Alles wat je van RAGE 2 mag verwachten!

  RAGE 2 is het liefdeskind van id Software en Avalanche Studios, twee studio's die met respectievelijk DOOM en Just Cause bekend staan om heel verschillende franchises. Wat kan je dus verwachten van de sequel op de post-apocalyptische game uit 2011? Kom erachter in deze RAGE 2 special!

  Rellen

  In RAGE 2 zijn de atoombommen al een tijd geleden gevallen en is de mensheid ondertussen weer herrezen uit Arks, grote kluizen waarin mensen werden ingevroren voordat de bommen vielen. Maar we mogen uiteraard niet te veel verwachten van de mensheid, helemaal niet wanneer er wapens in overvloed zijn en grondstoffen, voedsel en water schaars.

  Het post-apocalyptische landschap van RAGE 2 kent dan ook een ruige beschaving, met verschillende bendes en facties die het leven van de speler en elkaar zuur zullen maken. Zo krijg je al snel te maken met de Goon Squad, een groep felgekleurde gekken die het liefst op je af rennen met scherpe voorwerpen en granaten naar je toe slaan met honkbalknuppels. De Immortal Shrouded zijn niet veel beter met hun dikke lagen armor en geavanceerde vuurwapens.

  Tijdens de missies in RAGE 2 krijg je ook te maken met de Authority, een factie onder leiding van de totalitaire generaal Cross, de antagonist van de game. Zijn manschappen bestaan uit genetisch aangepaste mutanten die lijken op rauwe kippen met laserwapens. Gelukkig zijn er ook genoeg mutanten in de wereld te vinden die niet aangepast zijn door Cross en je simpelweg proberen te overweldigen met aantallen die ons doen denken aan het Sovjet-leger van Stalin.

  Anarchie

  Je kan je voorstellen dat het leven in de wereld van RAGE 2 nogal wat invloed heeft op de levensstijl van de meeste inwoners en dat klopt ook zeker. De game is dan ook niet voor mensen met een zwakke maag, want de wetteloosheid zorgt voor vele bloederige en onsmakelijke taferelen. Zo is van de favoriete hobby van de gemiddelde Shrouded om een zondagmiddag lang iemand te martelen.

  Het is dan ook geen raadsel dat er in de steden die wereld rijk is met harde hand wordt geregeerd, zelfs door de meest rechtschapen figuren. Zo wordt er door John Marshall in Gunbarrell geen geweld geduld en als je geen geld of informatie hebt, dan kom je ook niet aan voedsel, kogels of substanties met een ietwat verslavende natuur. En ook in Wellspring, de parel van de woestenij, wordt ook niet gedaan aan liefdadigheid. Is een reiziger al zijn geld kwijtgeraakt bij het gokken, dan wacht diegene de hongerdood in een donker steegje.

  Genadeloze actie

  Als er één ding duidelijk is wanneer id Software aan een game werkt, dan is het dat er ijzersterk schietwerk in zit en dat is met RAGE 2 zeker het geval. Elk wapen voelt aan als een mokerslag, zelfs het pistool waarmee je de game begint. En wanneer je je handen krijgt op een ouderwetse shotgun, dan ben je een god op aarde. Elk schot beukt door vlees, botten en bepantsering als een vuist door een pakje boter.

  Bijna elk wapen in de game heeft bovendien twee verschillende modi waarop het te gebruiken is. Zo kan onze geliefde shotgun veranderen in een wapen dat een klomp metaal afschiet zodra je ermee inzoomt en de Hyper Cannon kan een schot opladen om meerdere vijanden tegelijkertijd te doorboren. Daarnaast kan je ook elk wapen upgraden en aanpassen met mods, om ze helemaal aan te passen naar jouw favoriete speelstijl.

  Maar in RAGE 2 blijft het niet aan bij wapens, je hebt ook de beschikking over verschillende Nanotrite-krachten. Blaas bijvoorbeeld meerdere vijanden omver met de Slam-vaardigheid of bescherm jezelf tegen vijandelijk vuur met een barriere. En net zoals de wapens zijn ook de krachten naar hartelust aan te passen en met elkaar te combineren tot dodelijke combinaties.

  Exploratie

  Een grote open wereld vraagt natuurlijk om manieren om de wereld te verkennen op iets anders dan je twee trouwe benen. Gelukkig wordt die vraag naar een ‘vervoersmiddel’ meteen beantwoord na de introductie met de Phoenix, jouw persoonlijke terreinwagen om te gebruiken in de post-apocalyptische wereld. En gelukkig zijn er ook twee miniguns op gemonteerd om snel en efficiënt af te rekenen met vijandelijk gespuis.

  Je kan de Phoenix, en andere voertuigen die je kan vrijspelen, bovendien upgraden met betere bepantsering, nieuwe snufjes en nog grotere vuurwerk. En dan is nodig ook, want zodra je de eerste konvooien tegenkomt die je a la Mad Max moet uitschakelen, dan ben je blij met hittezoekende raketten en een schild om je mooie huid te beschermen.

  Voor de echte verzamelaar van voertuigen is het ook mogelijk om de benzineslurpers van de tegenstanders permanent te lenen en te stallen in één van de steden. Soms heb je gewoon de behoefte om de verschillende landschappen van RAGE 2 te bewonderen in een auto die versierd is met paspoppen.

  Part 2

  RAGE 2 is uiteraard de sequel op de eerste RAGE uit 2011, waarin spelers in de schoenen stapten van Nicholas Raine om generaal Cross voor de eerste keer te stoppen. En RAGE 2 heeft de filosofie van groter, beter en meer badass gevolgd als het gaat om een sequel.

  Zo is het leger van de Authority een stuk uitgebreider, angstaanjagender en groter, maar ook protagonist Walker heeft de wapens en vaardigheden op standje 11 staan. Daarnaast worden ook de Arks verder uitgediept en loont het op ernaar op zoek te gaan, want de ijskasten zitten gevuld met nieuwe wapens en krachten voor Walker om te gebruiken in zijn strijd tegen Cross.

  Als je overigens zin hebt om je toch te voelen als Nicholas Raine in RAGE 2, dan kan dat met de Cult of the Death God DLC. Daar krijg je een missie voorgeschoteld om in het bezit te komen van de uitrusting van Raine en zijn trouwe Settler’s Pistol. En ondanks dat er alweer flink wat decennia voorbij zijn gegaan sinds de eerste RAGE, knalt het pistool nog even goed de hoofden van mutanten open.

  RAGE 2

  Verkijgbaar vanaf 14 may 2019

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.