Wat heb jij deze week uitgespeeld, gekocht en gekeken? (week 34)

Article
zondag, 29 augustus 2021 om 16:00
no more heroes 3f1604002352
De week zit er weer bijna op en dat betekent dat het tijd is om de balans weer op te maken. Welke games kwamen er allemaal door de brievenbus en welke films of series keken we? Wat heb jij deze week uitgespeeld, gekocht of gekeken?

Ralph

Uitgespeeld: No More Heroes III
Gekocht: -
Gekeken: -
Ik heb mij de afgelopen tijd bezig gehouden met de wondere wereld van Travis Touchdown. Beter bekend als No More Heroes III. De game is een typische Suda51 titel geworden, met een aantal bizarre keuzes, zoals de doodse en lege wereld (waarom doe je dat ons opnieuw aan, Goichi Suda?!).
Maar als de game in de flow komt met de boss fights en de verhalende cutscenes, dan snap je in één keer weer waarom je de No More Heroes games speelt. Die battles zijn zó goed en divers. Wat mij betreft mag Suda51 nooit stoppen met het maken van zijn bizarre, maar briljante games.
nswitch thelegendofzeldalinksawakening 02f1613729699

Marcus

Uitgespeeld: The Legend of Zelda: Link's Awakening (2019)
Gekocht: -
Gekeken: -
De afgelopen tijd heb ik de Link's Awakening remake weer eens gespeeld. Als liefhebber van de Gameboy en Gameboy Color Zelda's was ik meteen al erg tevreden over deze remake. Een tweede playthrough maakt dat gevoel alleen maar sterker. Het is jammer dat de framerate af en toe hapert en dat de chamber dungeons niet geweldig zijn, maar qua gameplay is hij fantastisch. Om nog maar te zwijgen van de soundtrack.
returnalf1620287655

Arran

Uitgespeeld: Psychonauts 2, Returnal
Gekocht: -
Gekeken: -
Na zes jaar wachten was het dan eindelijk zover. En in mijn mening was dit het wachten waard. Zoveel uitstel is vaak geen goed teken, maar Double Fine en Tim Schafer hebben gelukkig goed gebruik gemaakt van de tijd en een uitstekend en hilarisch vervolg voor het origineel gemaakt.
Man, wat vond ik die gameplay heerlijk. Het was uitdagend, snel en experimenteren met wapens was altijd leuk. Maar bereid je wel voor op een hevig verhaal! Terwijl Selene steeds verder in haar wanhoop verzinkt herinnert ze zich langzaam maar zeker waarom ze op de planeet is. En de conclusie ligt mij zwaar op de maag. Maar het paste goed bij de sfeer, dus ik was niet ontevreden.