Tiger King Joe Exotic in brief aan Trump en Kim Kardashian: 'Ik ga dood'

News
woensdag, 10 juni 2020 om 11:00
tiger king docuf1595960515
Na de Netflix series Tiger King is er nog steeds van alles te doen rondom Joe Exotic en ‘zijn’ dierentuin. Exotic zit inmiddels in de gevangenis, maar doet er alles aan om vrij te komen. Nu heeft de voormalig dierentuinbezitter een brandbrief gericht aan fans, Donald Trump en celebrities zoals Kim Kardashian geschreven. In de brief geeft hij aan dat hij doodgaat.
Op dit moment zit Joe Exotic, ofwel Tiger King, een celstraf van 22 jaar uit vanwege dierenmishandeling en het plannen van een moord op zijn rivale Carole Baskin. De gebeurtenissen die ertoe leidden dat Exotic in de nor belandde zijn te zien in de serie Tiger King op Netflix. Terwijl Exotic achter slot en grendel zit, is zijn dierentuin overgenomen door zijn aartsrivale Baskin en zijn zijn handlangers er tussenuit gegaan met zijn dieren.
Exotic schrijft nu in een brief naar president Trump, Kim Kardashian, Cardi B en zijn fans dat hij aan een immuunstoornis genaamd CVID lijdt en regelmatig bloedtransfusies nodig heeft om in leven te blijven. In de gevangenis heeft hij alleen al sinds januari geen bloedtransfusie meer gehad, waardoor hij nog maar twee tot drie maanden te leven heeft, aldus Exotic.

Smeekbede aan zijn fans

Hij smeekt fans in zijn brief om aan president Trump te vragen om zijn woord te houden en in de zaak te duiken om hem zo een wonder toe te kennen. Hiermee doelt Tiger King op een presidentieel pardon, waardoor hij op vrije voeten zou komen. Daarnaast vraag hij zijn fans om een nummer van Michael Jackson aan zijn man te laten horen. Hier lijkt al gehoor aan gegeven te zijn, want zijn man Dillon Passage geeft via Instagram aan hem niet in de steek gelaten te hebben.
Exotic schrijft in zijn brief ook een stuk voor Kim Kardashian en Cardi B. Hij vraagt de dames het voor hem op te nemen en hem te verdedigen, gezien hij niets verkeerds heeft gedaan anders dan ‘zich dwaas te gedragen om zijn dierentuin voor brandstichting te beschermen' en 'te voorkomen dat mensen zijn dieren iets aandoen’. Kim Kardashian heeft al eerder gedetineerden geholpen als advocate. Beide dames hebben nog niets laten weten over de brief en of ze de Tiger King te hulp zullen schieten.