F1-circuit krijgt boete door Max Verstappen

News
maandag, 23 januari 2023 om 9:30
si202204240699 newsf1651677485
Het F1-circuit Autodromo Internazionale Enzo e Dino Ferrari in Imola heeft van de gemeente een boete gekregen. De schuldigen voor de boete zijn niemand minder dan Max Verstappen en Red Bull Racing.
Formule 1-teams huren geregeld een circuit af voor een speciaal evenement of om mooie beelden te schieten. Dat heeft Red Bull Racing ook gedaan in oktober, toen het naar Imola afreisde om daar opnames te maken met Max Verstappen.
De regerend wereldkampioen reed daarbij alleen niet in de RB18 - het is namelijk niet toegestaan om tijdens promotie-evenementen in de huidige of recente auto’s te rijden. In plaats daarvan stapte Verstappen in de RB09, die het team van Red Bull gebruikte in 2013 en waarmee de laatste titel van Sebastian Vettel werd gewonnen.
De auto’s van die generatie maakten alleen gebruik van een V8-motor die een stuk meer geluid produceren. Dusdanig veel meer dat de geluidsnormen zijn overschreden tijdens het evenement. Daarom moet het circuit nu een boete betalen aan de gemeente.

Red Bull-event een unicum

De boete wordt niet zomaar uitgedeeld door gemeente, want er moet blijkbaar veel geluid worden geproduceerd om de normen te overschrijden. Volgens Elena Penazzi, die in de gemeenteraad van Imola zit, zijn er namelijk veel activiteiten georganiseerd op het circuit en was het event met Red Bull Racing de enige keer dat er teveel geluid werd geproduceerd. Dat legt ze uit aan Corriere dello Sport.
Het is onduidelijk of het circuit de boete gaat doorsturen naar de Red Bull Racing. Het team zal er in ieder geval niet wakker van liggen. Het gaat namelijk om een boete van 500 euro.

Populair Nieuws