Anno 2205 Preview - Naar de sterren en daar voorbij

  De Anno-serie is al jaren een bekende naam in het strategiegenre, maar wat doe je als je eigenlijk alles wel een beetje gedaan hebt? Inderdaad. Dan kijk je naar de toekomst, en daar hoort natuurlijk het reizen naar andere planeten bij. Anno 2205 E3 Preview bracht ons naar de maan en terug.

  Door de toegevoegde mogelijkheid om tussen planeten te wisselen, is de wereld van Ubisofts' Anno 2205 groter dan ooit. Het gevaar hierbij is dat Anno hierdoor het oog voor detail verliest waar de serie om geroemd wordt, maar bij de demo die we zagen bewijst het tegendeel.

  Inzoomen naar oogstrobots

  Terwijl jij je samenleving probeert te managen (of dat nu op aarde of op de maan is), kun je op ieder moment inzoomen en tot in het kleinste detail zien wat er gaande is. Kijk bijvoorbeeld naar graanvelden, en van dichtbij zie je de robots die er boven zweven om te oogsten.

  Over vliegende oogst-robots gesproken. Om ervoor te zorgen dat het toekomstbeeld van Anno 2205 zo geloofwaardig mogelijk overkomt, heeft de ontwikkelaar gesproken met wetenschappers en onderzoekers, die zich specialiseren in de techniek van de toekomst. Een interessant en vooral leuk punt voor mensen die daar geïnteresseerd in zijn, omdat het dus echt loont om te zien hoe bepaalde dingen over een jaar of tweehonderd werken.

  Voordat je met een raket door de ruimte vliegt en je basis op een andere planeet wegzet, begint je Anno avontuur gewoon op aarde. Hier leer je de fijne kneepjes van het vak, en maak je kennis met de nieuwe gebouwen en mogelijkheden die de game te bieden heeft. Zodra je ook aan land gaat op een andere planeet, wordt er een nieuw overzichtsscherm aan je game toegevoegd, waarmee je snel kunt wisselen tussen verschillende planeten.

  Anno 2205 E3 Preview

  Zelfvoorzienende maanbevolking

  Een belangrijk doel van Anno 2205 is om de bevolking op andere planeten zelfvoorzienend te maken. In het begin zul je nog goederen van de aarde naar de maan versturen, maar uiteindelijk is het de bedoeling dat je maanbewoners ook hun eigen boontjes kunnen doppen. Wat begint als een kleine nederzetting, groeit zo uit tot een enorme stad in een krater op de maan, wat er echt heel erg tof uitziet.

  Het leven op de maan is nu eenmaal anders dan wij op aarde zijn gewend. Zo is het raadzaam om te bouwen in een krater, omdat daar minder straling is, en zul je schilden moeten ontwikkelen en onderhouden om ervoor te zorgen dat je creaties niet teniet worden gedaan door de inslag van een meteoriet.

  Het gave aan Anno 2205 is dat er achter ieder onderdeel van de gameplay een logische verklaring lijkt te zitten. Zo ga niet voor niets naar de maan, maar neem je deze immense onderneming om aan zeldzame grondstoffen te komen, die worden gebruikt om smartphones en andere apparaten te maken. Hier valt dus een flinke zak geld mee te verdienen, wat genoeg reden is voor jou als speler om de aarde te verlaten.

  Anno 2205 E3 Preview

  Anno 2205 E3 preview: Complex en eenvoudig tegelijk

  Wat ons vooral bijgebleven is van de Anno 2205 preview op de E3 was de eenvoud waarin deze complexe game op je scherm verschijnt. Er gebeurt van alles, maar door slimme menu’s en het handige overzichtsscherm, ben je altijd op de hoogte van wat er gebeurt, zelfs als er op meerdere planeten tegelijk iets gaande is.

  Dit zal er voor zorgen dat nieuwe spelers niet worden afgeschrikt, maar dat veteranen nog steeds tot in het kleinste detail uit kunnen werken hoe hun wereld moet werken, en zeker nu je het aardoppervlak verlaat is er voor deze doelgroep meer dan genoeg om te ontdekken.

  Anno 2205

  Verkijgbaar vanaf 3 november 2015

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.