De beste PS5 games om op de PlayStation Portal te spelen

Article
dinsdag, 09 april 2024 om 15:00
project q playstationf1686218815
Met de PlayStation Portal ben je niet meer gebonden aan je televisie voor je PS5 games. Dit zijn de beste titels om overal in huis van te genieten met de Portal.

God of War Ragnarok

De PlayStation Portal is niet een echte handheld, zoals initieel werd verwacht toen het product opdook. In plaats daarvan streamt het apparaat games van je PlayStation 5 naar de Portal, waardoor het afgeraden wordt om competitieve online games te spelen. Gelukkig zijn er genoeg ijzersterke singleplayer PS5 games te vinden, zoals God of War Ragnarok.
De sequel is volgens velen op vrijwel alle vlakken beter dan het ‘origineel’ uit 2018 en daar is onze Luuc het mee eens, hij beloonde God of War Ragnarok namelijk met een 9,8 in zijn review. Het verhaal is van epische proporties, het vechtsysteem is verbeterd, de cast aan personages is fenomenaal en je komt tijdens je reis constant nieuwe dingen tegen.
God of War Ragnarok draait daarnaast ook heerlijk soepel op de PlayStation Portal, waardoor het een ideale game is om onderuitgezakt op de bank te spelen. Of in bed. Of op elke plek in het huis die je maar kan bedenken.

Baldur’s Gate 3

Als er één game een grote verrassing was vorig jaar, dan is het wel Baldur’s Gate 3. Doorgewinterde Baldur’s Gate-fans keken er al een tijdje naar uit, maar het bleek een gigantische mainstream hit, die bovendien vele Game of the Year-awards heeft gewonnen.
Baldur’s Gate 3 is het beste te omschrijven als een D&D 5th Edition-campagne verpakt als game. Spelers worden gedropt in de Sword Coast, ontmoeten een bonte cast aan memorabele personages (die bovendien buitengewoon goed zijn ingesproken) en hebben één groot probleem: er zit een parasiet verstopt achter hun oog. Hoe je dat wil oplossen, mag je helemaal zelf bepalen.
Tijdens het avontuur in Baldur’s Gate 3 staat keuzevrijheid voorop en mag je zelf zo’n beetje alles bepalen, van de samenstelling van je party tot aan het aanpakken van allerlei situaties en quests. En dankzij het tactische turn-based vechtsysteem is de game ideaal om te spelen op de PlayStation Portal.

Marvel’s Spider-Man 2

Niet alleen Baldur’s Gate 3 werd bestrooid met Game of the Year-awards vorig jaar, dat was ook het geval voor Marvel’s Spider-Man 2. Insomniac Games heeft bizar snel werk geleverd door in vijf jaar tijd na Marvel’s Spider-Man de Miles Morales-uitbreiding te ontwikkelen, Ratchet & Clank: Rift Apart en de Spider-Man sequel.
Ondanks dat snelle werk heeft de studio niet ingeleverd op kwaliteit. New York is nog een stuk groter geworden in de sequel en leuker dan ooit om doorheen te slingeren, mede dankzij de toevoeging van de Web Sings. In de stad is bovendien meer dan genoeg te doen, zijn er nieuwe pakken en vaardigheden om mee te stoeien en heeft de game een sterk verhaal.
Zelfs een zondagmiddag vullen door op de bank te liggen met de PlayStation Portal en te slingeren door de stad in Marvel’s Spider-Man 2 klinkt ons al als muziek in de oren. En dankzij het grote en kleurrijke 8-inch scherm van de Portal mis je ook niks van de pracht en praal in de game.

Alan Wake 2

Maar liefst dertien jaar lang hebben fans van Alan Wake moeten wachten op een vervolg en vorig jaar was het eindelijk zover. En Alan Wake 2 was het wachten waard, want de nieuwe game van Remedy Entertainment is een griezelige topper geworden.
De sequel is namelijk een echte survival horror, waar de originele Alan Wake nog een action-adventure was. Spelers stappen weer in de schoenen van de gelijknamige schrijver of de FBI-agent Saga Anderson. Laatstgenoemde wordt op de zaak van een reeks rituele moorden gezet, terwijl Alan al dertien jaar lang vastzit in een alternatieve dimensie.
Al snel zullen beide personages vreemde vijanden tegenkomen, die uitgeschakeld kunnen worden door een mix van vuurwapens en een zaklamp. Bereid je er alleen wel op voor dat er veel schrikmomenten zitten in Alan Wake 2. Gooi dus niet van de schrik je PlayStation Portal door de kamer.

Sea of Stars

Als je met de PlayStation Portal even rustig wil genieten van een mooie JRPG, dan ben je met Sea of Stars aan het juiste adres. De nieuwste game van Sabotage Studio heeft een beeldschone, retro art-style en draait om twee helden - Valere en Zale - die de kracht van de zon en maan moeten inzetten om een duivelse alchemist te stoppen.
Sea of Stars maakt gebruik van turn-based combat, wat ideaal is voor de Portal. Daarnaast ben je niet alleen bezig met vechten, maar kom je ook allerlei personages tegen en mag je je grijze hersencellen inzetten om puzzels op te lossen. Ben je een liefhebber van old-school RPG’s als Chrono Trigger, dan wil je Sea of Stars niet missen.