Problemen met je game? Andere PS5-spelers helpen je nu verder

Article
donderdag, 25 april 2024 om 13:00
ps5 liggendf1653392944
Soms voel je je in een game even heel slim, maar het kan ook gebeuren dat je een puzzel of een uitdaging een tijdje probeert zonder resultaat. Met een nieuwe PS5-update kun je nu tips krijgen van andere spelers van dezelfde game.
We denken allemaal graag dat we goed zijn in games, maar het kan de beste overkomen dat je even vastzit. Ineens verwekelijken je hersenen en gebeurt er niets meer achter je ogen. Daar heeft PlayStation al een tijdje een oplossing voor, maar die wordt met een nieuwe update uitgebreid, zo is te lezen op de PlayStation Blog.
Via de Game Help feature kon je namelijk al een tijdje hints zien die de ontwikkelaars voor je hadden voorbereid. Nu kunnen andere spelers ook gameplay-beelden bijdragen om je verder te helpen. Dan moet de game wel de Community Game Help feature ondersteunen.
Om Community Game Help te zien moet je tijdens het spelen op de PS-knop op je controller drukken. In het Control Center dat dan opent kies je vervolgens een optie waar “hints inside” bij staat. Dat kan bijvoorbeeld bij Game Help zijn, maar ook bij Trophies.

Hoe draag je bij aan Community Game Help op PS5?

Als je zelf heel goed bent in een game, kun je natuurlijk je eigen gameplay-beelden bijdragen. In het Captures & Broadcasts-menu kun je onder Captures > Auto Captures > Community Game Help aangeven dat je je captures bij wil dragen aan Community Game Help.
Als je een bepaalde activiteit afrondt in een game wordt jouw gameplay vervolgens automatisch vastgelegd. Na goedkeuring van een moderator kan je filmpje gebruikt worden voor een hint.
Overigens is dit niet het enige dat de nieuwe PS5-update toevoegt. In Remote Play laten sommige games nu constant zien dat je verbonden bent, maar dat kun je vanaf nu uitzetten. De update is nu te downloaden op je PS5.