Ratchet & Clank: Rift Apart tijdens PS5 event aangekondigd

News
vrijdag, 12 juni 2020 om 12:00
88b94629 f82a 40f3 af69 2c1311c3e798f1591907503
Sony opende haar PS5 reveal event met een aantal trailers, waaronder eentje die bekende personages terug doet keren naar de next-gen console. De acitvolle platformer Ratchet and Clank komt namelijk naar de PlayStation 5 met een heel nieuw avontuur. Hun avontuur zal het duo dit keer door verschillende dimensies sturen.
De trailer is er duidelijk over: Ratchet en Clank zijn terug van weggeweest! Dimensies botsen met elkaar en het duo wordt achterna gezeten door bekende vijanden: robots. Terwijl ze vluchten schieten ze door allerlei dimensies heen waarbij hun omgeving telkens verandert. Het ene moment zitten ze in de ruimte, vlak daarna vallen zo door een canyon en weer daarna staan ze ineens op een piratenschip. Dan zegt Clank dat ze te laat zijn, maar Ratchet is nergens te bespeuren. In plaats daarvan is er een dame te zien. Is dit een nieuw karakter?

Vanaf de grond opgebouwd

De karakters zijn door ontwikkelaar Insomniac Games compleet vanaf de grond opgebouwd en zien er gelikter uit dan ooit. Ratchet heeft daarbij een nieuw arsenaal aan wapens bij zich om de robots en ander gespuis van zich af te slaan. Zo heeft hij de Shatterbomb die explosieven schiet, de Today Sprinkler en The Enforcer. Met dit laatste wapen kan Ratchet dimensionale gaten dichten zodat er geen vijanden meer door kunnen. De game biedt op die manier verse gameplay in een heel nieuw avontuur, waarbij flink gebruik zal gaan worden van de Dual Sense features zoals Haptic feedback.
In het scherm was tijdens de gameplaytrailer een HP balk te zien met daaronder een XP- balk. Dit duidt erop dat de game ook een level-systeem zal kennen waarbij je gaandeweg steeds sterker zult worden.
Wanneer Ratchet and Clank: Rift Apart precies uitkomt is nog onbekend.