iPhones met Fortnite worden voor duizenden euro's aangeboden

  Sinds vorige week is het niet meer mogelijk om Fortnite te downloaden op je iPhone. Door een dispuut tussen Apple en Epic Games is de populaire titel verwijderd van de App Store. Daarom duiken er nu iPhones met Fortnite op op sites als Marktplaats en Ebay voor een hoge prijs.

  Het is plotseling oorlog tussen ontwikkelaar Epic Games en techbedrijven Apple en Google. De aanbieders van respectievelijk de App Store en de Play Store hebben namelijk Fortnite uit de online winkels gegooid. Dat hebben de aanbieders gedaan, nadat Epic Games haar eigen betaalmethode heeft toegevoegd aan de Battle Royale game. Die methode is bovendien goedkoper voor gebruikers dan de betaalmethodes van Google en Apple. Dat gaat in tegen de voorwaarden die de techbedrijven stellen voor het gebruikmaken van de winkels.

  Via een omweg is het alleen nog steeds mogelijk om Fortnite te installeren op je Android smartphone. Heb je de game alleen nog nooit geïnstalleerd op je iPhone, dan heb je pech. Via de App Store is het namelijk niet mogelijk om de game te installeren en er is ook geen alternatieve methode.

  Een buitenkansje voor iPhone-bezitters

  Dat heeft ervoor gezorgd dat veel iPhone bezitters geld ruiken. Via Marktplaats en Ebay worden er nu namelijk veel iPhones aangeboden met Fortnite erop geïnstalleerd. Gebruikers kunnen de game wel gewoon spelen als Fortnite al op de smartphone staat. Op Marktplaats lopen de prijzen op tot 5000 euro, terwijl aanbieders op Ebay er zelfs 11,000 euro voor willen hebben. Op de duurste advertentie is tot op heden nog geen bod geplaatst, maar door de populariteit van Fortnite zal het waarschijnlijk een kwestie van tijd zijn voordat de portemonnee getrokken wordt.

  Fortnite

  Verkijgbaar vanaf 25 july 2017

  Meer over deze game
  x

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.