Point of Interest: Dubrovnik bezoeken als Game of Thrones-fan

Article
woensdag, 01 mei 2024 om 16:00
game of thronesf1638269257
Eén van de meest iconische locaties in Game of Thrones is King’s Landing, de hoofdstad van Westeros. Als fan kan je je ook wanen in de magische wereld van George R.R. Martin, door een tripje te boeken naar Dubrovnik.
Later dit jaar is het eindelijk tijd voor seizoen 2 van House of the Dragon, de prequel-serie op Game of Thrones. De show weet op veel vlakken de vibe van de originele show goed over te brengen, maar voor de productie is wel een grotere verandering gemaakt. Er worden namelijk nu meer scènes geschoten in de studio, in plaats van bijna alles op locatie te schieten. Dat werkt een stuk makkelijker voor een fantasyserie als House of the Dragon, maar het doet wel een beetje af aan de magie.
Aangezien de prequel-serie zich afspeelt op veel dezelfde locaties als Game of Thrones, reist de productie af en toe wel af naar dezelfde plaatsen als de originele HBO-serie. Het plaatsje Cáceres in Spanje werd bijvoorbeeld gebruikt voor een aantal scènes in King’s Landing, maar in House of the Dragon is dat nu de hoofdlocatie als er beelden geschoten moeten worden in de buitenlucht in de hoofdstad van Westeros.

Lopen door King’s Landing

Maar Cáceres was niet de plaats waar de meeste scènes werden geschoten voor King’s Landing in Game of Thrones. Daarvoor werd namelijk vooral gebruikgemaakt van de Kroatische stad Dubrovnik. De eeuwenoude stad, die waarschijnlijk al is gebouwd in de 7de eeuw na Christus, is eigenlijk één groot historisch openluchtmuseum en een ideale stad om te bezoeken voor grote Game of Thrones-fans.
Als je door de stad loopt, dan zul je veel bekende locaties tegenkomen waar diplomatiek overleg werd gevoerd, mensen werden vermoord of waar in de schaduwen hoogverraad werd gepleegd. Er speelde zich van alles af in King’s Landing.
Wil je echt de precieze locaties achterhalen waar scènes uit Game of Thrones zijn geschoten en meer informatie te weten komen, dan is het zelfs mogelijk om een speciale tour te boeken. Sinds het succes van de serie heeft de stad een flinke toevoer aan fans gekregen, dus veel locals zijn daar goed op ingespeeld.
Anderzijds is het ook mogelijk om een website te bezoeken die speciaal is gericht op de filmlocaties van Game of Thrones in Dubrovnik. Op die manier kan je zelf ook speuren waar de memorabele scènes zich hebben afgespeeld.

Populair Nieuws