Point of Interest: het liefdesbankje uit The Fault in Our Stars

Article
woensdag, 24 april 2024 om 16:00
the fault in our stars
The Fault in Our Stars wordt gezien als één van de meest hartverscheurende liefdesfilms. Ben je groot fan van de film? Dan kan je eenvoudig langs de filmlocatie van één van de meest iconische scènes gaan, die we uitlichten in de Point of Interest van deze week.
In 2012 kwam het boek The Fault in Our Stars uit en het duurde niet lang voordat de filmrechten werden verkocht aan 20th Century Fox. Slechts twee jaar later kwam namelijk al de film uit, onder dezelfde naam als het boek, met Shailene Woodley en Ansel Elgort in de hoofdrollen.
The Fault in Our Stars vertelt het verhaal van Hazel (Woodley), die al van kinds af aan lijdt aan schildklierkanker, dat ook nog eens is uitgezaaid naar haar longen. Onder aanmoediging van haar moeder gaat ze naar een praatgroep voor kankerpatiënten. Daar ontmoet ze Gus (Elgort), die een been is verloren aan botkanker, maar sindsdien in remissie is gegaan.
Hazel en Gus bouwen al snel een goede band op en ze lezen elkaars favoriete boeken. Naar aanleiding van Hazels favoriete boek verrast Gus haar met een trip naar Amsterdam, zodat ze daar de schrijver van het boek kunnen spreken.

Toerist spelen in Amsterdam

Tijdens de trip naar Amsterdam vindt de meest iconische scène in de film plaats, op een simpel bankje aan het water. Daar vertelt Gus iets ingrijpends aan Hazel. Als je deze filmlocatie wil bezoeken, dan kan je daar eenvoudig komen. Het bankje staat namelijk voor Leidsegracht 2, wat vanaf Amsterdam Centraal Station twintig minuutjes lopen is. En met de fiets ben je er al in vijf minuten.
Maar dat is niet de enige iconische locatie in Amsterdam in The Fault in Our Stars. Zo gaan Gus en Hazel bijvoorbeeld ook naar het Anne Frank Huis toe, waar ze hun eerste kus met elkaar delen. Ook het American Hotel, het Rijksmuseum en de bekende trams van Amsterdam spelen een rol in de film.
Heb je The Fault in Our Stars nog niet gezien? Dan kan je de film nu kijken op Disney+.