Xbox Cloud Gaming nu voor alle Xbox Game Pass Ultimate abonnees beschikbaar

News
dinsdag, 29 juni 2021 om 10:30
xbox remote playf1610979878
Microsoft is er al een tijdje mee aan het testen geweest, maar de functie is nu voor iedereen beschikbaar: Xbox Cloud Gaming! Ten minste, als je een Xbox Game Pass Ultimate abonnee bent en in één van 22 ondersteunde landen woont.
Gamen op een PC of console is tegenwoordig niet de enige manier meer hoe je grote titels kan spelen. Na Google Stadia is namelijk ook Microsoft nu gekomen met een cloud gaming-dienst, genaamd Xbox Cloud Gaming. Het techbedrijf was er al langer mee aan het testen, maar nu is de dienst daadwerkelijk gelanceerd, hoewel het voorlopig nog wel even in de beta-fase blijft.
Om met Xbox Cloud Gaming aan de slag te gaan heb je een Xbox Game Pass Ultimate abonnement nodig. Daarmee krijg je normaal al toegang tot een hele bibliotheek aan games op de Xbox consoles en PC, maar die kan je nu overal waar je maar wil spelen. Je kan Xbox Cloud Gaming namelijk gebruiken op Windows 10 PC’s (en binnenkort natuurlijk ook Windows 11), Android devices en iPhones en iPads van Apple. Daarbij kan je gewoon spelen via de browser.

Xbox Cloud Gaming ook in Nederland?

Het betekent alleen niet dat alle Xbox Game Pass Ultimate abonnees meteen met Xbox Cloud Gaming aan de slag kunnen. Microsoft heeft de dienst namelijk eerst uitgerold in 22 landen. Welke dat precies zijn is niet bekend, maar we kunnen bevestigen dat Nederland één van de ondersteunde landen is.
Vanaf nu kan je dus overal met een hele bibliotheek aan games aan de slag op de hardware van de Xbox Series X. Bij sommige titels zal je alleen wel een controller aan moeten sluiten wanneer je bijvoorbeeld speelt op een smartphone. Anderzijds zijn er ook games beschikbaar die ondersteuning bieden via touch controls. Wil je de beste ervaring overal hebben, dan kan je een smartphone controller zoals de Razer Kishi aanschaffen.

Populair Nieuws