8. Green Poison (Tom Clancy's The Division)

De meeste uitbraken in games zijn gebaseerd op fictionele virussen, maar de ziektes waar je echt bang van zou moeten worden zijn natuurlijk de uitbraken die werkelijkheid zouden kunnen worden. Zombies zijn eng, maar de kans dat we dit meemaken is (gelukkig) best klein.

We kunnen de mogelijkheid van een verwoestende pandemie beter aanvoelen. Dat in combinatie met een interessant scenario maakt een verhaal waar je de rillingen van krijgt. In The Division worden de pokken verspreid via besmette bankbiljetten op Black Friday. De biljetten zijn besmet door iemand die denkt dat hij zo de wereldpopulatie kan verkleinen.

Als speler moet jij op zoek naar de bron van de ziekte om de verdere verspreiding te stoppen. Dit zal nog best lastig zijn, aangezien het op een normale Black Friday al lastig is om te gaan shoppen. Laat staan wanneer je er doorheen moet als de mensen compleet in paniek zijn en de hysterie op hoog niveau is, terwijl het aantal lijken steeds maar stijgt. Green Poison hoort zeker bij de top 8 vreselijke virussen in games.