Wat vonden we van Game of Thrones Season 8 Episode 6?

  Nu de meeste mensen op de XGN-redactie Episode 6 van Game of Thrones Season 8 hebben gezien, wordt de aflevering weer flink besproken. Het was de allerlaatste aflevering van de serie en de meningen lopen weer erg uiteen. Iedereen had natuurlijk zijn eigen verwachtingen over het einde van Game of Thrones. Hier zijn onze reacties op een rijtje.

  HBO

  Sonja van der Meer

  Persoonlijk ben ik diep teleurgesteld in het einde van Game of Thrones. Het feit dat niemand het einde kon raden, was blijkbaar omdat niemand had gedacht dat het zo saai kon eindigen. De grootste reden dat ik fan ben geworden van Game of Thrones is vanwege de onvoorspelbaarheid en de heftige gebeurtenissen. Het is dan ook een grote teleurstelling dat de serie wordt afgesloten met zo'n zoetsappig einde waarin de good guys winnen.

  De makers hadden beter kunnen wachten tot George R.R. Martin klaar was met schrijven, of hem in ieder geval het einde laten schrijven. Jammer dat ik als groot fan dit keer niet het lege wat-ga-ik-nu-doen-met-mijn-leven-gevoel zal hebben, in plaats daarvan heb ik namelijk een nou-was-dit-het-gevoel.

  Game of Thrones finale screenshot

  Lucas Wubben

  Als criticaster van het eerste uur wat betreft seizoen 8 van Game of Thrones, vind ik het prima. Met super lage verwachtingen ben ik de aflevering gaan kijken, dus het is me uiteindelijk meegevallen.

  Een mooie serie die in de laatste seizoenen al afzwakte, maar ondanks alles rete sterk bleef. Het is gekomen tot een einde. Jammer, maar de scènes waarbij ik met open mond stond te kijken en kippenvel op m'n armen kreeg, zal ik nooit vergeten.

  HBO

  Timo Akkermans

  Ik vond het einde aan de ene kant erg mooi, maar aan de andere kant weer niet. Ik vind het mooi om te zien dat de Starks allemaal belangrijke taken krijgen na het sterven van Daenerys (die zag ik niet aankomen) en ik vond Tyrion geweldig in Game of Thrones Season 8 Episode 6. Toch had het sterven van Daenerys, en hoe ze 'mad-king' werd, wel iets subtieler gemogen. Ik zag al reacties als ‘karaktermoord’ voorbijkomen en daar ben ik het aardig mee eens.

  Al met al een fijn einde, een van de betere afleveringen van het seizoen (opinion alert).

  Bran GoT

  Remco Hayes

  De allerlaatste aflevering van Game of Thrones. Wat een zoetsappig en teleurstellend einde van een geweldige serie. Lang heb ik niet zo erg geschreeuwd tegen de TV als bij deze aflevering.

  Het begon al met de dood van Daenerys. Nu zat dit er aan te komen, maar iets heftiger had wel gemogen. Van de draak zien we ook niks meer terug en Bran op de troon is al helemaal een teleurstelling.

  HBO

  Fenne Hattink

  Ik vond het een bijzonder slecht einde. Ik vind het jammer dat ze jarenlang personages zoals Jon Snow/Aegon Targaryen maken en er dan vervolgens niks mee doen. Een ander voorbeeld is Bran de Three-Eyed-Raven, hij heeft uitzonderlijke krachten, hij weet alles en hij is het meest nutteloze personage geweest van dit seizoen.

  Ik ben echt teleurgesteld dat tien jaar aan serie op zo'n manier wordt beëindigd. Het voelt aan alsof het laatste seizoen heel gehaast is uitgebracht: productie fouten, slechte verhaallijn, etc. Ik vind het extreem zonde en ik hoop dat George R.R. Martin een beter einde schrijft.

  Jon Snow Game of Thrones

  Ralph Beentjes

  Ik ben eigenlijk blij dat de serie voorbij is, zodat het uit zijn lijden is verlost. Game of Thrones Season 8 Episode 6 laat ook weer zien dat D&D helemaal de weg kwijt is met het verhaal. Dany werd maar even snel vermoord, zodat ze dat maar gehad hadden. Dit terwijl Jon zijn wapens moet inleveren om met Tyrion te spreken, maar bij Dany hoefde hij dat niet.

  En dan Bran de koning maken. Iemand die impliceert dat hij daarvoor naar King's Landing is gekomen, terwijl hij in seizoen 7 al aangaf dat hij geen Lord kon zijn omdat hij de Three-Eyed Raven is. Uiteindelijk krijgen we snel een aantal afsluitende scènes die ook weer vreselijk onlogisch zijn en niet bij de personages passen. Ik ga maar weer seizoen 1 kijken om aan betere tijden te denken.

  HBO

  Nick Groenen

  In tegenstelling tot alle anderen heb ik eigenlijk helemaal geen teleurstellend gevoel. De aflevering deed precies wat hij moest doen: een logisch eind geven aan alle verhaallijnen. Ik moet daarentegen wel zeggen dat ik het jammer vind dat ze niet meer hebben gedaan met de echte afkomst van Jon.

  Daenerys’ dood is iets wat ik, ondanks dat ik het schokkend vond, had verwacht. Ze is altijd al een veroveraar geweest en als je nog eens goed kijkt naar haar complete verhaallijn, kan je zien dat dit de enige mogelijke uitkomst was. Ze heeft alles goed bedoeld, maar de manier waarop kan natuurlijk niet. Toch was het haar doel om ‘het wiel te breken’ en dit heeft zij dankzij Tyrion bereikt. Andere toffe momenten uit Game of Thrones Season 8 Episode 6 waren Drogon die de Iron Throne laat smelten, Dany’s machtige toespraak en de laatste scène met Jon.

  Game of Thrones finale screenshot trailer

  Wat vond jij van Game of Thrones Season 8 Episode 6?

  Dit was het dan, het einde van Game of Thrones. Dit seizoen blijkt op de redactie vooral voor veel teleurstellende gevoelens te zorgen. Elke aflevering kreeg een flinke lading kritiek over zich heen. Toch heeft dit seizoen niet alleen maar slechte dingen voortgebracht. Als je onze reacties op de afleveringen van de laatste paar weken terugleest, kun je zien dat er tussen het commentaar toch wel wat lovende woorden verscholen zitten.

  Vind jij dat Game of Thrones Season 8 Episode 6 een waardig einde aan Game of Thrones heeft gebracht? Laat het ons weten in de reacties!

  Dit artikel is op 2 juli 2020 bijgewerkt.

  x

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.