Wat worden de PS Plus Essential games voor februari 2023?

Article
maandag, 23 januari 2023 om 9:00
ps plus ps5f1631005854
Iedere maand kijken abonnees van PS Plus met spanning uit naar de bekendmaking van de nieuwe gratis PS Plus games. Zal Sony weer mooie games weggeven? Februari staat in het teken van de PSVR 2. Gaat Sony een PSVR 2 game opnemen in de line-up? Wij pakken onze glazen bol erbij en kijken naar de mogelijke opties.
Het is weer bijna eind van de maand en dan begint het weer te kriebelen: welke games gaat Sony gratis weggeven aan PS Plus Essential abonnees? Abonnees van deze dienst krijgen elke maand minimaal 2 maar meestal 3 games gratis om te claimen, waarvan er twee op PS4 te spelen zijn en ééntje op PS5. Deze maand lanceert Sony de PSVR 2, wat misschien ook nog zijn invloed heeft op de mogelijke games die Sony gaat weggeven.
Wij kijken alvast welke games mogelijk in de PS Plus line-up komen voor februari 2023.

Gran Turismo 7

We beginnen met de mogelijke klapper van de line-up: Gran Turismo 7. Deze prachtige racer van de hand van Polyphony Digital is een waar feest voor de autoliefhebber. De game is speelbaar op PS4, PS5, maar zal ook bij de lancering van de PSVR 2 speelbaar zijn in VR.
Gran Turismo is nu nog de grote ontbrekende racegame in het PS Plus aanbod, maar dit zou het perfecte moment zijn om daar verandering in te brengen. Gran Turismo 7 is inmiddels bijna een jaar op de markt en biedt meer dan 450 verschillende auto's uit allerlei klassen om mee te rijden op een groot aantal tracks over de hele wereld.
De game biedt een uitgebreide kennismaking met de rijke historie van een groot aantal bekende merken en iconische auto's, variërend van een Mazda, Subaru, Renault of Citroën GT en Dodge Viper tot een brede selectie Ferrari's, Lamborghinis en Maseratis. Ook is de lesschool weer terug, waar Gran Turismo je niet alleen laat rijden, maar ook béter leert rijden.
Wij kunnen eigenlijk geen betere game bedenken om de lancering van de PSVR 2 luister bij te zetten dan Gran Turismo 7.

Kena: Bridge of Spirits

Kena staat bij menig gamer hoog op het verlanglijstje. Deze game van Ember Lab volgt een jonge vrouw die geesten van overleden personen op weg helpt naar het hiernamaals. Klinkt luguber, maar dat valt reuze mee. De game ziet er prachtig uit en speelt erg prettig.
Kena is een echte adventure game. Ze moet vijanden verslaan met haar staf en spirits genaamd Rot verzamelen. Gaandeweg breidt Kena haar arsenaal aan aanvallen uit en krijgt ze de grote verantwoordelijkheid om de Rot god in ere en kracht te herstellen.
Kena is een fraaie game die wat ons betreft uitstekend bij PS Plus zou passen. Kena is dan ook onze tweede keuze voor de PS Plus line-up van februari 2023.

Scarlet Nexus

Scarlet Nexus is een typische Japanse game en zal bij sommigen dan ook onder de radar gebleven zijn. Onterecht, de game biedt een mooi, interessant verhaal aan over de roodogige Kasane Randall en haar mannelijke tegenpool Yuito Sumeragi. Hun verhaallijn loopt parallel en kruist regelmatig. Beide zijn onderdeel van de OSF, een verdedigingsdienst die de wereld moet beschermen tegen de Others.
Het vechtsysteem is bijzonder. Je gebruikt namelijk geen fysieke krachten, maar je hersenkracht, die je als wapen in kan zetten. De gevechten zijn snel en gevarieerd, met heel diverse, soms ronduit lugubere vijanden die elk hun eigen strategie hanteren.
Scarlet Nexus verdient het om bij een groter publiek bekend te worden en PS Plus geeft de game die kans. Dit is dan ook onze derde keuze voor deze maand.

Wanneer worden de gratis PS Plus games voor februari 2023 bekendgemaakt?

Sony maakt de gratis PS Plus Essential games elke maand beschikbaar op de eerste dinsdag van de nieuwe maand. De games worden dan de woensdag daarvoor bekendgemaakt.
Deze maand betekent dat dat de games erg laat bekendgemaakt worden: pas op 1 februari zal Sony de lijst officieel openbaar maken. De gratis games kunnen dan op dinsdag 7 februari daadwerkelijk geclaimed worden

Tot die tijd kunnen we de gratis games van januari nog claimen:
  • Star Wars Jedi: Fallen Order
  • Fallout 76
  • Axiom Verge 2
Iedere maand worden er nieuwe games toegevoegd die gratis te downloaden zijn voor PS Plus abonnees. De games worden niet van de gebruiker zelf, maar blijven wel speelbaar zolang je het PS Plus Essential of hoger abonnement hebt. Vergeet dus niet om alle games te claimen, ook als je nog geen PS5 hebt weten te bemachtigen.
Dit waren onze verwachtingen voor de line-up van PS Plus Essential in februari 2023. Wat hopen jullie dat Sony voor de PS Plus abonnees in petto heeft? Laat het weten in de comments!