Het Assassin's Creed Origins verhaal nader uitgelegd

Article
woensdag, 03 januari 2018 om 9:47
het assassins creed origins verhaal nader uitgelegd 123706 4f1640164525
Het verhaal van Assassin's Creed is inmiddels allesomvattend. Niet gek ook na negen hoofddelen. En Origins, het laatste deel, voegt daar weer een extra dimensie aan toe. Daarom lijkt het ons wel handig om het Assassin's Creed Origins verhaal nader uit te leggen.
In deze special belichten we twee facetten van het Assassin's Creed Origins verhaal. Het verleden - het specifieke verhaal waarin we met Bayek aan de slag kunnen - en het heden; het centrale verhaal dat als een rode draad door de hele Assassin's Creed franchise loopt. We leggen vooral het plot uit, maar dat kunnen we niet doen zonder spoilers te gebruiken. Dit artikel bevat dus spoilers van de hele Assassin's Creed serie!
123821 1

De basis van het hedendaagse Assassin's Creed Origins verhaal

Lange tijd vormden Desmond Miles en zijn team de vaste crew van het hedendaagse Assassin's Creed verhaal. De rolverdeding was duidelijk. Desmond en zijn team vormden de hedendaagse sluipmoordenaars en moesten het kwaadaardige Abstergo - de moderne Tempeliers - van wereldheerschappij afhouden.
In die strijd speelden de zogenaamde Apples of Eden, gemaakt door de uitgestorven eerste beschaving, een grote rol. Wie zo'n Apple namelijk in het bezit heeft, krijgt daarbij macht over de wil van mensen. En dat is wat Abstergo wil en wat de assassijnen juist niet willen. Een enigszins geruststellende gedachte is dat er meerdere appels zijn, waardoor je eerst die in je bezit moet hebben voordat je absolute heerschappij hebt.
En daar draait het hedendaagse Assassin's Creed verhaal om: de Apples of Eden uit Abstergo's handen krijgen. Van de acht bekende exemplaren zijn er in ieder geval twee in het bezit van de assasijnen: één bij William Miles, de vader van Desmond, en één van Callum Lynch uit de Assassin's Creed film. Van alle overige Apples is de eigenaar niet bekend. En de locaties daarvan proberen zowel de assassijnen als Abstergo te achterhalen door genetische herinneringen van belangrijke assassijnen te herbeleven.

Na Desmond Miles

Daar draait het verhaal van Desmond Miles en zijn team dan ook om in de eerste vijf delen. In Assassin's Creed III komt er alleen een abrupt einde aan Desmonds avontuur, nadat hij besluit zijn leven te geven om de wereld te redden van de ondergang.
Daarna komt het hedendaagse verhaal op een lager pitje te liggen. In Assassin's Creed Black Flag probeer je als anonieme (en onwetende) Abstergo medewerker nog wat informatie over Desmond te achterhalen, maar in Assassin's Creed Unity en Syndicate wordt er vrijwel geen aandacht besteed aan hoe het verhaal van Desmond nu verder gaat. Al komen de Apples of Eden zo nu en dan terug, waaronder een vernietigd exemplaar in Syndicate.
123831

Layla Hassan

Vijf jaar na Desmonds dood - Assassin's Creed III dateert namelijk alweer van 2012 - wordt de draad weer opgepakt. Deze keer kruipen we in de huid van Layla Hassan, een enigszins opstandige medewerkster van Abstergo. Zij weet niet veel van de duistere plannen van haar bedrijf af en is onderdeel van het historische team binnen Abstergo. Haar droom is om ooit bij het Animus Project aan de slag te mogen, maar dat is haar tot op heden nog niet gelukt.
Op een dag wordt ze, samen met haar vriendin Deanna, naar Egypte gestuurd om een "historisch artefact" (Apple of Eden) te vinden. Per toeval komt ze in een grot de mummies van Bayek en Aya uit Assassin's Creed Origins tegen en besluit ze met hun DNA hun genetische herinneringen mee te maken in een meegesmokkelde Animus machine. Abstergo krijgt lucht van de zaak, is niet blij, en opent de jacht op het tweetal. Hoe dat afloopt, maak je mee in Assassin's Creed Origins.

En waar zitten die Apples of Eden nu?

In het hedendaagse Assassin's Creed verhaal vormen de Apples of Eden dus een centrale rol. Hoe meer Apples iemand heeft, des te groter is zijn macht, mits diegene het wil misbruiken. Dit zijn de acht bekende Apples en hun (laatste eigenaren)
  • Apple of Eden 1: Tempeliers
  • Apple of Eden 2: Vernietigd, laatst bekende eigenaar was William Greer (Tempeliers)
  • Apple of Eden 3: Waarschijnlijk Tempeliers
  • Apple of Eden 4: Waarschijnlijk Assassijnen
  • Apple of Eden 5: Onbekend, laatst bekende locatie was de Maan
  • Apple of Eden 6: William Miles, Assassijnen
  • Apple of Eden 7: Vernietigd, laatst bekende eigenaar was David Brewster (Tempeliers)
  • Apple of Eden 8: Callum Lynch, Assassijnen
Waarschijnlijk gaat het restant van de hedendaagse verhaallijn over het traceren van de niet officieel getraceerde appels.
124087

Het Assassin's Creed Origins verhaal van Bayek

Voor zover het heden, op naar het Assassin's Creed Origins verhaal zelf. Het grootste deel van de game en dus ook het Assassin's Creed Origins verhaal speelt zich af in het jaar 48 voor Christus. Je bent Bayek, een medjay die zijn farao en het Egyptische volk te hulp moet schieten wanneer nodig. Dat doet hij, terwijl hij zijn zoon Khemu ondertussen de fijne kneepjes van het vak leert.
Totdat het op een dag mis gaat. Vijf leden van de Orde of the Ancients, de Tempeliers van Oud-Egypte, ontvoeren Bayek en Khemu en brengen ze naar een mysterieuze tempel van de eerste beschaving onder een fort in Siwa. Ze weten alleen van niks en dus doen ze er alles aan om zich los te werken.
Dat lukt het tweetal, maar de jonge Khemu wordt al snel overmeesterd. Bayek is wat lastiger tegen te houden en staat op het punt een lid van de Orde te vermoorden. Die ontwijkt zijn aanval, waarna Bayeks mes vol in de borst van zijn zoon schiet. Die is op slag dood, terwijl Bayek neergeslagen wordt.

Wraaktocht door Egypte

Uiteindelijk wordt Bayek wakker en zint hij nog maar op één ding: wraak. Iedereen die verantwoordelijk is voor de dood van Khemu moet boeten. En daar start Bayeks wraaktocht door Egypte, op zoek naar leden van de Orde of the Ancients om af te maken. Een wraaktocht die de Medjay naar grote steden als Alexandrië en Memphis stuurt en hem in contact brengt met historische figuren als Cleopatra, Apollodorus en Julius Caesar. Daarbij kan de Egyptenaar zo nu en dan rekenen op de hulp van zijn vrouw Aya, die een persoonlijke helper van Cleopatra is.
Hoe het Assassin's Creed Origins verhaal zich ontfutselt maak je mee in de game zelf. Assassin's Creed zal Assassin's Creed niet zijn als dit niet gepaard gaat met de nodige complotten, plottwists en emotionele momenten.