo Ren. Maar hier houdt het niet bij op. Je hebt nog meer kleuren die weinig voorkomen zoals geel, oranje, paars en zilver. Het is dus belangrijk wat voor kleur Rey kiest. Misschien krijgt haar lightsaber een kleur die we nog nooit eerder hebben gezien.

Rey's afkomst

Eén van de Star Wars Episode 9 geruchten begint bij een belangrijke vraag: wie zijn Rey’s ouders? Haar afkomst is nog steeds onduidelijk. In The Last Jedi vertelde Kylo Ren aan Rey dat haar ouders haar hadden verkocht zodat ze alcohol konden kopen, maar sprak hij echt de waarheid?
Er gaat een gerucht rond die claimt dat Rey’s ouders niemand anders zijn dan Han Solo en Qi'ra. We zagen de twee geliefden voor het eerst in Solo: A Star Wars Story. Betekent dit dan dat Solo: A Star Wars Story eigenlijk een verhaal - of hint - is over Rey’s ouders?
Het einde van Solo liet ons zien dat Qi’ra een band heeft met de Dark Side. Qi’ra is Han Solo’s eerste liefde en misschien is er tijdens of na Solo: A Star Wars Story meer gebeurt dan dat wij weten. Als Rey de dochter van Han Solo en Qi’ra is, zou dat betekenen dat een moeder van de Dark Side een dochter van de Light Side kreeg. Kylo Ren is Leia’s zoon, een moeder van de Light Side en een zoon van de Dark Side. Precies het tegenovergestelde dus.
Dit zou dan betekenen dat de Force zichzelf in balans probeert te brengen. Als deze theorie klopt zou dit betekenen dat Han Solo op een gegeven moment vreemd is gegaan met Qi’ra. Dit zou verklaren waarom Han en Leia uit elkaar zijn gegaan en waarom Kylo Ren zijn vader haat. Er is alleen geen bewijs dat Han ontrouw was naar Leia.

Deze theorie verklaart ook meteen de band die Kylo en Rey hebben, want dan zouden ze broer en zus zijn. We weten het pas zeker wanneer we de film gezien hebben of wanneer dit Star Wars Episode 9 gerucht wordt bevestigd. âââââ
145944

Snoke is terug

Snoke's geschiedenis is een mysterie, net zoals bij de meeste schurken. Dit betekent ook dat het onbekend blijft waar zijn krachten vandaan komen. Wat we wel weten over Snoke is dat Kylo Ren zijn leerling is.
Fans weten ook dat Snoke stierf in Episode 9. De acteur die dit personage speelt is Andy Serkis. Vorig jaar, tijdens het filmen van Episode 9, moest Andy Serkis zijn schema omgooien. De acteur zou namelijk aanwezig zijn op Keystone Comic-Con in Pennsylvania, maar hij zei op het laatste moment af voor Star Wars Episode 9. Snoke zal dus terugkeren, maar dat is niet het gerucht
Er wordt namelijk gezegd dat regisseur J.J. Abrams een manier heeft om Snoke's geschiedenis te verklaren in Star Wars Episode 9. Dit zal helemaal betekenen dat Snoke een rol krijgt in de aankomende Star Wars film. Het kan ook zijn dat Snoke te zien is als een geest of in een flashback.
145945

Maar ook Poe Dameron speelt een belangrijke rol

Poe Dameron heeft een belangrijke rol sinds Star Wars: The Force Awakens en we zijn voorlopig nog niet van hem af. In de comic Poe Dameron #27 (mei 2018) heeft hij namelijk een gesprek met Finn en Rey. Hij vertelt de twee dat hij onbewust al een tijdje gebruik maakt van de Force.
Dit zal overigens wel verklaren hoe hij de crash in Episode 7 kon overleven. Misschien zullen we hier meer over horen in Star Wars Episode 9 en wie weet krijgt hij de Force wel onder controle. Dit zou weer handig zijn voor de aankomende film, want Rey kan wel gebruik maken van een paar sterke vechters.
Gelekte foto’s van de set ondersteunen de theorie dat Poe en Finn samen met Chewbacca op missie gaan in Episode 9. Chewbacca zal waarschijnlijk zijn plek bij de resistance hebben gevonden.
145946

Force Ghost Yoda

De Jedi Master kwam terug in The Last Jedi om Luke Skywalker wat verstand bij te praten.
De Jedi Master kwam terug in The Last Jedi om Luke Skywalker wat verstand bij te praten. Yoda keerde terug als een geest en dit werd goed ontvangen door de fans. Het zou daarom niet geheel verrassend zijn als Yoda terugkomt in Episode 9. Als de Jedi Master te zien is in de aankomende film, zal dit geen lange verschijning zijn. De scène voor de nieuwe film zal waarschijnlijk lijken op de scène uit Episode 8. Yoda kan natuurlijk altijd terugkomen om Rey te helpen.
In Episode 8 hebben ze voor Yoda een pop gebruikt en dus geen CGI. De pop is gemaakt door Frank Oz. Hij spreekt ook de stem van Yoda in en maakt de benodigde bewegingen. Designer Neal Scanlan zei het volgende over de Yoda pop tegen CinemaBlend:
Het zal dus geen verrassing zijn als er een Yoda pop wordt gebruikt voor Episode 9, maar regisseur J.J. Abrams kan ook teruggaan naar CGI. Er is in ieder geval een grote kans dat we Yoda terug zullen zien in Episode 9.

Terug van de dood?

Er is nog een personage dat terug uit de dood kan komen dankzij de Force. Fans waren niet blij met de dood van Luke Skywalker in episode 8, maar in dezelfde film leerde we dat een Jedi dankzij de Force blijft bestaan. Zo zagen we de geest van Yoda terugkeren om Luke wat wijsheid te geven. Onze Skywalker staat dan niet meer in levende lijve naast Rey, maar dit betekent niet dat we hem niet meer op het witte doek zullen zien. Wie weet zien we hem in Star Wars Episode 9.
Daarnaast is het opvallend dat acteur Mark Hamill, Luke Skywalker, op de lijst van castleden staat. Het is daarom vreemd zijn als we hem in heel Episode 9 niet zullen zien.
Regisseur Rian Johnson heeft duidelijk gemaakt dat we nog niet alles hebben gezien van de Jedi Masters. We kunnen Skywalker op meerdere manieren terug zien komen. Dit kan natuurlijk net als Yoda, maar het kan ook zijn dat Mark Hamill flashbacks heeft gefilmd.
Daarnaast is er nog een gerucht waarbij wordt gezegd dat J.J. Abrams Luke Skywalker zal laten terugkomen door middel van een onbekende uitvlucht. De uitvlucht is ooit bedacht door George Lucas. Een vroege script voor Return of the Jedi laat zien dat jedi’s terug kunnen keren uit Netherworld of the Force. De Netherworld of the Force is een plek waar de zielen die de Force hebben gebruikt heen gaan wanneer hun lichamen sterven.
Het is wel onwaarschijnlijk dat Luke Skywalker uit de Netherworld of the Force wordt teruggetrokken. Niemand is ooit echt weg vertelde regisseur en scriptschrijver Rian Johnson.

Het einde van Leia's verhaal

Helaas heeft Carrie Fisher ons te vroeg verlaten. De actrice, die de rol van prinses Leia speelde, overleed in 2016. LucasFilm wilde de actrice niet uit de film laten, maar LucasFilm ziet een digitale versie ook niet als optie. Volgens de Filmproductiemaatschappij is dit respectloos om te doen. J.J. Abrams had hier nog wel iets over te zeggen:
Vandaar dat het bedrijf gebruik gaat maken van beelden die gefilmd zijn voor episode 7 en episode 8. Deze beelden zijn niet gebruikt voor de twee films en dus perfect voor episode 9. Zo hoeven we onze geliefde prinses Leia niet meteen te missen.
145949

We gaan terug naar Naboo

Mike Zeroh heeft bekendgemaakt dat regisseur J.J. Abrams van plan is om terug te keren naar Naboo, de geboorteplaats van Luke en Leia’s moeder. Teruggaan naar Naboo zorgt ervoor dat de de films aan elkaar verbonden zijn en dit is precies wat J.J. Abrams het liefst ziet gebeuren.
Daarnaast moet er een einde komen voor Leia’s verhaal. Misschien gebeurt dit wel op de plek waar haar moeder is geboren. Dat zou een prachtig eerbetoon zijn aan Carrie Fisher. Of Naboo Leia’s laatste rustplek wordt omdat ze sterft of dat Leia stopt met vechten en hier haar rust neemt, is niet duidelijk.
145950

Han Solo leeft in een andere dimensie

Dit is misschien wel één van de gekste Star Wars Episode 9 geruchten tot nu toe. De theorie is dat Han Solo na zijn dood in Episode 7 een andere dimensie leeft. Han Solo zou in een alternatieve tijdlijn zijn gezogen nadat zijn eigen zoon hem doorboorde met een lightsaber.
Als dit het geval is, hopen fans dat Lando zijn zin 'There's still a chance to save Han!' uit Empire Strikes Back herhaalt. Dit zal waarschijnlijk niet gebeuren, maar het zou een mooie terugblik zijn naar een eerdere film.
De meeste zullen wel weten dat Harrison Ford niet getekend heeft voor meerdere films. Er moet iets speciaals gebeuren wil Han Solo terugkeren. Als Han Solo nog leeft is de volgende vraag hoe hij in Star Wars Episode 9 verschijnt.

Laatste gerucht: Episode 10?!

Als laatst bespreken we een gerucht dat voor de ene helft van de fans als muziek in de oren klinkt, terwijl de andere helft van de fans dit liever niet zien gebeuren: de film wordt opgesplitst in twee delen. Vaak juichen fans dit toe, denk maar aan bijvoorbeeld The Hunger Games, maar is dit ook een slim plan voor Star Wars? Dan hebben we Star Wars Episode 9 en 10.
Episode 8 duurde maar liefst 2 uur en 32 minuten, maar het lijkt erop dat de aankomende film nog langer gaat duren. Het ziet er naar uit dat het splitsen van het verhaal de oplossing is, want je hebt ook geen zin om 4 uur lang in de bioscoop te zitten.

Star Wars Episode 9 - de beste geruchten tot nu toe

Tot nu toe zijn er al flink wat geruchten te vinden op internet. We weten nog lang niet alles, zoals bijvoorbeeld de naam van de film. Voorlopig noemen we het gewoon Star Wars Episode 9. Daarnaast hebben we ook nog geen bevestiging over de eventuele nieuwe rollen.
Wel heeft John Boyega, de acteur die Finn speelt, een gerucht bevestigd. Dit is waarom het ook niet in deze lijst staat. Volgens de acteur komt er namelijk een tijdsprong. Zo zal Episode 9 een jaar na de gebeurtenissen uit The Last Jedi afspelen.
We hebben nog enkele maanden om informatie te krijgen. De film komt pas in december 2019 naar de bioscopen.

Populair Nieuws