In 2019 stort er een enorme meteoor op aarde met als gevolg dat de menselijke samenleving bijna uitgeroeid wordt en de wereld in een doffe ellende verandert. Een gedeelte van de mensheid is op tijd gevlucht naar ondergrondse Ark bunkers van het Eden Project waar iedereen in een ruim 100 jaar durende stasis gaat, maar een groot deel haalt dit veilige oord niet. Deze mensen moet zien te overleven in de barre omstandigheden die de nieuwe post-apocalyptische wereld ze voorschotelt.

Een compleet geschifte wereld

In 2135 komt Nicholas Raine uit zijn stasis om erachter te komen dat hij bijzonder veel geluk gehad heeft. Het project Eden, dat honderden bunkers (Arks) geplaatst heeft, blijkt namelijk minder succesvol dan gehoopt. Raine is de enige overlevende van zijn Ark. Zonder enig doel gaat hij naar de oppervlakte in de hoop dat het leven en de wereld intussen weer hersteld is van de meteoorinslag. Helaas voor hem is dat alles behalve waar.

De wereld is nog steeds bar en verwoest. De wereld is intussen veranderd in een enorme sloppenwijk die voornamelijk bestaat uit bruintinten. Het is een deprimerend aangezicht, waarbij de omgeving uit Mad Max een groen parkje lijkt. De mensen aan de oppervlakte hebben nederzettingen gebouwd met rommel, waarin ze hun ‘dagelijkse leven’ opgepakt hebben.

Dit leven is wel wat veranderd sinds de meteoorinslag. Iedereen is namelijk behoorlijk geschift geworden en moordlustige bendes maken het leven nog net even wat zuurder voor de samenleving. Daarbij rennen er niet alleen bendes rond, maar wandelen er ook talloze mutanten en andere gedrochten over de aardbodem.