De grootste PS5 reveal geruchten op een rijtje

  Februari is alweer een flinke tijd onderweg en nog steeds is er niets bekend over een mogelijke PS5 reveal. In het mijnenveld van geruchten zijn er zeeën van bedrog te vinden en dus is het tijd om duidelijkheid te scheppen. Wij zetten alle geruchten rondom de onthulling van de PlayStation 5 op een rijtje en schatten in hoe groot de kans is dat deze wel of niet waar zijn.

  Februari volgens David Jaffe

  Laten we beginnen bij de informatie die David Jaffe, de regisseur van de originele God of War, deelde op Twitter. Op 16 januari liet hij weten dat de PS5 reveal in minder dan vier weken zou plaatsvinden. Daarmee zou de onthulling uiterlijk op 13 februari moeten plaatsvinden, maar gezien die dag is gekomen en geen onthulling bevatte kunnen we wel stellen dat zijn voorspelling fout was.

  Conclusie: foute informatie

  20 februari, een grapje van Shuhei?

  Een recent gerucht toont dat de PlayStation 5 reveal mogelijk op 20 februari gaat plaatsvinden. Shuhei Yoshida, een van de grote bazen van Sony, tweette dit als reactie op de vraag wanneer de onthulling plaats zou vinden. Hij tweette alleen met een foto van Persona 5 Scramble, de Persona spin-off die op 20 februari verschijnt in Japan.

  Als afkorting leest dit als P5S waardoor de reactie van Yoshida al snel gezien kan worden als een grapje. Hoewel 20 februari wel de dag is waarop de PS4 onthuld werd in 2014 is de reactie van de Sony-baas gewoon wat je denkt, namelijk een grapje.

  Conclusie: waarschijnlijk foute informatie

  Josh Hallett

  29 februari wegens afgehuurde Sony Hall

  Op Reddit wordt er ook volop gespeculeerd over de mogelijke PS5 reveal. Een van de gebruikers claimt dat de onthulling op 29 februari plaats gaat vinden in de Sony Hall. Op deze dag is de zaal namelijk voor een privé-evenement niet beschikbaar. De Reddit-gebruiker claimt dat dit de dag moet zijn waarop Sony haar nieuwe console uit de doeken doet gezien Sony niet naar E3 gaat en dat de console tijdens een eigen evenement onthuld zou worden.

  Ons lijkt het slechts wat gokwerk van een fan, gezien er geen vaste bewijzen worden geleverd behalve een foto die aantoond dat de Sony Hall is afgehuurd. Dit is alleen wel vaker het geval en niet omdat er constant PS5 reveals op de planning staan.

  Conclusie: waarschijnlijk foute informatie

  LetsGoDigital

  Pre-orders in maart

  Een andere insider onder de naam PSErebus op Twitter claimt dat de pre-orders van de PlayStation 5 in maart geplaatst kunnen worden. Normaliter laat Sony dit toe nadat de onthulling van een product heeft plaatsgevonden, in dit geval de PlayStation 5. De insider vervolgt met een claim dat de controller van de PS5 tijdens GDC getoond wordt nadat het evenement in maart van Sony zelf heeft plaatsgevonden.

  Gezien GDC 2020 dit jaar vanaf 16 maart tot en met 20 maart plaatsvindt in San Francisco zou de PS5 reveal in de eerste twee weken van maart moeten gebeuren. De Twitteraar is erg zelfverzekerd van zijn zaak en laat zich dan ook flink negatief uit over alle andere geruchten die opdoken. Specifiek de geruchten over een onthulling in februari wimpelt hij hardhandig af.

  Toch heeft deze insider het wel vaker bij het verkeerde eind gehad. Zo liet hij in het verleden op cryptische weten dat GTA 6 aangekondigd zou worden tijdens The Game Awards. Toen dit niet gebeurde ontkende hij dat hij van een directe aankondiging sprak. Wel is de twitteraar een van de eerste die publiekelijk liet weten dat de PS5 reveal niet in februari, maar in maart zou plaatsvinden.

  Conclusie: 50/50

  Wanneer komt de PS5 onthulling?

  Zoals je wel merkt zijn er veel geruchten die opduiken, maar hoeveel waarheid er in deze geruchten te vinden is blijft de vraag. Voor een groot gedeelte lijken ze allemaal de boot te missen en februari lijkt dan ook zeker niet in de kaarten te zitten. Dan blijven er nog een aantal maanden over waarin een onthulling wel plaats kan vinden. Na juni lijkt in ieder geval te laat als de geplande releasedatum van najaar 2020 door moet gaan.

  Gezien Sony niet naar de E3 gaat dit jaar blijven er nog maar een paar maanden over die realistisch lijken. In maart, april of mei moet het gaan gebeuren als je het ons vraagt. Uiteindelijk gaan we het allemaal meemaken de komende maanden.

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.