PS5 reveal: Deze games verwachten we!

  De PS5 reveal komt eraan met op de planning een eerste blik op de games die dit najaar moeten verschijnen op de nieuwe console van Sony. Welke games dat gaan worden is nog strikt geheim, maar we hebben wel al een goed idee welke games we gaan zien. Wij zetten de games die we verwachten te zien op een rij!

  Horizon Zero Dawn 2

  Laten we maar beginnen met de grootste klapper die we verwachten te zien tijdens de PS5 reveal, namelijk het vervolg op Horizon Zero Dawn. Hoewel de titel officieel nog niet is aangekondigd, zijn de speculaties over de game eindeloos en helpen recente lekken ook niet mee. Zo werden er al meerdere keren sollicitaties van Guerilla Games ontdekt die met een open wereld game te maken hadden.

  Gezien Horizon Zero Dawn de enige titel is van Guerilla die daadwerkelijk een open wereld heeft, lijkt deze reveal dan ook zo klaar als een klontje. Het origineel kwam inmiddels ook alweer drie jaar geleden uit en naar een vervolg werd sterk gehint. De verwachting is dan ook dat de game snel onthuld wordt en vervolgens uitgebracht wordt binnen een jaar.

  Bluepoint Games’ nieuwe titel

  Een andere titel waar al lang op gewacht wordt is het nieuwe project van Bluepoint Games. De studio staat bekend om haar uitstekende remasters van geliefde games, zoals in 2018 met Shadow of the Colossus en in 2015 met Uncharted: The Nathan Drake Collection. Eerder werd al duidelijk dat dit de grootste titel van de studio zal gaan worden, maar welke game een opknapbeurt krijgt is nog geheim.

  Als we geruchten moeten geloven, zal blijken dat de game die een remaster krijgt Demon Souls is. Het ondergesneeuwde kindje van From Software was de voorganger van Dark Souls, maar kreeg als PS3 exclusive nooit de liefde waar op gehoopt werd. Inmiddels smachten velen naar een remaster van de titel en geruchten wijzen er dan ook op dat deze onderweg is.

  Nieuwe Ratchet & Clank

  Al tijden gaan er geruchten over de aankondiging van de volgende titel in deze lijst. Sinds 2018 gaan er al geruchten rond over een nieuwe Ratchet & Clank game die in ontwikkeling zou zijn. De titel had volgens Colin Moriarty, voormalig PlayStation-redacteur van IGN, zelfs dit jaar al uit moeten komen, maar tot nu toe hebben we nog niets van de titel of het bestaan daarvan vernomen.

  Inmiddels wordt de game dan ook niet meer verwacht op de PlayStation 4, maar gokt men dat de titel rechtstreeks naar de PlayStation 5 komt. Wederom zou Insomniac Games, de makers van Marvel’s Spider-Man, de titel ontwikkelen. Het lijkt misschien gek dat de studio twee grote, exclusives in zo’n korte tijd kan maken, maar dat heeft te maken met het feit dat Insomniac twee teams heeft die los van elkaar games ontwikkelen.

  Wie zich dit realiseert, beseft ineens dat een vervolg op Ratchet & Clank wel eens dichtbij kan zijn. De PS5 heeft toch een leuke, kindvriendelijke titel nodig bij de lancering en het dynamische duo lijkt een ideale optie te zijn. Nu alleen de aankondiging nog.

  Gran Turismo 7

  Naast dat de PS5 reveal een goede titel voor de jongere spelers nodig heeft, houdt Sony tevens van een grote racetitel bij de lancering. Oorspronkelijk was Driveclub het idee voor de PlayStation 4 launch, maar door flink wat problemen ging dat idee niet door. Gezien het alweer een flinke tijd geleden is sinds de er een Gran Turismo is verschenen met een nummer in de titel, gokken we dat het officiële zevende deel voor de PS5 launch op de planning staat.

  Natuurlijk was er in 2017 wel Gran Turismo Sport, maar die week toch een beetje af van de traditionele titels. Bijzonder is dat GT Sport de enige Gran Turismo is op de PlayStation 4-generatie, terwijl de PS3 werd doodgegooid met nieuwe Gran Turismo-titels. Hoewel we niet verwachten dat dit opnieuw het geval zal zijn, is het niet moeilijk in te beelden dat het zevende deel er bijna aankomt.

  Polyphony Digital heeft sinds 2017 al geen nieuwe game meer uitgebracht en maakt al sinds het einde van de vorige eeuw Gran Turismo-games. Deze voorspelling lijkt dan ook zo klaar als een klontje.

  Godfall

  Natuurlijk kunnen we de allereerste titel die voor de PS5 werd bevestigd niet vergeten in deze lijst met games die we bij de PS5 reveal verwachten. De game die door Gearbox wordt uitgegeven heeft al enige details gekregen, maar veel blijft nog een mysterie. Zo weten we nu alleen dat het een looter-slasher betreft waarbij je constant nieuwe wapens zal vergaren om beter te worden.

  Het lijkt daarmee een beetje op Borderlands, maar in plaats van geweren krijg je bijlen en zwaarden. De game staat voor deze winter op de planning, maar veel meer details zijn nog onduidelijk. Hopelijk komt daar verandering in tijdens de PS5 reveal.

  Call of Duty: Black Ops Cold War

  Nadat eerder deze week de eerste beelden werden gelekt van de nieuwe Call of Duty, gokken we dat een aankondiging snel zal volgen. De nieuwe titel zou onderdeel zijn van de Black Ops-reeks en de naam Cold War dragen als we insiders mogen geloven. Het belooft dan ook een bijzondere CoD te worden in een al bijzonder jaar voor de bekende shooter-reeks.

  In 2020 verscheen namelijk al een Call of Duty-game in de vorm van Warzone en de nieuwe titel zou wederom door Treyarch gemaakt worden. Deze studio kennen we natuurlijk allemaal van de Black Ops-games, maar normaalgesproken krijgt de studio drie jaar om een titel te maken. Dit jaar lijkt dat niet het geval te zijn en dus zijn we benieuwd hoe de game eruit komt te zien.

  Ieder ander jaar hadden we de aankondiging nu al gehad, wat de situatie helemaal bizar maakt. Het lijkt wel alsof Activision de aankondiging niet wil doen tot een bepaalde console haar games uit de doeken doet. Een console waarmee Activision al jaren een deal heeft voor exclusieve content, oftewel PlayStation.

  FIFA 21

  Een andere titel waarvan we de aankondiging binnen enkele dagen verwachten is FIFA 21. De vraag is of de nieuwste footie van EA flinke veranderingen gaat meemaken door de hele situatie rondom het coronavirus. Verschillende competities zijn afgelast, maar de grootsten in Europa starten nu toch langzamerhand weer op. Hopelijk komt alles goed en kan EA haar aankondiging binnenkort doen.

  Wij verwachten de game vervolgens te zien bij de PS5 reveal om een aantal redenen. Zo was de game niet aanwezig bij de Inside Xbox-aflevering die draaide om third-party titels voor de Xbox Series X. De logische sprong is dat de game dan bij de concurrent te zien zal zijn. Tevens vindt EA Play Live plaats op 11 juni waar we meer van de game verwachten te zien, waarna het gemakkelijker is voor de consolemakers om de game ook op nieuwe hardware te laten zien!

  Warner Bros Montreal’s Batman-game

  Als laatste zetten we ook de nieuwe game van Warner Bros Montreal in deze lijst. De game werd vorig jaar in september al geteased, maar sindsdien is een aankondiging uitgebleven. Via een rapport werd duidelijk dat Warner Bros het idee had om dit jaar zelf een E3 persconferentie te geven, maar daar stak het coronavirus een stokje voor. De uitgever moet dus een andere oplossing zien te vinden.

  Nu kan er een losse persconferentie gehouden worden, maar is het ook mogelijk om de game te verwerken in het event waar miljoenen mensen al maanden naar uitkijken. Wij gokken dat het laatste idee wat aantrekkelijker klinkt voor de uitgever en dat we de nieuwe game eindelijk daar gaan zien. Wel verwachten we dat de game ook naar de PlayStation 4 komt.

  Update - De PS5 onthuld

  Inmiddels zijn we een aantal weken verder en is het duidelijk welke games we kunnen verwachten op de PlayStation 5. Zo zagen we de nieuwe Ratchet & Clank, genaamd Rift Apart, komt Horizon Forbidden West volgend jaar uit en zagen we uit het niets Spider-Man Miles Morales voor later dit jaar. Alleen hebben we nog geen releasedatum gekregen en is ook de prijs nog onduidelijk. Deze werden ook tijdens de State of Play van 6 augustus niet onthuld.

  Dit artikel is op 11 augustus 2020 bijgewerkt.

  x

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.