Deze vijf bedrijven zijn tijdens E3 2019 niet aanwezig

  Het is bijna tijd voor E3 2019, het Valhalla voor gamers wereldwijd, waar de nieuwste games worden aangekondigd en zelfs op de beursvloer gespeeld kunnen worden. Bedrijven laten zich van hun beste kant zien en pakken meestal uit met spectaculaire shows. Een paar bedrijven slaan dit jaar E3 over en wij hebben deze vijf bedrijven op een rijtje gezet.

  Rockstar Games

  5. Rockstar Games

  De makers van onder andere de succesvolle Grand Theft Auto en Red Dead Redemption-reeks zijn nooit echt een groot onderdeel geweest van E3, maar Rockstar Games is in het verleden meerdere keren aanwezig geweest met een booth op de beursvloer. Helaas is dat dit jaar niet het geval.

  Begin deze maand ging wel het gerucht rond dat Rockstar Games iets groots in petto heeft voor E3 2019. Volgens sommige media zou dit gaan om een onthulling van GTA 6 of Bully 2. Rockstar Games staat niet vermeld in de officiële lijst met aanwezige bedrijven voor de aankomende E3 dus dit gerucht kan als vals beschouwd worden. De uitgever van een paar van Rockstars games Take-Two Interactive zal wel aanwezig zijn.

  Valve

  4. Valve

  Valve heeft net als Rockstar nooit een grote aanwezigheid op E3 gehad. Wel is het een keer voorgekomen dat baas Gabe Newell tijdens de persconferentie van Sony op het podium verscheen. Dit gebeurde in 2010 toen werd aangekondigd dat Portal 2 op de PlayStation 3 speelbaar zou worden.

  Valve zal dit jaar wederom niet op E3 aanwezig zijn dus gamers zullen moeten blijven dromen over een Half Life 3 aankondiging. Het bedrijf bekend van onder andere Portal, Half Life, Counter Strike en Dota 2 was wel aanwezig tijdens de Game Developers Conference eerder dit jaar.

  Blizzard Entertainment

  3. Blizzard Entertainment

  Blizzard is al een aantal jaar niet op E3 te zien en slaat ook dit jaar over. Het bedrijf dat bekend is van succesvolle games als World of Warcraft, Overwatch en Diablo verscheen in het verleden vooral op E3 vanwege zijn samenwerking met Activision. Zo werd er tijdens de E3 van 2017 bekend gemaakt dat de door Activision uitgebrachte game Destiny 2 op de PC uitgebracht zou worden op de Blizzard-launcher Battle.net.

  In plaats van op de E3 kondigt Blizzard zijn games aan op zijn eigen event, Blizzcon. Blizzcon is een jaarlijkse conferentie voor fans van Blizzard games waarop het bedrijf zijn plannen voor games als World of Warcraft en Overwatch aankondigt. Dit jaar zal Blizzcon plaatsvinden tussen 1-3 november.

  EA

  2. EA

  EA is technisch gezien geen onderdeel van E3, maar eigenlijk klopt dit niet. EA houdt in plaats van een persconferentie op E3 een eigen evenement genaamd EA Play. EA Play begint op 7 juni, een paar dagen voordat E3 begint. De twee evenementen kunnen dus als één beschouwd worden.

  De reden waarom EA niet op aanwezig is op E3 is niet bekend. Tijdens EA Play zal EA door middel van verschillende livestreams informatie bekend maken over games als Star Wars Jedi: Fallen Order en FIFA 20.

  1. Sony

  Deze aankondiging zorgde voor veel reacties binnen de gaming wereld. Sony, een bedrijf dat al jarenlang een vast onderdeel van E3 is, zal niet aanwezig zijn op E3 2019. Dat betekent geen persconferentie en geen speelbare Playstation games op de beursvloer.

  Sony vertelde aan Game Informer dat zij niet op E3 aanwezig zullen zijn op E3 omdat het bedrijf ‘blijft kijken naar nieuwe, innovatieve mogelijkheden om met de community in contact te komen.’ Volgens sommige analytici zou de afwezigheid van Sony komen door een gebrek aan games om te laten zien.

  Deze vijf bedrijven zijn tijdens E3 2019 niet aanwezig

  Een aantal bedrijven zullen dus niet tijdens E3 2019 te zien zijn. Jarenlang zorgde ‘The Big Three’ (Sony, Nintendo en Microsoft) voor de meest grote en spectaculaire shows tijdens E3. Nu Sony afwezig zal zijn en Nintendo net als de laatste paar jaar een vooraf opgenomen Nintendo Direct gaat uitzenden, lijkt het erop dat Microsoft vrij spel heeft ons ongestoord kan gaan verrassen met de nieuwste Xbox games.

  FIFA 20

  Verkijgbaar vanaf 27 september 2019

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.