PlayStation Plus game Deus Ex Mankind Divided tips

Article
dinsdag, 02 januari 2018 om 18:00
xgn google image
Het nieuwe jaar is begonnen, dat betekent nieuwe Playstation Plus games om te downloaden in januari! Deus Ex Mankind Divided is daar ongetwijfeld de grootste van. Mocht je als nieuweling in de franchise stappen of je kennis even willen bijslijpen, dan zijn hier vijf Deus Ex Mankind Divided tips om je in een bad ass Adam Jensen te transformeren!
Deus Ex Mankind Divided is het vervolg op het geprezen Human Revolution. Alhoewel het tweede deel aanzienlijk minder goed verkocht, is het toch één van de betere RPG’s op de huidige generatie consoles en PC. Deze maand is hij te downloaden als PlayStation Plus game, dus dit is je kans als je hem nog niet hebt gespeeld! Square Enix heeft een pauze ingelast voor de serie, dus haal alles uit je (voorlopig) laatste uurtjes met Adam Jensen met deze tips.

Kies je augmentations wijs

Het mooie aan Deus Ex Mankind Divided is dat je een eigen speelstijl kan hanteren, dus het is handig daar alvast rekening mee te houden. Als jij graag guns blazing overal doorheen marcheert, dan doe je er goed aan om hit points en health regeneration te upgraden.
Toch blijven Deus Ex games een sterke focus op stealth houden en het loont dan ook het meeste om te investeren in upgrades die deze speelstijl ondersteunen. Augmentations als Smart Vision, Hacking Capture en Glass-Shield Cloaking zijn bijzonder handig wanneer je stilletjes langs de terroristen sluipt.
124069

Verken de omgeving

De wereld in Mankind Divided is vol schokkende geheimen zoals een beetje munitie voor je wapen of een Praxis Kit onder een vloerplaat. Niet alleen maakt het verkennen van de vele omgevingen waar je komt de game leuker, je leert er ook veel over via notities, magazines of emails en verzamelt bovendien waardevolle loot.
Jensen is geen rijke playboy zoals Bruce Wayne en moet keuzes maken in wat hij voor gadgets wil kopen. Met een beetje geduld en het uitkammen van de gebieden waar je komt, kun je heel wat uitgaven besparen. Je kunt zelfs je eerlijk gevonden bezittingen verpatsen aan een dealer en daar misschien wel een leuk wapen voor terugkopen.
124070

Voltooi zoveel mogelijk sidequests

In tegenstelling tot enkele andere games waarbij sidequests een oneindige bron van herhaling en ellende vormen, zijn ze in Mankind Divided wel degelijk leuk om te doen en geven ze de wereld betekenisvolle content. De kleine verhalen zijn vaak verweven met het hoofdverhaal, bieden redelijk wat uitdaging en je krijgt er altijd iets moois voor terug. Vooral de ervaringspunten die je opdoet en extra ‘monnies’ zijn essentieel voor het doorlopen van het hoofdverhaal op moeilijkere niveau’s.
Meer augmentations en items geven je namelijk meer opties om een situatie aan te pakken. Zo komt Jensen er al snel achter dat hij meer speciale aanpassingen in zijn lichaam heeft dan hij in eerste instantie dacht. Via David Sarif komt hij in een sidequest op het pad van een dokter die er meer van weet. In zijn appartement ligt onder andere een keycard van de Tai Yong Medical group, waarmee je later in de game een kluis met dikke loot en toffe informatie over Adam Jensen en het achtergrondverhaal kan openen.
124071

Houd EMP-granaten of een Stun Gun bij de hand

Adam Jensen is met al zijn stoere, lichamelijke aanpassingen een cyborg te noemen en kan daardoor dingen doen waar jij alleen maar van durft te dromen. Toch is hij niet de enige, want Mankind Divided speelt zich af in een duistere toekomst waarin de mensheid verdeeld is in twee kampen: pro-augmentation en anti-augmentation.
Je komt dan ook heel wat robots en vijanden tegen met hun eigen augmentations. Met een paar EMP-granaten en een Stun Gun ben je tenminste goed voorbereid wanneer je de confrontatie aangaat met het mechanische deel van de samenleving. Vooral de grote Exosuits zijn pittig, maar met een paar stroomstoten door hun lichaam kun je ze een stuk makkelijker uitschakelen.
124072

Hack alles wat je kan hacken

Achter elk wachtwoord of elke code kan waardevolle loot of informatie liggen. Op de eerste pagina noemden we al een aantal nuttige augmentations om te kiezen, waaronder Hacking Capture. Vergeet hier in het bijzonder niet in te investeren, want hacken maakt je leven als special agent nou eenmaal een stuk makkelijker.
Computers, deuren, turrets en allerlei andere dingen zijn te hacken als je besluit puntjes aan deze vaardigheid te spenderen. Zo ontkom je soms via anders onmogelijke routes als het te heet onder je voeten wordt, of kun je juist makkelijker op je doel afgaan.

Review van PlayStation Plus game Deus Ex Mankind Divided

Mankind Divided kwam vorig jaar in augustus uit. Wij hebben daarover onze Deus Ex Mankind Divided review geschreven, waarin we erg te spreken waren over Adam Jensens nieuwste avontuur. Ondanks een ietwat instabiele framerate en de soms houterige animaties is het een RPG die je zeker gespeeld moet hebben, helemaal nu het als PlayStation Plus game gratis is. Na de release zijn er nog enkele DLC pakketten uitgekomen, waarvan A Criminal Past de laatste is.

Populair Nieuws