Op zoek naar LEGO ideeën? Je vindt ze in dit gratis tijdschrift

Article
woensdag, 01 mei 2024 om 15:00
legoworldf1690875232
Er zijn veel mooie LEGO-sets voor volwassenen, maar de voorliefde voor dit speelgoed begint vaak al op jonge leeftijd. Voor die jonge kinderen is er een LEGO-tijdschrift, met onder andere inspiratie voor het bouwen. Dat tijdschrift is zelfs helemaal gratis.
Heb je een kleine in huis die graag met LEGO speelt? Misschien kun je die een plezier doen met LEGO Life. Dit tijdschrift wordt uitgegeven door LEGO zelf en is helemaal gratis.
Je hoeft letterlijk bijna niets te doen om LEGO Life in de brievenbus te ontvangen. Als je inlogt op de LEGO-website en op deze pagina op “Meld je nu aan” klikt, hoef je alleen nog maar je adres op te geven en de naam en leeftijd van het kind dat het tijdschrift gaat lezen. Daarna krijg je vier keer per jaar LEGO Life in de brievenbus.
lego 708088 1280

Twee versies voor de jongste kinderen

Dat je de leeftijd van de lezer moet invullen is niet toevallig. Het tijdschrift is er namelijk in twee versies: één voor kinderen van 5 en 6 jaar oud en één voor kinderen van 7 tot 9 jaar oud. De inhoud is speciaal afgestemd op de leeftijd van de lezer.
In principe stopt je abonnement wanneer je kind ouder is dan 9. Je kunt het nog een jaartje verlengen, maar LEGO raadt aan om voor oudere kinderen de LEGO Life app te downloaden.

Wat staat er zoal in LEGO Life?

Zoals in veel tijdschriften voor kinderen vind je in LEGO Life onder andere stripverhalen. Verder zijn er puzzels en andere activiteiten te vinden. Maar in een tijdschrift over LEGO mogen bouwwerken natuurlijk niet ontbreken.
Er staan dan ook instructies voor kleine bouwwerken in het tijdschrift. Ook kun je je eigen creaties insturen en zien wat andere bouwers van over de hele wereld zoal hebben gebouwd. Wie weet krijgt de lezer daar zelf nieuwe ideeën van.

Oude edities teruglezen

Zoals gezegd verschijnt het tijdschrift vier keer per jaar. Om precies te zijn zijn er edities in januari, maart, juli en november. Afhankelijk van wanneer je je aanmeldt kan het dus even duren voor er daadwerkelijk iets op de mat ligt.
Maar terwijl je wacht kun je wel het archief induiken. Voorgaande nummers zijn namelijk in pdf-vorm op het internet te lezen. Informatie over nieuwe sets is dan misschien wat verouderd (sommige sets zijn misschien zelfs al uit de handel), maar er staat vast evengoed nog wat leuks in de oude nummers.