De populairste game van het afgelopen half jaar

Article
zondag, 26 juli 2015 om 13:35
xgn google image
In de eerste helft van 2015 zijn er een aantal fantastische games uitgekomen. In de poll van vorige week vroegen we jullie welke game jullie daarvan de beste vonden. De stemmen zijn geteld: dit is volgens jullie dé uitblinker van het afgelopen half jaar!
In de poll konden jullie stemmen op vier games die eerder in 2015 zijn uitgekomen en elk een 9,5 in onze reviews hebben verdiend. Die games waren Batman: Arkham Knight, Bloodborne, de PC-versie van Grand Theft Auto V en The Witcher 3: Wild Hunt. Maar volgens jullie steekt één van deze games met kop en schouders boven de andere drie uit.
Voordat we onthullen welke game dat is, kijken we eerst op welke plek de andere games geëindigd zijn.

4. Bloodborne

Met 11 procent van de stemmen is het duistere Bloodborne op de vierde plek terechtgekomen. Hoewel veel spelers met veel plezier monsters doodden in de gothische stad Yharnam, was Bloodborne niet populair genoeg om de bovenste plek op deze lijst te veroveren. Maar Bloodborne is daarmee uiteraard geen slechte game.
De onheilspellende setting, de kolossale monsters en het goed uitgewerkte vechtsysteem maken deze game namelijk zo meeslepend, dat we hem in onze review tot de eerste, echte klassieker voor de PlayStation 4 bestempelden. En dan hebben we het nog niet eens gehad over de uitdaging en multiplayerstand die het spel biedt!
75651

3. Grand Theft Auto V (PC)

Grand Theft Auto V kwam natuurlijk voor het eerst uit in 2013, maar pas in april van dit jaar konden we ermee aan de slag op de PC. Gelukkig heeft ontwikkelaar Rockstar die wachttijd goed gebruikt door de PC-versie tot in de puntjes uit te werken. Deze editie van de game is niet alleen de allermooiste op grafisch gebied, maar bevat ook leuke toevoegingen.
Denk bijvoorbeeld aan de uitgebreide video-editor, waarmee je je eigen filmpjes in het spel kunt opnemen en monteren. Wij vonden de PC-uitvoering van Grand Theft Auto V de ultieme versie van de game. De 15 procent van de bezoekers die op deze game hebben gestemd, zijn het daar sowieso mee eens!
75652

2. Batman: Arkham Knight

De game werd meerdere malen uitgesteld en de verwachtingen liepen ondertussen steeds hoger op. Toch wist de afsluiter van Rocksteady’s Arkham-trilogie al die verwachtingen waar te maken. Dat leverde Batman: Arkham Knight maar liefst 25 procent van jullie stemmen en daarmee de tweede plaats op deze lijst op.
In het spel wordt Batman geconfronteerd met een teruggekeerde Scarecrow, de mysterieuze Arkham Knight en tal van andere vijanden, die de handen ineen hebben geslagen om de Dark Knight voor eens en altijd uit te schakelen. Met toegang tot heel Gotham City, handige gadgets en de Batmobiel is Batman in deze game op zijn best.
75653

1. The Witcher 3: Wild Hunt

Maar er kan natuurlijk maar één winnaar zijn en dat is The Witcher 3: Wild Hunt. Het nieuwste avontuur van Geralt werd door jullie overweldigend tot de beste game uit de eerste helft van 2015 gekozen. The Witcher 3 kreeg namelijk 49 procent van de stemmen; voor bijna de helft van de polldeelnemers was deze game dus de absolute topper.
Dat is niet zo vreemd: CD Projekt RED heeft ziel en zaligheid in de grote, open spelwereld gestopt. Werkelijk overal kun je iets bijzonders aantreffen en de omgevingen, mensen, mystieke wezen en monsters worden bloedmooi in beeld gebracht. Tel de spannende gevechten en het ijzersterke verhaal bij op en je hebt een nieuwe standaard in gaming.

Populair Nieuws