‘Game of Thrones-prequel krijgt zelf ook prequel’

News
vrijdag, 09 februari 2024 om 13:30
rhys ifans as otto hightowerf1649836018
Game of Thrones is inmiddels alweer bijna 5 jaar afgelopen, maar de franchise is bij HBO nog springlevend. Dit jaar wordt bijvoorbeeld een tweede seizoen van House of the Dragon verwacht. Nu zou die prequel nog een eigen prequel krijgen.
In 2022 ging HBO 200 jaar terug in de tijd voor een Game of Thrones-prequel. House of the Dragon vertelt het verhaal van het huis Targaryen. Nu meldt The Hollywood Reporter dat er serieus gewerkt wordt aan een prequel-serie voor House of the Dragon.
Die zou op dit moment Aegon’s Conquest genoemd worden en zich niet al te lang voor House of the Dragon afspelen. In de serie is te zien hoe Aegon Targaryen bijna alle rijken van Westeros weet te verenigen. De serie wordt intern al langer besproken, maar nu zou er een schrijver voor zijn aangenomen.
Het gaat om Mattson Tomlin. Hij heeft nog een aantal projecten met een flinke naamsbekendheid. Zo is hij showrunner van een Terminator-animatieserie voor Netflix. Ook heeft hij meegewerkt aan het script van The Batman en wordt hij zelfs co-schrijver van het tweede deel.

House of the Dragon-prequel Aegon’s Conquest één van vele spin-offs

Als Aegon’s Conquest in productie gaat, wordt het de derde spin-off van Game of Thrones. Naast House of the Dragon is er namelijk ook groen licht voor A Knight of the Seven Kingdoms: The Hedge Knight. Er zijn ook nog veel andere ideeën besproken binnen HBO.