Grote gratis game in Epic Store uitgelekt

News
donderdag, 25 april 2024 om 12:00
epic gamesf1645113725
Epic Games geeft wekelijk gratis games weg in de eigen Store. Daarbij wordt vaak ook al bekendgemaakt welke game de week daarna weggegeven zal worden. Nu is voortijdig al uitgelekt welke game PC gamers volgende week gratis gaan krijgen en dat is er zeker eentje om naar uit te kijken.
De Epic Games Store staat bekend om zijn gratis games. Elke week geeft Epic één of meer games gratis weg in de Store. Voor veel gamers is dit de ideale manier om een flinke catalogus aan games op te bouwen. Ook deze week gaat Epic weer twee games toevoegen, later vandaag zullen The Big Con en Town of Salem 2 gratis te scoren zijn.
Wat nog niet bekend was, is welke game de week daarna weggegeven gaat worden, maar dankzij de betrouwbare leaker Billbil-kun weten we dat nu vrijwel zeker. Ondanks dat de game nog niet aangekondigd is, heeft Billbil-kun een uitgebreid verleden met nauwkeurige voorspellingen. Voor volgende week heeft Epic Games volgens Billbil-kun een mooie game in petto. Van 2 tot 9 mei kunnen alle PC gamers de game Orcs Must Die 3 gratis in de Epic Store scoren.

Orcs Must Die 3 gratis

Orcs Must Die is een Tower Defense game, maar wel met veel meer actie dan je gewend bent. Als leerling tovenaar is het jouw taak rifts te verdedigen tegen hordes aanstormende Orcs. je houdt ze tegen met een diversiteit aan kleurrijke vallen en speciale aanvallen.
In tegenstelling tot de meeste Tower Defense games speel je Orcs Must Die 3 niet top-down, maar in third person perspective. Hierdoor sta je midden in de actie. Orcs Must Die 3 wordt veelal goed gewaardeerd en scoort op Epic-concurrent Steam zelfs een 9.

Ook deze week gratis games in de Epic Games Store

Niet alleen volgende week zijn er gratis games in de Epic Store te vinden. Ook deze week kan je al twee toffe games claimen. De eerste game is Industria, een first person shooter in een parallelle tijdslijn, net voor het einde van de Koude Oorlog. Je zoekt een oud-medewerker in Oost Berlijn en ontsleutelt een duistere geschiedenis in een parallelle dimensie. Wat was je collega aan het onderzoeken?
De tweede gratis game deze week is flink luguber. Laat je niet misleiden door de old-school graphics, LISA is een game voor volwassenen. Je racet door een bar en verwoest landschap genaamd Olathe en moet zien te overleven. Dat is niet makkelijk en vergt dat je het laatste beetje beschaving van je afwerpt.
LISA is eigenlijk twee games in één, in dit pakket krijg je zowel Lisa - The Painful als Lisa - The Joyful te spelen.

Elke week gratis games in de Epic Games Store

In tegenstelling tot veel andere 'gratis' games zijn de wekelijkse gratis games in de Epic Games Store echt gratis. Je hoeft er niets voor te doen, behalve het claimen van de game.  Je hebt er geen abonnement voor nodig en hoeft er geen andere aankoop voor te doen. Eenmaal geclaimed blijft de game voor altijd van jou.  Wie regelmatig games in de Epic Games Store claimt heeft zo al honderden gratis games weten te scoren, waaronder Death Stranding, Homeworld Remastered Collection, Fallout New Vegas, Warhammer 40,000: Gladius - Relics of War, Shadow Tactics - Aiko's Choice, Dishonored en nog veel meer.
Naast de wekelijkse gratis games heeft Epic nog veel meer games die je gratis kan scoren. De Epic Games Store heeft ook een grote lijst games die altijd gratis te spelen zijn.
Daar zijn bekende namen bij, zoals Rocket League, Paladins, Smite, Genshin Impact, Neverwinter, Fortnite, World of Warships, Trackmania en League of Legends. De complete lijst gratis games vind je hier.
Let op: je kan de wekelijkse gratis games alleen in de periode tussen donderdag 17.00 uur en precies een week erna claimen, maar de game is en blijft daarna voor altijd in je account en gratis te spelen. Je hoeft de game niet eens te downloaden of te spelen, als je de game in de gratis periode claimt is hij daarna op elk moment te downloaden uit de Epic Games Store.